sâmbătă, 28 iunie 2008

Criminal In Serie ? Scapa doar cu cativa ani de puscarie?

Referitor la articolul in care acel om face puscarie pentru ca a salvat un urs am vazut ca ati lasat comentarii cum ca e bine ce i-a facut omului, ca l-au bagat in puscarie. Mai, omul nu a omorat animalul doar a salvat animalul.
Ce va voi prezenta acuma este un caz real despre un criminal in serie pe care vreau sa il pun in antiteza cu acest om care a salvat puiul de urs.
Daca omul care a salvat ursul merita puscarie, atunci sa imi spuneti voi daca exista dreptate si cum ar trebui pedepsit criminalul urmator:


Luis Alfredo Garavito Cubillos, aka. La Bestia (nascut pe 25 ianuarie 1957 in Génova, Quindío) e un cunoscut violator columbian si criminal in serie. El este primul nascut din cei sapte frati si aparent, a fost abuzat de tatal sau in copilarie, conform marturiei sale.

In 1999 el a recunoscut ca a violat si ucis 140 de baieti, dar numarul victimelor sale ar putea depasii cifra de 300. El a fost descris de presa locala ca fiind "cel mai rau criminal in serie din lume" datorita numarului mare victime.
In momentul cand a fost capturat (22 Aprilie 1999), pedeapsa maxima in Columbia era de 30 de ani. Dar, datorita faptului ca Garavito si-a recunoscut crimele si a ajutat autoritatile in gasirea cadavrelor, pedeapsa lui a fost redusa la 22 de ani si are posibilitatea de a iesi mai devreme din inchisoare pentru cooperare si buna purtare.
In anii urmatori, Columbia a marit pedepsele pentru crima datorita cazului unic a lui Garavito, dar din pacate, pedeapsa lui Garavito nu a fost extinsa, datorita faptului ca nu a existat vreun precedent in Columbia.
Totusi, in 2006, la o reviziure juridica a cazului sau, s-a propus ca pedeapsa lui sa fie extinsa datorita crimelor inca nerezolvate si pe care acesta nu le-a recunoscut, dar nu este nimic cert.

Victimele acestuia, erau in majoritate formate din baieti saraci, copii de tarani, copii ai strazii cu varsta intre 6 si 16 ani. Garavito ii ademenea pe strada sau in camp oferindu-le cadouri, dulciuri sau cantitari mici de bani. Dupa ce le castiga increderea, acesta ii ducea la o plimbare pana-i obosea si profita de ei. El ii viola si le taia gatul, si cateodata le dezmebra trupurile neinsufletite. Majoritatea victimelor au urme de tortura.

Cum pedeapsa lui Garavito se apropie de sfarsit (ar putea iesi in 3 ani pentru buna purtare), multi columbieni au inceput sa critice autoritatiile din Columbia. Multi sunt de parere ca Garavito ar merita inchisoare pe viata sau pedeapsa cu moarte, dar aceste legi nu sunt aplicate in Columbia.
In 2006, un prezentator TV "Pirry" a luat un interviu lui Luis Garavito si l-a descris pe criminal ca-si regreta faptele, chiar isi minimalizeaza actiunile si ca si-ar dori dupa ce iasa din inchisoare sa inceapa o cariera politica pentru a ajuta copiii abuzati.
Dupa ce a fost difuzat interviul pe posturile columbiene, criticile impotriva lui Garavito si asupra autoritatiilor au crescut excesiv, multi columbieni au facut marsuri, petitii pentru ca Garavito sa nu iesa vreodata din inchisoare si au cerut schimbarea legii din Columbia. Dar, asemenea schimbari ar putea afecta viitoarele cazuri din Columbia.


Acuma sa imi spuneti voi ce ar trebui sa se imtample cu oameni ca astia, nu credeti ca scapa prea usor, nu credeti ca au facut prea mult rau ca sa scape cu cativa ani de puscarie si chiar pedeapsa cu moartea e mica.

