marți, 1 iulie 2008

Emotion



Emo....ce inseamna a fi emo?!

In primul rand,sa definim acest termen : Genul şi cultura Emo este ceva uşor de definit. Ca atare, depistarea rădăcinilor este dificilă. Numeroşi pretinşi "cunoscători" citează scena D.C. hardcore/punk - şi mai specific formaţia Rites of Spring - ca fondatorii Emo, dar istoria arată că e pripit a se pune formarea unui gen pe seama unei anumite formaţii. Whateva, cred ca v-am plictisit cu definitia asta aiurea.

Nu cunosc prea bine aceasta cultura, dar o cunosc destul de bine incat sa-mi fac o parere.

Ora 20 si 5 min, ma trezesc dupa o noapte alba si o zi grea de munca. Fac dus, intru putin pe net si ies afara la o bere ca un bun cetatean. Ma uit in jur.... vad "negru" in fata ochilor. Peste tot, copii de la 13 pana la 18 ani imbracati in negru, pantaloni in carouri si freze asa zise "emo".
Ce se intampla dom'le, ce a patit tineretul?! In fine, trec pe langa curtea scolii. Goala!!! Unde-s toti copiii?! Acum cativa ani era plina curtea scolii de copii care jucau fotbal, baschet. Unde-s toti?

Ajung acasa, ametit bineinteles si dau sa caut pe google : "emo". Citesc ce citesc si imi dau seama ca "emo" e un fel de cultura. Pic putin pe ganduri...si-mi dau seama ca acesti emo-kids iau "cultura emo" ca un stil de viata. Parerea mea.

Dar, cum sa ajuns ca un stil muzical, cultura asa distructiva sa ajunga un stil de viata? Daca stau sa ma gandesc, in orice stil muzical exista o melodie mai depresiva, sa zicem "emo", putem spune ca exista si manele emo, dar uite ca doar rock-ul a influentat cel mai mult tineretul (nu ca as avea ceva cu rock, chiar imi plac unele melodi) Dar, totusi, ma intreb de ce?

Exista chiar si "emo rap" ! In acest stil muzical rapperul isi scuipa pe un negativ, defectele, nerealizarile, dezamagirile.etc. Dar totusi nu vad nicaieri rapperi emo. Iarasi ma intreb de ce? Daca sunteti chiar curiosi cum suna emo rap cautati pe net Sage Francis, Atmophere. Dar in fine ca deja deraiez de la subiect si poate nici macar nu va intereseaza.

Vad peste tot, faza ca mai bine s-ar omora toti emo-kids, un emo mai putin e o lume mai buna si cate altele. Ce sunt acesti emo kids mai exact? Si eu ma simt cateodata "emo", la 20 de ani... toti ne simtim cateodata. Cum putem sa-i ajutam?
Chiar am multe intrebari, iar daca gresesc rog insistent sa ma corectati.Probabil o sa revin cu alt post "Emotion part 2" sau chiar mai multe parti.
Hai sa gandim toti rational !

Cam atat deocamdata, ca deja sunt prea ametit si lipsit de idei. Astept pareri.

Multumesc anticipat.
***

luni, 30 iunie 2008

Tribut ...



"It still hurts..." tribut soldatilor care au luptat in ww2.

Masacre în Transilvania de Nord, 1940-1944

Ma abtin de la vreun comentariu ...


In toamna anului 1940, ca urmare a cedării Ardealului către Ungaria lui Miklós Horthy, în mai multe localităţi transilvănene trupele maghiare au masacrat români şi evrei. Printre cele mai cunoscute şi bine documentate asemenea masacre se numără:
Masacrul din Moisei, Masacrul din Treznea, Masacrul din Ip, Masacrul de la Sărmaşu.


Masacre au avut loc şi în alte localităţi ca: Mureşenii de Câmpie, Câmpia Turzii, Luduş, Prundu Bârgăului, Huedin, Cucerdea, Lăscud, Zalău, Ciumirna, Ianculeşti, Hodoş, Hâda, Nuşfălău, Halmăjd.
Regimul de exterminare, ce cuprindea şi detaşamente de muncă şi deportarea în lagărele de prizonieri, s-a înăsprit după ce, în martie 1944, Ungaria a fost ocupată de trupele naziste. Au fost instituite legi excepţionale, iar populaţia evreiască a fost practic vânată. Peste 150000 evrei din nordvestul Transilvaniei au fost deportaţi şi au pierit în lagărele morţii de la Dachau, Buchenwald, Bergen-Belsen, Auschwitz-Birkenau.

Armata horthystă intră în un sat din Transilvania, septembrie 1940.


