luni, 8 septembrie 2008

Aurul nazistilor, scos la iveala in Germania
















Vinatorii de comori germani sustin ca ar fi gasit, intr-o pestera, aurul si chihlimbarul furate de nazisti din Palatul Ecaterinei din Sankt Petersburg.

Asa-numita "Camera de Chihlimbar" construita in secolul 18 in Palatul Ecaterinei era considerata, inainte de razboi, a 8-a minune a lumii si avea decoratiuni din chihlimbar poleite cu aur. Acum, comoara se pare ca ar fi fost descoperita intr-o pestera de linga localitatea germana Deutschneudorf, iar testele facute de vinatorii de comori cu aparate de masura arata ca in adinc ar fi exact metalele pretioase despre care se stie ca decorau Camera de Chihlimbar.

Printul Nicolae: "Sint pregatit sa fiu Regele Romaniei"


Printul Nicolae, al treilea in ordinea succesiunii dinastice la tronul Romaniei, acorda un interviu pentru prima data in viata. Cotidianul a stat de vorba la Londra cu tinarul de vita regala pe care romanii si-l amintesc doar ca pe copilul blond care, in 1992, era uimit de entuziasmul multimii venite sa-i salute bunicul.

In primavara lui 1992, regele Mihai venea in Romania, pentru a doua oara dupa caderea comunismului, sa sarbatoreasca aici Sfintele Pasti. Intr-o imagine devenita istorica, Maiestatea sa iesea in balconul hotelului Continental pentru a-l prezenta oamenilor pe nepotul sau, printul Nicolae, drept mostenitor al tronului. Simpaticul si elegantul baiat care a fascinat atunci multimea adunata pe strazile Bucurestiului - posturile de televiziune occidentale vorbeau de aproximativ un milion de participanti - avea doar 7 ani.

The Light va inaugura primele cinematografe 3D din România în Oradea şi Bucureşti

Centrele comerciale Tiago Oradea şi Liberty Center din Bucureşti au încheiat un acord de închiriere cu firma britanică "The Light" pentru deschiderea în luna noiembrie din 2008 a două cinematografe multiplex, care vor beneficia de echipamente de proiecţie digitală 3D.

Fiecare dintre cele două locaţii va avea câte opt săli, totalizând 1.500 de locuri. Potrivit reprezentanţilor companiei britanice "The Light", pe lângă filme, tehnologia de proiecţie va putea fi exploatată pentru diverse alte activităţi, atât pentru comunitatea locală cât şi pentru zona de business.

"Românii au un apetit foarte ridicat pentru filme, iar dacă vom combina acest lucru cu o tehnologie de proiecţie spectaculoasă, există potenţialul de a atrage persoane de toate vârstele, cu interese şi venituri variate", a declarat Keith Pullinger, unul dintre fondatorii The Light.

Un milion de lire sterline pentru limuzina în care a murit Lady Di



Lăcomia pentru bani îi face pe oameni să îşi piardă şi ultima fărâmă de integritate. O dovedeşte compania căreia aparţine automobilul în care Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa. Firma vrea să profite de faima victimei şi să vândă vehiculul cu o sumă astronomică.

Maşina Mercedes aparţine companiei pariziene „Etoile Limousine” şi fusese închiriată de hotelul Ritz. Autoturismul a suferit un accident, acum 11 ani, în urma căruia au încetat din viaţă Lady Di, iubitul ei, Dodi Al-Fayed şi şoferul, Henri Paul.

Cazul a fost închis, iar acum firma speră să recupereze vehiculul de la poliţia franceză. „Valorează o grămadă de bani. Este ilegal ca poliţia să ia maşina de la noi fără să dea nici o compensaţie în schimb”, a declarat Jean-Francois Musa, patronul firmei.

Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, Musa speră într-un ajutor de la Scotland Yard. Organizaţia a comentat însă evaziv intenţiile bărbatului, precizând: „Poliţia Franceză va decide ce va face cu vehiculul”.

Francezul a stabilit chiar şi persoana căreia să îi vândă maşina. „Dacă primesc automobilul înapoi, întâi îl voi întreba pe tatăl lui Dodi dacă vrea să-l păstreze, datorită valorii sentimentale”, a dezvăluit Musa. Preţul cerut este destul de piperat: un milion de lire sterline.

Evident, Mohamed Al Fayed şi-ar putea permite să plătească, însă nu are nici cea mai mică intenţie de a proceda astfel şi şi-a manifestat reacţia prin intermediul purtătorului de cuvânt: „E dezgustător să vezi că un oma vrea să profite de pe urma tragediei”.

Pe de altă parte, planul lui Jean-Francois i-a deranjat pe fiii Prinţesei, care, alături de ceilalţi membri ai Casei Regale, doresc să scape de maşină în mod „privat şi discret”.

BIG BANG RELOADED. NAŞTEREA UNIVERSULUI, ÎN PRAGUL DESECRETIZĂRII









LIVE WEBCAST DE LA CERN. LHC, prezentat în detaliu.
Experţii din cadrul Centrului European pentru Cercetare Nucleară - cea mai importantă instituţie dedicată cercetării originilor materiei - au instalat în subteran cel mai mare şi mai puternic detector de particule creat vreodată: un dispozitiv cântărind 12.000 de tone, desfăşurat într-un tunel cu o lungime de 27 de kilometri, având ca principal component, pe lângă alte 14 părţi, un uriaş magnet de 2000 de tone, 16 metri înălţime, 17 metri lăţime şi 13 metri lungime. Proiectul LHC - Large Hadron Collider, un proiect finanţat de 20 de state, este inaugurat miercuri, 10 septembrie 2008 şi a costat 5,4 miliarde €. Se va produce la o adâncime de 92 de metri sub centrul de cercetare situat la graniţa dintre Elveţia şi Franţa, în apropiere de Geneva. Iniţiat în urmă cu 15 ani, experimentul ar trebui să facă lumină în ceea ce priveşte formarea Universului prin explozia primară. Astfel, acceleratorul va provoca ciocnirea particulelor sub-atomice, la viteze comparabile cu cea a luminii, pentru a creea condiţii similare cu prima fracţiune de secundă după Big Bang.


