joi, 6 noiembrie 2008

Corneliu Vadim Tudor, flegme de rămas-bun




Corneliu Vadim Tudor a rămas aproape singur în PRM. În ultimii ani s-au despărţit de el, din diferite motive, foarte mulţi lideri ai partidului: Corneliu Ciontu, Lia Olguţa Vasilescu, Daniela Buruiană, Codrin Ştefănescu, Anghel Stanciu, Dorel Onaca, Dan Claudiu Tănăsescu, ca să dăm doar câteva nume. Lista e însă mult mai numeroasă. Cotidianul a identificat nu mai puţin de 16 oameni politici care s-au despărţit de Vadim în ultimii ani. Despărţirile au fost întotdeauna dureroase. Mai ales pentru cei care au plecat, lăsându-l pe Vadim să „urle“ în urma lor.

Toţi cei care alegeau să plece din PRM ştiau cumva că urmau să devină un fel de paria. Publicitate

Aceştia nu erau doar excluşi din partid, ci erau supuşi inclusiv oprobriului public fie în revistele deţinute de Vadim Tudor („România Mare“ şi „Tricolorul“), fie chiar în comunicatele şi conferinţele de presă oficiale ale partidului. Rând pe rând, oamenii care se luptau pentru titulatura de „om de încredere al Tribunului“ şi se băteau să se afişeze la stânga şi la dreapta liderului PRM au plecat din partid. Dintre cei vechi, membrii fondatori ai PRM, au rămas alături de Vadim doar avocatul Lucian Bolcaş şi colonelul de securitate Ilie Merce.

Ultimii ani au fost cei mai devastatori pentru „echipa“ lui Vadim. Cea mai răsunătoare plecare este cea a lui Corneliu Ciontu, considerat unul dintre cei mai de încredere oameni ai liderului PRM. Atât de apropiat încât, în martie 2005, Vadim s-a retras de la şefia partidului şi i-a predat-o lui Ciontu. Şefia acestuia a durat însă mai puţin de trei luni. În iunie, Ciontu a fost forţat să părăsească atât preşedinţia, cât şi partidul. Odată cu el au plecat însă şi vicepreşedintele Anghel Stanciu şi zece parlamentari. Stanciu şi Ciontu au devenit din acel moment duşmanii partidului. În comunicatul de presă prin care Vadim declara că i-a dat afară din partid, deşi cei doi demisionaseră, exprimările la adresa lor sunt grăitoare. „Este culmea ridicolului ca un electrician pensionar şi analfabet, pe nume Cornel Ciontu, care nu ştie nici o limbă străină şi a fost activist PCR la sectorul 5, personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, în locul meu pentru că nu găsisem altul mai prost printre cei care îmi duceau servieta, să pretindă că el va băga PRM în Europa“, spunea Vadim despre Ciontu. La fel şi despre Stanciu: „Un alt personaj abject pe care l-am dat afară din partid ca pe o măsea stricată este Anghel Stanciu. Prin jocurile murdare pe care le-a făcut imediat după alegerile din 28 noiembrie 2004, el a aranjat cu liderul PSD Iaşi, Ion Solcanu, ca prof. univ. dr. Gh. Buzatu, om pe care îl ura cu o furie patologică, să nu mai intre în Senat“.

Tot atunci a plecat şi Dorel Onaca, personaj care, după ce a încercat să se apropie de Dan Voiculescu, a ajuns la PD-L, fiind în acelaşi timp şi un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu. Plecarea lui Onaca i-a adus caracterizări de genul „a jucat foarte bine rolul ştergătorului de funduri de preşedinţi şi aspiratorului de scame“.

Nu după multă vreme a părăsit partidul şi Daniela Buruiană (decembrie 2007). Voci din partid susţin că sfârşitul în PRM i-a venit ca urmare a multiplelor uneltiri pe care le punea la cale. De altfel, Buruiană şi-a făcut un titlu de glorie din denumirea de „uneltitor-şef“: „Mi-am pus la punct un sistem relaţional foarte bun. Colaborez cu cadre active sau în rezervă, aflu ilegalităţi şi i le aduc la cunoştinţă domnului preşedinte“. Plecarea Danielei Buruiană din PRM a generat o serie interminabilă de înjurături: „gura spurcată a mahalagioaicei“ , „buruiana rea“, „tovarăşa securistă Buruiană“, „infractoarea Buruiană“, „femeia comisar cu voce de plutonier castrat“.

