duminică, 13 iulie 2008
Cercetatorii au descoperit gena tineretii fara batranete
O echipa de cercetatori din Statele Unite a descoperit o gena-cheie care explica de ce reducerea cantitatii de alimente contribuie la prelungirea vietii si la incetinirea procesului de imbatranire. Studiul a fost publicat in revista Nature, iar identificarea genei a constituit un mare succes, dupa cum afirma si cercetatorul Martin Holzenberg de la institutul Insern din Paris. Cercetatorii concluzionasera de mai multa vreme faptul ca reducerea cu 60% a cantitatii de alimente consumate, in paralel cu mentinerea unui echilibru intre vitamine, minerale si nutrienti contribuie la prelungirea vietii cu pana la 40%. Acelasi regim are un rol important in reducerea riscurilor de cancer, diabet, maladii cardiovasculare, incetinind degenerarea creierului si a sistemului nervos, provocata de imbatranire. Oamenii de stiinta au vrut sa afle de ce animalele care consuma o cantitate de alimente mai mica decat cea obisnuita traiesc mai mult si au o forma fizica mai buna. In acest sens, specialistii au analizat un vierme de laborator minuscul, format din doar 1.000 de celule. Referitor la gena descoperita, Martin Holzenberg a precizat ca pana acum nu se cunostea legatura dintre
reducerea cantitatii de alimente si cresterea longevitatii. „Aceasta gena, singura absolut indispensabila pentru ca reducerea cantitatii de alimente sa influenteze longevitatea, este un «maestru al jocului» care regleaza celelalte gene“, a afirmat Holzenberg. Pe baza descoperirii facute, cercetatorii ar putea crea o gama de medicamente care sa contribuie la prelungirea vietii.
Etichete:
Articole,
Eu Si Google at blogspot doc com,
imbatranire
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Daca te intereseaza subiectul, citeste cartea "Tinerete fara batranete", de Lucian Boia. Trateaza intr-o maniera foarte atenta subiectul vietii vesnice, din antichitate si pana in ziua de azi. Si iti mai recomand "Cartea infinitului", de John Barrow. Viata vesnica (adica infinita) nu isi are rostul, spune Barrow, si are si argumente suficiente. Ne-am plictisi groaznic la un moment dat, nu am mai avea motivatia realizarii unui tel in timp finit, in fine, am fi prea multi pentru un spatiu limitat, iar depresiile si bolile psihice ar fi la ordinea zilei. Nici tu n-ai mai posta zilnic pe blog. La ce bun, din moment ce poti sa o faci maine, peste un an sau o suta? :)
Trimiteți un comentariu