Cronologie parţială:
 
7 septembrie 1940 - comuna Mihai Bravu, Judeţul Bihor - 20 de ţărani români, printre care şi doi copii, sunt adunaţi pe câmp şi împuşcaţi de soldaţi unguri.
8 septembrie 1940:
Almaşu Mare (judeţul Alba) - soldaţii unguri execută 13 ţărani români;
Zalău - 4 femei şi 3 bărbaţi sunt asasinaţi de trupele ungare. Cadavrele femeilor sunt găsite dezgolite şi batjocorite;
Trupele ungare mărşăluind spre Româneşti găsesc gospodăriile lui Gavrilă Vicaş şi Gheorghe Prunea, agronomi. Sunt împuşcaţi pe loc alături de familiile lor;
Localitatea Ciumărna (judeţul Sălaj)- Sunt ucişi 11 români: Ioan Ghiurutan, subprimar, Ioan Ţiriac şi soţia sa Ana, N. Rati, Teodor Ţiriac, Rozalia Ţirac, Gavrilă Oprea Ticău, Gavrilă Ortelecan, Florea Ciglăneanu, Niculae Barbanaş şi un ţăran din Trăznea.
9 septembrie 1940 - comuna Trăznea (jud. Sălaj) - au fost ucişi 80 de români, răniţi grav 183 şi 47 de gospodării au fost distruse.
10 septembrie 1940 - Salonta, judeţul Bihor - Iosif Cristea este torturat, apoi ucis.
10 - 11 septembrie 1940 - Sântion - Gheorghe Tiponuţ şi fiul său sunt ucişi de soldaţi unguri.
13 - 14 septembrie 1940 - satul Ip - au fost ucişi 157 de români.
18 septembrie 1940 - Masacrul din Gheorgheni, 58 de români decapitaţi în centrul oraşului românesc Gheorgheni, Harghita. De atunci oraşul are o populaţie majoritară ungurească.
24 august 1944 - Preotul greco-catolic Anton Buga este arestat de trupele maghiare şi condamnat la moarte, împreună cu alţi 12 preoţi români. Doar intervenţia energică a generalului Sănătescu a oprit în ultimul moment execuţia .
4 septembrie 1944 - comuna Aita Seacă - au fost luaţi ostatici, torturaţi şi omorâţi militarii români izolaţi, aflaţi în retragere dezorganizată. Numărul lor este aproximat undeva între 40 şi 100.
9 septembrie 1944 - comuna Iara, Judeţul Turda (interbelic) - au fost ucişi 98 de români (decapitaţi).
26 septembrie 1944 - în comuna Aita Seacă din judeţul Covasna 13 localnici români au fost ucişi de soldaţi unguri.
14 octombrie 1944 - comuna Moisei - 39 de români şi 3 evrei au fost forţaţi să intre în case şi apoi au fost împuşcaţi prin ferestrele locuinţelor de soldaţi unguri aflaţi în retragere.
1944 - Profesorul Ioan Bozdog, sosit în satul său, Urca, după retragerea armatelor horthyste, relata Mihail Chioarean, Eugen Vescan, Valentin Vişinescu, Viişoara.

Monumentul victimelor din comuna Trăznea.


Membri participanţi

La crimele de pe teritoriul Transilvaniei de Nord au participat Armata Regală Ungară, prin unităţi şi subunităţi dislocate în teritoriu, coordonate de Biroul 2 al Marelui Stat Major, Magyar Királyi Rendőrség, Poliţia regală maghiară, instalată în toate capitalele de judeţ şi în oraşele de subordonare judeţeană; secţia specială din Căpitănia generală al poliţiei, Közbíztonsági Osztály sau secţia siguranţei publice; corpul detectivilor şi serviciul de apărare a statului Államrendészeti Osztály. Tot acest eşafodaj a fost sprijinit activ de mai multe organizaţii paramilitare şi de etnici maghiari (localnici - informatori şi uneori participanţi la operaţiuni).

Cele mai cunoscute organizaţii paramilitare teroriste implicate au fost:
Rongyos Garda (Garda zdrenţăroşilor) - s-au remarcat în acţiuni de prigonire a românilor, fiind împroprietăriţi cu Vitézi telkek (loturi vitejeşti);
Turáni Vadászok (Vânătorii Turanici), organizaţie terorist-informativă cu centre judeţene, la nivel de plasă şi de oraş;
Magyar Rendfenntartó bizottság (Comitetul Maghiar Pentru Menţinerea Ordinii);
Nemzetorsag (Garda Naţională), auxiliar al serviciilor de informaţii şi reprimare.

Printre personalităţile maghiare transilvănene implicate în acţiuni contra românilor se numără:
Albert Wass - conte şi poet controversat maghiar, a ordonat asasinatele asupra etnicilor români şi evrei de la Mureşenii de Câmpie şi Sucutard. În 1946, atât Wass, cât şi tatăl său Endre Wass au fost găsiţi vinovaţi de crime de război şi condamnaţi la moarte in absentia de Tribunalul Poporului Cluj.
Au existat acuzaţii şi la adresa unor personalităţi ca Albrecht Dezső, Florián Tibor, Antal Dániel sau Árvay Árpád,Ferenc Bay că ar fi fost implicaţi în astfel de acţiuni.