Mai multe aici

CONFERINŢĂ DESPRE MOARTE LA ALBA IULIA












Conferinţa, sugestiv intitulată "Murire şi moarte în Europa secolelor XVIII-XXI", a început vineri şi s-a terminat duminică seara, timp în care au fost dezbătute subiecte importante din Romania, cum ar fi eutanasierea, incinerarea sau îngrijirea paleativă (tratament care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru scurt timp, dar fără a suprima cauza bolii).

Cercetători, medici, antropologi, filosofi sau preoţi din România, Anglia, Italia, Olanda, Polonia şi Cehia au fost prezenţi la Alba Iulia la conferinţa care s-a desfăşurat la Muzeul Naţional al Unirii din municipiu. Experţi precum Glennys Howarth şi Tony Walter, de la Universitatea Bath (Marea Britanie), Marina Sozzi, de la Universitatea din Turin (Italia), Olga Nesporova, din Cehia, sau Enrico Cazzaniga din Italia, au participat la această conferinţă.

Iniţiatorul proiectului, istoricul Marius Rotar, autorul cărţii "Moarte în Transilvania în secolul al XIX-lea" (foto), a declarat duminică, pentru Mediafax, că evenimentul este cât se poate de serios, chiar dacă tema conferinţei ar putea părea ciudată, având în vedere că în Anglia funcţionează încă din 2003 un centru pentru cercetarea morţii, iar in SUA moartea este un subiect de studiu la unele universităţi.

Conferinţa "Murire şi moarte în Europa secolelor XVIII-XXI" a fost organizată de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Primăria municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

A MURIT EDWARD LORENZ, PĂRINTELE TEORIEI HAOSULUI


După o lungă luptă cu cancerul, cercetătorul american Edward Lorenz, considerat părintele teoriei haosului şi a efectului fluturelui, a murit, miercuri, la vârsta de 90 de ani. Anunţul a fost făcut de Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT), unde acesta a fost profesor. MIT a informat că Lorenz a murit în locuinţa sa din Cambridge, Massachusetts. Născut în 1917, Lorenz a urmat cursurile facultăţii de matematică din cadrul Universităţii Harvard şi şi-a dat doctoratul în meteorologie la MIT, în 1948.

Cercetătorii din lumea întreagă spun că secolul al 20-lea rămâne în istorie pentru trei teorii ştiinţifice: a relativităţii, a mecanicii cuantice şi a haosului. Ultima se datorează descoperirilor făcute de Lorenz, în 1963, care a demonstrat că se poate obţine un comportament haotic doar cu trei variabile şi că, astfel, o dinamică foarte complexă poate apărea într-un sistem foarte simplu din punct de vedere formal. Aceste observaţii au condus la formularea a ceea ce se numeşte efectul fluturelui, termen prezentat într-un studiu din 1972, intitulat „Previzibilitatea: poate bătaia din aripi a unui fluture din Brazilia să declanşeze o tornadă în Texas?”.

Descoperirile lui Lorenz au marcat începutul unui nou câmp de cercetare, care a avut un mare impact, nu numai asupra matematicilor, ci, virtual, asupra tuturor specialităţilor, de la biologie, la fizică şi ştiinţe sociale. În meteorologie, teoria sa conduce la concluzia potrivit căreia este fundamental imposibil să prevezi vremea pe o perioadă mai mare de două-trei săptămâni, cu un grad rezonabil de precizie.


Arheologii au descoperit teatrul în care Shakespeare a jucat primele sale piese
















Arheologii au descoperit, în estul capitalei britanice, ruinele unui teatru în care William Shakespeare a jucat şi a pus în scenă primele sale piese, a anunţat Muzeul din Londra (Museum of London).

Dramaturgul elisabetan a apărut pe scena Teatrului din Shoreditch, estul Londrei, ca actor, membru al trupei Oamenii Lordului Chamberlain, care a montat şi câteva dintre primele sale piese.

Experţii cred că primele reprezentaţii ale pieselor "Richard al III-lea", "Visul unei nopţi de vară" şi "Neguţătorul din Veneţia" au avut loc în acest teatru.

După un conflict, în 1599, cu locuitorii din zonă, proprietarii Teatrului din Shoreditch l-au demontat într-o singură noapte. Lemnul a fost utilizat pentru construirea unui alt teatru, Globe, în sudul Tamisei.

Arheologii Muzeului din Londra au descoperit locul teatrului original, de formă octogonală, în timpul lucrărilor la construcţia unui nou teatru.

"Este un teatru despre a cărui existenţă se cunoaşte de multă vreme, însă, până recent, nu s-au descoperit dovezi în acest sens", a indicat purtătorul de cuvânt al muzeului, Tim Morley.

"Este teatrul unde a jucat pentru prima dată trupa de actori din care a făcut parte Shakespeare şi unde, totodată, s-au jucat pentru prima dată piesele acestuia, când el a început să scrie", a mai spus Morley.

Rămăşiţele arheologice vor fi conservate pe locul noului teatru, construit de Tower Theatre Company.

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online