Daca vrei sa cititi si despre alti criminali in serie aveti:
O lista cu 10 criminali in serie:
10 Criminali in serie
Iar aici avem cateva imagini simbolice si cu victime:
Imagini Victime
Vom mai reveni cu mai multe.

vineri, 27 iunie 2008

Persecutii.Experimente


Am vazut ca in comentariile de la articolul in care descriam experimentele facute de catre japonezi pe prizonierii de razboi ati amintit si de Holocaust si despre Hitler.
Si Hitler la randul lui a fost un mare idiot care a dorit eliminarea evreilor din societatea civila.Astfel au luat fiinta lagarele de exterminare in care detinutii erau folositi ca sclavi pana mureau de extenuare sau de ceva boala.
Evreii si romii erau transportati cu trenurile de marfa catre lagare, multi dintre ei mureau inainte sa ajunga la destinatie ,iar cei care supravietuiau erau gazati si ucisi.Numarul celor ucisi se ridica la 6 milioane
Iar acum sa ma leg de articolul anterior caci cred ca aceste informatii le cunoasteti deja, iar daca nu le cunoasteti sunt sigura ca o sa le cautati pe google.
Nici Hitler nu s-a lasat mai prejos de japonezi si el la randul lui a facut numeroase experimente pe oameni.Medici germani au efectuat astfel de experimente in lagarele de concentrare de la Auschwitz, Dachau, Buchenwald, Ravensbrück, Sachsenhausen si Natzweiler.

Cel mai celebru dintre acesti medici a fost dr. Josef Mengele, care a lucrat la Auschwitz. Printre experimentele sale se numarau punerea subiectilor in camere cu presiune, testarea de medicamente pe ei, inghetarea lor, tentative de schimbare a culorii ochilor prin injectarea de chimicale in ochii copiilor, diverse amputari si alte operaţii brutale. Activitatea sa nu va fi niciodată cunoscută integral, deoarece majoritatea documentelor expediate de Mengele medicului Otmar von Verschuer la Institutul “Kaiser Wilhelm” (“Imparatul Wilhelm”) au fost distruse de acesta din urma. După terminarea experimentelor coordonate de Mengele, subiectii supravietuitori erau aproape întotdeauna ucisi si necropsiati.
Se pare ca lui Mengele ii placea sa lucreze cu copiii romi. Le dadea dulciuri si jucarii si ii ducea personal la camera de gazare. Ei i se adresau cu „nenea Mengele“ ("Onkel Mengele").
Vera Alexander a fost o detinuta evreica la Auschwitz si a avut grija de peste 50 de perechi de gemeni romi:
" Imi amintesc in mod deosebit o pereche de gemeni: Guido şi Ina, care aveau cam patru ani. Intr-o zi, Mengele i-a luat. Cand s-au întors, erau într-o stare groaznica: fusesera cusuti unul de altul, spate în spate, ca niste gemeni siamezi. Ranile le erau infectate si din ele curgea puroi. Tipau zi si noapte. Apoi parintii lor - imi amintesc ca pe mama o chema Stella - au reusit să faca rost de morfina si si-au omorat copiii ca sa le curme suferinta. "



„Am să vă leg mâinile de coarnele plugului şi-am să vă las doar ochii, să aveţi cu ce plânge”.
(Generalul rus Kutuzov)

Ce s-a intamplat de fapt in al doilea razboi mondial?



Citeam ieri pe internet despre al doilea razboi mondial si ma gandeam: De fapt ce stim noi despre al doinlea razboi mondial in afara de generalitatile care se predau la scoala cum ca dupa unii istorici razboiul a inceput la 1 septembrie 1939 odata cu invadarea Poloniei de catre Germania iar dupa altii la 7 iulie 1937 cand China este atacata de Japonia, ca razboiul a provocat 60 de milioane de victime , aproximativ 3 % din populatia globala din acea vreme, ca razboiul a provocat daune ce se ridicau la 1000 miliarde de dolari (dolarul la valoarea din 1945) fara costurile refacerii tarilor dupa razboi.Toate acestea se predau la scoala, dar de fapt noi stim foarte
putine despre cum era in al doilea razboi, despre bunicii nostrii care au luptat pentru eliberarea teritorilor romanesti, despre cei care au stat in prima linie, despre ce au simtit ei cand omorau un inamic, despre ce simteau cand un camarad de al lor era capturat torturat sau pur si simplu era spulberat de un obuz trimis la intamplare.

Desi am citit majoritatea cartilor lui Sven Hassel care incearca sa redea imaginea razboiului vazuta prin ochii unui veteran, cu cat citesti mai mult cu atat iti dai seama ca de fapt razboiul nu e ce credem noi, ca e o mare prostie si aproape de fiecare data este pornit de oameni mai prosti ca noi care ne antreneaza in razboi.
Dar de fapt unde am vrut sa ajung?