Comemorare

În 28 iunie 1995 au avut loc în Camera Deputaţilor o serie de dezbateri referitoare la declararea ca localităţi martir a comunelor Ip, Treznea şi Moisei.

Pe 4 septembrie 2004, prin grija Protopopiatului Ortodox Sfântu Gheorghe şi a Centrului Eclesiastic de Documentare "Mitropolit Nicolae Colan", cu sprijinul Prefecturii judeţului Covasna, a Garnizoanei militare Sf. Gheorghe, a autorităţilor publice şi a societăţii civile româneşti din judeţul Covasna, a avut loc exhumarea osemintelor ostaşilor români din groapa comună aflată în vechiul cimitir al parohiei ortodoxe din sat şi reînhumarea lor în curtea bisericii din localitate, cu oficierea slujbei înmormântării după ritualul ortodox.


Sursa : www.wikipedia.com

duminică, 29 iunie 2008

Dulce, dulce Moarte



Moartea, ce este moartea? Unii definesc moartea ca fiind "Încetarea a proceselor vitale la nivelul ţesuturilor şi organelor, fază în care sistemul nervos central prezintă leziuni ireversibile şi reanimarea nu mai este posibilă", altii spun ca moarte e doar e etapa. Oricum, moarte este inevitabila si pana la urma toti o sa trecem in nefiinta.
Dar, te-ai gandit vreodata cum vei muri?! Exemplele de mai jos ne arata cat de fragila este viata....
Da-mi Doamne o moarte normala !

Antichitate

458 BC: Aeschylus, dramaturg grec, a fost ucis dupa ce un vultur a azvarlit o broasca testoasa in cap, incercand sa-i sparga carapacea. Vulturul a confundat capul lui chel cu o piatra. Testoasa a supravietuit.
207 BC: Chrysippus, filosof grec, se crede ca a murit de ras dupa ce si-a vazut maimuta sa beata, incercand sa manance frunze de ficus.
53 BC: Marcus Licinius Crassus a murit dupa ce i-a fost turnat aur topit pe gat, dupa infrangerea Carrhae.
42 BC: Porcia Catonis, sotia lui Marcus Junius Brutus, s-a sinucis dupa ce a inghitit carbune fierbinte la vestea mortii sotului sau.
64 - 67: Sfantul Petre a fost executat de romani. Unele surse spun ca acesta nu a vrut sa fie crucificat normal, ci cu capul in sus. Acesta a spus ca nu merita sa fie crucificat ca Iisus Cristos.
81: Titus, conform lui Talmud Babilonianul, o insecta a intrat in nasul lui Titus si s-a hranit cu creierul sau cativa ani. Titus a observat ca sunetele facute de fierari opreste durerea provocata de insecta si a platit fierari sa lucreze in jurul lui. Dar, efectele sunetelor fierarilor au disparut si insecta a inceput iarasi sa se hraneasca cu creierul sau. Cand a murit, craniul lui Titus a fost despicat si sa gasit o insecta de marimea unei pasari.
415: Hypatia din Alexandria, matematician si filosof grec, a fost ucisa de-o multime dupa ce pielea ei a fost jupuita de scoici ascutite si sabii de portelan.

Evul mediu

1135: Henry I of England a murit dupa ce a mancat lipitori, mancarea lui preferata.
1277: Pope John XXI a murit dupa ce laboratorul lui stiintific s-a prabusit peste el.
1322: Humphrey de Bohun, 4th Earl of Hereford a fost ucis dupa i-a fost impunsa o sulita in anus, sub un pod in timpul luptei de la Boroughbrige.
1410: Martin I of Aragon a murit dupa combinatia letala dintre indigestie si ras necontrolat.
1514: Gheorghe Doja, lider a rebeliunii taranilor romani impotriva nobilitatii maghiare, a fost condamnat sa stea pe un tron fierbinte, cu o coroane fierbinte pe cap si un sceptru fierbinte in mana (batjocura a dorintelor sale a de deveni rege). In timp ce Doja suferea, 6 dintre rebelii lui au fost pusi sa-l manance de viu, dupa ce au fost infometati cateva zile.

Renastere

1559: Regele Nanda Bayin a murit din cauza rasului cand a fost informat de un negustor italian ca Venetia este un stat liber si fara rege.
1660: Francis Bacon a murit de pneunomie dupa ce isi hranea gainile cu gheata, pentru a dovedi ca inghetul prezerva mancarea.
1671: François Vatel, bucatarul lui Louis XIV, s-a sinucis pentru ca nu reusit prepare la timp cina regelui.