Un an mai târziu, în februarie 2008, a părăsit partidul şi Lia Olguţa Vasilescu. Nici ea nu a fost iertată când a preferat să treacă la PSD. „Ţiganca din Craiova îi face o curte asiduă lui Mircea Geoană, cu care se închide în biroul de la sediul PSD ore în şir“, scria „Tricolorul“, ziarul de partid al lui Vadim.

O despărţire dureroasă a trăit Mihail Lupoi. Beneficiind de statutul de fost militar şi şef al SIE, Lupoi a urcat în scurt timp în graţiile lui Vadim, devenind unul dintre oamenii cei mai apropiaţi de el. A părăsit PRM la începutul lui 2005, când a fost acuzat de Vadim că „a fraudat Parlamentul, în patru ani, cu 1,6 miliarde de lei“ şi că, „dacă nu demisiona, îl dădeam eu afară“.

În octombrie 2006 a părăsit PRM şi Vlad Hogea. Un tânăr în care Vadim îşi punea multe speranţe. L-a făcut chiar redactor-şef la revista „Tricolorul“, pe care o patrona şi pe care o folosea ca ziar de partid. La plecare, Hogea a fost gratulat cu expresii precum „prost de felul lui“ şi „măruntul carierist“ chiar în revista pe care o conducea până atunci.

În 2007 avea să plece şi senatorul Dan Claudiu Tănăsescu, o bună vreme unul dintre favoriţii lui Vadim pentru calităţile lui de doctor, primar la Mogoşoaia şi finanţator al partidului. Plecarea din partid a avut loc după o ceartă cu liderul PRM pe tema acţiunilor deţinute la televiziunea Cosmos TV. Vadim spera să transforme postul în televiziune de partid la fel ca şi celelalte două publicaţii.

În urmă cu o săptămână a părăsit PRM şi Gelil Eserghep, ultimul finanţator care mai rămăsese lângă liderul PRM. Acesta era şi directorul revistei „Tricolorul“. Totuşi, el nu a apucat încă să prindă prima pagină a revistei pe care o conducea până acum şi în care urmează să fie stigmatizat, aşa cum s-a întâmplat şi cu predecesorii săi. Aşteptăm cu interes ediţia de mâine a revistei „România Mare“ pentru a vedea cum îşi ia Vadim rămas-bun de la Gelil Eserghep.

De-a lungul timpului, din preajma lui Vadim au plecat mulţi alţii care au devenit extrem de înjuraţi: Radu Teodoru şi Dan Ioan Mirescu (membri fondatori) au plecat la mijlocul anilor ’90, după ce au fost acuzaţi de hoţie. Puţin mai târziu au plecat Codrin Ştefănescu şi Dorin Lazăr Maior, care au devenit din „vajnici revoluţionari“, „gunoaie politice“, „handicapaţi“ sau „maimuţoi“. La fel a fost şi cu Ilie Neacşu şi Sever Meşca, foşti membri care, după plecarea din PRM, au scris o carte despre viaţa în partid şi relaţia cu Vadim. Aceştia au fost calificaţi drept „indivizi fără caracter“ şi „infractori neruşinaţi“.

Ei l-au lăsat singur pe Vadim
Corneliu Ciontu, Mihail Lupoi, Vlad Hogea, Daniela Buruiană, Gelil Eserghep, Dorel Onaca, Anghel Stanciu, Lia Olguţa Vasilescu, Dan Ioan Mirescu, Radu Teodoru, Mircea Hamza, Ilie Neacşu, Sever Meşca, Codrin Ştefănescu, Dorin Lazăr Maior, Dan Claudiu Tănăsescu.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online