Citeam ieri pe internet si am vazut ca o gramada de oameni au murit sub rasismul lui Hitler (cu rasa lui ariana superioara cu tot) , dar ce mi-a atras atentia au fost experimentele unitatii 731 care era o unitate sub acoperire de cercetare si dezvoltare pentru arme chimice in cadrul Armatei Imperiale Japoneze (in timpul razboiului chino-japonez si cel de al doilea razboi mondial)
Nu va spun mai multe despre aceasta unitate daca vreti sa aflati mai bine cautati pe internet ca o sa gasiti.Ceea ce vreau sa va arat este ce experimente efectuau pe oameni:



Vivisecţiile:
# Prizonierii au fost victimele vivisecţiilor efectuate fără anestezie.
# Vivisecţiile au fost efectuate asupra unor prizonieri infectaţi cu diferite boli. Cercetătorii au efectuat operaţii asupra prizonierilor, îndepărtându-le diferite organe pentru studiul bolilor. Aceste operaţii erau efectuate asupra victimelor aflate încă în viaţă, deoarece se credea că procesul de descompunere ar fi afectat rezultatele „cercetărilor”. Prizonierii supuşi vivisecţiilor erau persoane adulte, tineri sau sugari.
# Au fost efectuate vivisecţii asupra femeilor însărcinate, cărora li s-au extras fetuşii.
# Unui număr de prizonieri li s-au amputat membrelele pentru studierea pierderii de sânge.
# Uneori, membrele amputate dintr-o parte a corpului au fost ataşate pe partea opusă a corpului.
# În alte cazuri, membrele prizonierilor au fost îngheţate şi amputate, în vreme ce altora, după îngheţare, li s-au dezgheţat respectivele membre pentru studierea efectelor cangrenelor netratate şi a procesului de putrezire.
# Mai multor prizonieri li s-a eliminat stomacul, iar esofagul le-a fost ataşat chirurgical direct la intestine.
# S-au efectuat experimente de îndepărtare a unor porţiuni din creier, plămâni, ficat, etc asupra mai multor prizonieri.
În anul 2007, doctorul Ken Yuasa a mărturisit în ziarul Japan Times că „Mi-a fost frică în timpul primei mele vivisecţie, dar în cazul celei de-a doua mi-a fost mult mai uşor. Începând cu a treia oară eram dispus să o fac”. El a apreciat că cel puţin 1.000 de persoane, inculusiv chirurgi, au fost implicaţi în vivisecţii în cadrul lagărelor din China continentală.

Masacru.Sadici.Nebuni

Ce experimente se mai efectuau pe saracii oameni?
Testarea de arme
# Ţintele umane au fost folosite pentru testarea grenadelor poziţionate la diferite distanţe şi în diferite poziţii.
# Ţintele umane au fost folosite pentru testarea efectelor aruncătoarelor de flăcări.
# Prizonieri aflaţi în viaţă au fost legaţi de stâlpi şi au fost folosiţi ca ţinte pentru studierea efectelor bombelor biologice, chimice sau a celor explozive.

Experimentele cu microbi

* Prizonierilor le-au fost inoculate microbilor diferite boli.
* Bărbaţi sau femei prizonieri au fost infectaţi în mod voit cu sifilis sau cu blenoragie şi nu au fost trataţi, fiind folosiţi pentru studierea efectelor bolilor
* Prizonierii au fost infectaţi cu purici pentru a obţine o cantitate suficient de mare de insecte purtătoare de boli, necesare la studierea vectorilor de transmitere a bolilor.
* Purici purtători de boli, haine sau alimente infectate încapsulate în bombe au fost lansate asupra diferitelelor ţinte din China. După estimările chinezilor, epidemiile de holeră, antrax sau ciumă pe care le-au provocat aceste lansări de arme biologice au dus la moartea a aproximativ 400.000 de persoane.
* Tularemia a fost testată pe civili chinezi mai înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial.
* Unitatea 731 şi subunităţile sale afiliate (Unitatea 1644, Unitatea 100, etc) au produs arme biologice folosite împotriva armatei şi populaţie civile chineze de-a lungul întregului război mondial. Avioane zburând la înălţime mică au împrăştiat deasupra oraşelor de costă din China purici infestaţi cu ciumă. Aceste acţiuni au dus la moartea a mii de oameni după infecrarea lor cu ciumă bubonică.