Epoca iluminista

1753 : profesorul Georg Wilhelm Richmann, a murit dupa ce a fost trasnit de o "sfera de fulger" (ball lightning), cand urmarea o furtuna.

Epoca moderna

1834: David Douglas,botanist scotian, a cauzat intr-o groapa unde era prezent un taur. A murit probabil zdrobit.
1865: Lord Francis Douglas, a murit dupa ce a cazut 1400 m pe sumitul Matterhorn.
1899: Félix Faure, presedinte francez, a facut infart in birou in timp ce facea sex oral cu amanta sa.

Secolul 20

1911: Jack Daniel, a murit din cauza unei infectii, la 6 ani dupa o rana la picior cauzata dupa ce si-a lovit de nervi seiful, neamintindu-si combinatia.
1916: Grigori Rasputin, a fost otravit in timpul unei cine cu inamicii lui politici. Desi i-a fost data o cantitate tripla de otrava, acesta nu a murit. Pe urma acesta a fost impuscat in cap, iar in timpul in care asasinul ii verifica pulsul, acesta este strangulat de Rasputin. El a incercat sa fuga, dar este prins de atacatori, impuscat de 3 ori si aruncat intr-un rau inghetat. Autopsia a aratat ca acesta a murit inecat. Greu de crezut, dar interesant.
1923: George Herbert, este prima persoana care a murit din cauza presupusului blestem a lui Tutankhamun dupa ce a fost muscat de un tantar.
1927: Isadora Duncan, dansatoare, a murit strangulata dupa ce fularul ei lung s-a infasurat de roata din fata a masinii in care era pasagera.
1939: actrita filandeza Sirkka Sari, a murit dupa ce a confundat un cos de fum cu un balcon. Aceasta a cazut direct intr-un boiler cu apa fierbinte. A murit pe loc.
1941: Sherwood Anderson, scriitor, a murit la o petrecere dupa ce a inghitit o scobitoare.
1972: Leslie Harvey, chitaristul trupei Stone the Crows, a fost electrocutat de un microfon.
1974: Christine Chubbuck, prezentatoare de stiri, s-a sinucis in direct, in timpul talkshow-ului ei. Aceasta a scos un pistol si s-a impuscat in cap.
1978: Claude François,cantaret pop francez, a murit dupa ce a incercat sa schimbe un bec in baie cand era cada plina.
1978: Kurt Goedel, matematician american, a murit de foame dupa ce sotia s-a a fost internata in spital. Acesta avea o fobie fata de mancarea preparata de persoane straine. Avea 32 kg cand a murit.
1979: Robert Williams,muncitor la Ford Motor Co, a fost prima persoana ucisa de un robot.
1981: Jeff Dailey, gamer de 19 ani, a murit in timp ce se juca "Berzerk" din cauza unui atac de cord. Peste un an de zile, un alt tanar de 18 ani avea sa moara din cauza aceluiasi joc.
1987: Budd Dwyer, s-a impuscat in gura, live in timpul unei conferinte de presa. Acesta era amenintat cu 55 ani de inchisoare.
1993: Garry Hoy, avocat, acesta a murit dupa ce s-a aruncat de la etajul 24 incercand sa demonstreze ca geamul nu se va sparge.
1996: Sharon Lopatka, a fost torturata si ucisa dupa ce a solicitat acest lucru pe internet, in vederea satisfacerii dorintele sexuale.
1998: in Congo, in timpul unui meci de fotbal, intreaga echipa vizitatoare a murit dupa ce un fulger a lovit terenul. Echipa gazda a scapat doar dotarita faptului ca ghetele jucatorilor nu contineau metal, spre deosebire de echipa vizitatoare.

Secolul 21

2002: Brittanie Cecil , o fana hockey in varsta de 13 ani, a murit dupa ce a fost lovita in cap de un puc de hockey in timpul meciului dintre Columbus Blue Jackets si Calgary Flames.
2003: Brandon Vedas, a murit dupa o supradoza de drogului in timpul lui chat pe internet, fapt aratat de webcam-ul sau.
2005: Kenneth Pinyan din Enumclaw, a murit de peritonitis, dupa ce a intretinut relatii sexuale cu un armasar. Exista si o filmare video, insa aceasta nu a fost data publicitarii.
2005: Lee Seung Seop, un tanar koreean de 28 de ani a murit dupa ce a jucat 50 de ore incontinuu StarCraft intr-un internet cafe.
2007: Jennifer Strange, o femeia de 28 de ani din Sacramento, a murit de intoxicatie cu apa, incercat sa castige o consola Play Station. Aceasta a participat la un concurs de radio, care consta in consumarea a unei cantitati cat mai mare de apa fara a urina.
2007: Kevin Whitrick, a murit dupa ce s-a spanzurat live pe webcam in timpul unui chat online.
Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online