Alte experimente

* Anumiţi prizonieri au fost spânzuraţi cu capul în jos pentru a se urmări modul în care se sufocă.
* Altor prizonieri li s-a injectat aer în artere pentru studii asupra emboliei, sau li s-a injectat urină de cal în rinichi.
* Alţi prizonieri au fost înfometeţi până la moarte şi au fost urmăriţi.
* Asupra prizonierilor s-au efectuat diferite experimente în camere presurizate.

* Alţi prizonieri au fost expuşi la temperaturi negative extreme pentru studiul degerăturilor, rezistenţei la frig şi a efectelor cangrenării ţesuturilor.
* Alte experimente au studiat efectele arsurilor asupra capacităţii de supravieţuire a prizonierilor.
* Mai mulţi prizonieri au fost plasaţi în maşini centrifuge şi au fost rotiţi până la moarte.
* Mai multor prizonieri li s-a injectat sânge animal pentru studierea efectelor asupra lor.
* Mai mulţi prizonieri au fost supruşi unor doze diverse de raze X.
* Prizonierii au fost folosiţi pentru testarea diferitelor gaze toxice şi a camerelor de gazare.
* Mai multor prizonieri li s-a injectat apă de mare pentru a se determina dacă aceasta poate înlocui serul fiziologic.



La sfârşitul războiului, MacArthur a oferit în secret imunitate cercetătorilor Unităţii 731 în schimbul informaţiilor cu privire la realizările lor în domeniul armelor biologice. Liderii americani considerau că aceste cercetări erau preţioase, deoarece, cel puţin din punct de vedere oficial, Aliaţii nu făcuseră experimente pe fiinţe umane, datorită limitărilor morale şi politice. De asemenea, americanii nu doreau ca alte puteri, în special URSS-ul, să pună mâna pe datele despre armele biologice nipone.[17]

În timpul procesului criminalilor de război de la Tokyo s-a făcut doar o singură dată o referire la experimentele japoneze efectuate pe civili chinezi.

Avocaţii japonezi au afirmat că acuzaţiile sunt vagi şi insuficient documentate, iar preşedintele tribunalului, sir William Webb, le-a dat dreptate, considerând că lipsa dovezilor este evidentă. Subiectul nu a mai fost adus în discuţie niciodată în timpul procesului.

Deşi nu a reacţionat în mod public în timpul procesului de la Tokyo, autorităţile sovietice au urmărit cu atenţie problema şi au reuşit să aresteze, acuze şi judece 12 lideri militari şi oameni de ştiinţă din cadrul Unităţilor 731, 100 şi 1644 în cadrul proceselor pentru crime de război de la Habarovsk.

Numeroşi prizonieri de război şi civili sovietici, dar şi chinezi, coreeni sau mongoli, au fost victime ale experimentelor chimice şi bilogice din Unitatea 731. Procesul japonezilor capturaţi acuzaţi de crime de război a fost organizat la Habarovsk în decmebrie 1949. O transcripţie parţială a şedinţelor tribunalului au fost publicate în mai multe limbi de presa de limbă străină de la Moscova, aşa cum a fost Materials on the Trial of Former Servicemen of the Japanese Army Charged with Manufacturing and Employing Bacteriological Weapons (Moscow: Foreign Languages Publishing House, 1950). Această carte rămâne una dintre cele mai importante surse de informaţii pentru istoricii care cercetează fenomenul „fabricilor morţii” din lagărele de prizonieri organizate de japonezi. Procurorul şef al procesului de la Habarovsk a fost Lev Smirnov, unul dintre procurorii sovietici de la Nüremberg.

Tribunalul de la Habarovsk a emis sentinţe cu închisoarea de la 2 la 25 de ani pentru diferiţii doctori şi comandanţi militari aflaţi în custodia sovieticilor.

Numeroşi foşti cercetători ai Unităţii 731 au devenit importanţi membrii ai comunităţii medicale nipone. Doctorul Masaji Kitano a condus cea mai mare comapanie farmaceutică niponă . Alţi medici au condus instituţii medicale importante sau au lucrat pentru ministerul nipon al sănătăţii. Shiro Ishii a emigrat în SUA, unde a participat la cercetările americane în domeniul armelor biologice.

joi, 26 iunie 2008

Dezamagire


Am vizitat blogul http://tudorchirila.blogspot.com si am vazut un articol care chiar mi-a placut.Si am zis ca daca tot am un blog aiurea macar sa apara si ceva frumos daca mie nu imi vin ceva idei ca sa fac blogul asta cum trebuie nu sa fie numai asa de umplutura.
Dar ce tot vorbesc eu atat aici , mai bine haideti sa dau paste sa vedem despre ce e vorba.
Aaa si am uitat sa precizez ca ceea ce urmeaza reprezinta scrisoarea unui abosolvente de bac actuala studenta(sa speram ca inca mai traieste)


"Din nu stiu ce motive tehnice nu pot sa postez comentarii la posturile tale, so...I chose this way....Citindu-ti post-ul despre bac m-a cuprins asa o ditamai nostalgia, gandindu-ma ce departe mi se pare acum bacul (desi au trecut doar 2 ani de atunci)....cate vise aveam pe atunci si cate griji si responsabilitati in minus....dezamagire dupa probele orale, cand evident au fost favorizati cei cu pile, doar traim in Romania....bucurie maxima la rezultate, cand le-am aratat eu lor .
Ce vara plina de sperante legate de un Bucuresti care s-a dovedit a fi departe de ce mi-am inchipuit, care este prea plin de tigani, de „cocalari si pitipoance„ (aluzie directa la site-urile respective), de oameni care au uitat ce e sapunul si de tarani care asculta manele la difuzorul telefonului....sa vada lumea ca avem mobil cu mp3 player incorporat...sunt scarbita de mizeria pe care o vad in jur si sunt si mai scarbita de faptul ca nimeni nu face nimic sa curete mizeria asta...pacat, Bucurestiul ar fi un oras frumos, daca s-ar putea si respira si circula in el....m-am obisnuit deja cu gandul ca o sa mor repede
Bacul, ca de la asta am plecat, mi se pare acum o lume indepartata in care inca mai existau dureri in partea dorsala de ziua de maine, cand nu ma gandeam ca maine ma asteapta a nu stiu cata zi de rahat, consecutiva, la serviciu, cand nu trageau toti de mine in toate directiile, cand nu imi spunea sefa „te rog nu iti lua azi pauza de masa, alta data mananci in oras„....cand nu faceam munca patriotica pentru a ajuta la achizitionarea de case in Pipera (ti se pare normal ca intr-o multinationala, salariul sa fie de 850 de ron, cu un volum de munca imens, iar Country Manager-ul sa isi ia casa in Pipera, pe firma biensure...ca doar asa se procedeaza?!)....imi dau seama pe zi ce trece ca imbatranesc, ca adesea responsabilitatile ma coplesesc si ca imi vine sa urlu cateodata (in ultimul timp din ce in ce mai des) de frustrare si de nervi....Si pentru ce toate astea?Ca sa dea bine la cv ca am lucrat in multinationala si sa sper ca poate peste un an, cand termin facultatea, imi pot gasi un job care sa nu ma sileasca sa le mai cer alor mei bani!
E trist, sunt frustrata dupa o zi in care am facut training unui grup de 10 persoane, care se uitau la mine ca vitelul la poarta noua....dupa o zi in care a tras toata lumea de mine in toate partile posibile, dupa o zi in care am venit acasa si e gol....vorba ta ”si acasa doare”...doare rau cateodata, dar m-am obisnuit demult cu ideea ca e gol si ca poate nu va fi plin niciodata...doare pe zi ce trece mai rau si sub o masca de aparenta indiferenta si autoironie e un suflet singur care nu stiu cata vreme va mai rezista la autoironie si la indiferenta...
Nu stiu daca vei citi aceste randuri...tind sa cred ca da...nu m-am adresat tie in special, am simtit nevoia sa ma descarc...s-au acumulat prea multe in ultimul timp ca sa mai pot tine in mine....
Anyway, thanks...
Mi-a placut tare mult faza cu „va cam pup„...really nice"

Vreau Gheataaaaaaaa!!!!



Prin expoziţia sa de sculpturi de gheaţă, un artist încearcă parcă să provoace încălzirea globală. Aceasta a avut loc la Londra, în toiul unei veri care se anunţă fierbinte.

Percy Salatar a creat replici ale celor mai cunoscute clădiri din Londra, printre care şi Big Ben, oficiul poştal din Londra, catedrala Sf Paul şi Sf Mary Axe, cunoscută şi sub numele de clădirea Gherkin. Aşa cum era de aşteptat pentru jumătatea lui iunie, sculpturile au fost întâmpinate de un val de căldură, atunci când au fost expuse în vârful dealului Primrose, în cursul zilei de luni.

Salazar a creat sculpturile pentru a promova cea mai veche bere din China, Harbin, eveniment care s-a desfăşurat în cadrul festivalului de degustare a mâncărurilor, care a fost sponsorizat de producătorii berii. Sculpturile de gheaţă sunt o tradiţie în oraşul chinezesc Harbin, unde are loc anual un festival internaţional de sculpturi de gheaţă, tradiţie ce datează încă din 1963.



Soldatii italieni au de-a face zi de zi cu o japoneza de 77 de ani care 'ii bate zilnic'. Experta in arte martiale, Keiko Wakabayshi, poreclita 'bunica samurai' a fost angajata de armata italiana sa-i antreneze pe militari in lupta corp la corp.
Wakabayshi, care are putin peste 1,50 metri inaltime, este maestru in arte martiale, inclusiv jujitsu, jojitsu, kenjitsu, judo, kendo si karate. In fiecare zi, pensionara 'da de pamant' cu soldatii in salile de antrenament din Livorno. Keiko s-a nascut in Japonia insa acum traieste in nordul Italiei. In fiecare zi le spune elevilor sai sa o priveasca si sa creada ca nimic nu e imposibil.

Dupa ce-i invinge punandu-i la podea, Keiko le spune: 'sa nu credeti niciodata ca e imposibil. Fizicul nu conteaza'. Ofiterii care au angajat-o pe Keiko sunt de parere ca soldatii vor fi ambitionati de faptul ca 'sunt batuti de o femeie in varsta' si ca vor invata rapid tehnicile de lupta. Maestra a expicat ca s-a antrenat foarte multi ani pentru a putea ajunge la acest nivel si crede ca mai poate infrunta 'soldati in putere' timp de multi ani de acum incolo.

Porc sa fii, noroc sa ai!

Porcu nu moare .

Un porc care a supravietuit timp de 36 de zile ingropat sub ruinele lasate de cutremurul care a avut loc in China a fost onorat cu titlul de 'simbol al vointei de a ramane in viata'.
Animalul cantarea 150 de kilograme atunci cand a ramas captiv sub daramaturile provocate de cutremur. Pana cand a fost descoperit de autoritati pierduse doua treimi din greutate. 'Nici macar nu arata ca un porc atunci cand l-au scos de acolo. Era atat de slab incat aducea mai degraba cu o capra', a declarat o martora pentru agentia chineza de presa, Xinhua.




O alpinistă americană, blocată timp de aproape trei zile în Alpii bavarezi, a fost salvată, după ce şi-a semnalat prezenţa cu ajutorul sutienului, a declarat poliţia germană.

Jessica Bruinsma, 24 de ani, originară din Colorado a fost recuperată de un elicopter după ce a atras atenţia unor lucrători, legându-şi sutienul de cablul telefericului folosit pentru transportul lemnului pe munte.

"Este o fată foate inteligentă şi a acţionat în consecinţă", a declarat Lorenz Rasp, poliţist din Berchtesgaden. "Şi-a păstrat cămaşa şi geaca, să nu-i fie frig, dar a considerat că sutienul i-ar putea servi de semnal", a adăugat acesta.

Cinci elicoptere şi 80 de salvatori fusesera mobilizate pentru a o găsi pe tânăra dispărută în apropiere de frontiera austriacă.

Fată s-a rătăcit din cauza vremii urâte şi a căzut la cinci metri, pe un pisc izolat, unde a petrecut 70 de ore, fiind rănită la umăr şi la picior.

Telefericul era defect, dar de îndată ce a fost pus în funcţiune, sutienul a coborât la poalele muntelui, alertându-i pe muncitorii forestieri.

Super tari filmuletele nu puteti sa le ratati

Una dintre melodiile mele preferate
Leasa Dragos -Diferente


Tampitul vrea sa para destept


Boxiorul ii incarca pe fatalai


Betivi


Dati note ca eu fac medii




Betivii

Dobitocul cu buturuga

Cel mai mare dobitoc:) IN viata:))


Sa nu prind pe unu ca rade de aceasta batranica ...saraca

Betivi

miercuri, 25 iunie 2008

Arestat ca a salvat un urs?


Un caz cel putin bizar a avut loc recent in India si a atras atentia organizatiilor internationale, dupa ce un barbat de 35 de ani a fost arestat pentru ca a salvat de la moarte un pui de urs orfan, anunta FoxNews.
Ram Singh Munda, un barbat originar din triburile care traiesc in padurile din apropierea orasului Bhubaneswar, descoperea in urma cu cateva luni un pui de urs a carei mama fusese ucisa de braconieri. Tanarul a adoptat ursul pe care l-a adus acasa si la tratat asemenea unui membru al familiei. Declaratiile barbatului sunt cu atat mai emotionante cu cat fiica sa in varsta de 6 ani gasise in puiul de urs alinarea durerii pricinuita de recenta pierdere a propriei mame.

Cu toate acestea, oficialitatile locale, afland stirea din presa, l-au arestat pe barbatul in varsta de 35 de ani pentru violarea legilor privind protectia animalelor. Ursul a fost trimis la o gradina zoologica din apropiere, acolo unde acesta continua sa refuze hrana data de ingrijitori, in timp ce fiica lui Ram Singh Munda a fost inchisa la un orfelinat.

Organizatiile internationale pentru protectia animalelor, impresionate de drama familiei Munda, incearca sa obtina libertatea barbatului si sa il aduca alaturi de cei dragi.
„Condamnam vehement modul in care autoritatile au inteles sa reactioneze vis-a-vis de acest barbat sarac si analfabet, care nu cunostea legile guvernamentale”, declara Jiban Ballav Das, liderul unei organizatii pentru protectia animalelor din India.

Oficialii din Bhubaneswar par insa de neinduplecat. Conform acestora, barbatul a incalcat legile care interziceau pastrarea animalelor salbatice in spatiile domestice si anunta ca Munda este pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 3 ani. De altfel, reactia ursului de a refuza mancarea li se pare acestora absolut normala:”Este stiut ca ursii pot dezvolta sentimente asemanatoare cu ale oamenilor, de aceea ei sunt foarte atasati de ingrijitorii lor”, declara Biswajit Mohanty, secretarul Organizatiei pentru Protectia Vietii Salbatice din Orissa, India.

Imaginile difuzate in premiera la televiziunea locala arata insa o familie fericita, cu Munda alaturi de fiica sa si de ursul poreclit Rani (regina) plimbandu-se impreuna cu bicicleta sau harjonindu-se in curtea casei.

Procesul se afla inca in desfasurare iar organizatiile internationale sunt hotarate sa il apere pe Munda cu orice pret. „Barbatul nu a torturat niciodata un animal si nici nu l-a folosit in scopuri comerciale. Asadar, el nu ar trebui sa se afle in inchisoare”, sustine unul dintre avocatii sai.

Ram Singh Munda a primit mai multe oferte de a lucra ca ingrijitor la centrele de protectie a animalelor din India.

Sursa:FoxNews




Cand vezi un asemenea articol te gandesti?Unde ajunge omenirea asta?
Adica daca faci un bine unui ANIMAL ajungi sa faci puscarie?
Sau daca am un caine sau vad pe strada unul si il bat fac puscarie?
Dar daca ma musca el?Face Puscarie?Sau macar 2 luni de botnitza?
De cand s-au ajuns animalele sa fie mai presus de OM?
Idioti cu drepturile animalelor cu tot
Cu ocrotirea lor sunt de acord , cu specile pe cale de disparitie.
Dar las-o drac` de treaba ca ajungem prea departe.

Femei La Volan

Uneori femeile pot fi atat de neindemanatice
exemplu:Cazurile de fata.
:) asa ceva nu este posibil....asa gandeam si eu.

















Femei La Volan

Haideti sa vedem ce se intampla cand unele dintre femei se urca la volan :)
Enervante pot fi uneori.




Drogati???

Din vorba in vorba am mai auzit cate una alta ....cu ce se mai "sparg" studentii.
Sunt foarte multe retete folosite de unii si care provoaca efect halucinogen sau alte balerii.
O reteta este renumitul prelandez/perlandez.Reteta este simpla.Il bagi in punga si tragi.Efectul este unul halucinogen de scurta durata, afecteaza organismul in mare masura doar daca este folosit regulat.Iar partea mai urata este ca gustul de prelandez iti va ramane in gura :))

O alta reteta pe care am auzit-o este aceasta: Coji de banane fierte in alcool etilic , spirt sau alte combinatii.Le lasati sa se usuce iar apoi le maruntiti, le amestecati cu putin tutun si gata jointul:). Efectul este tot unul halocinogen, senzatie placuta blablabla. Despre consecinte nu prea stiu multe caci nu am incercat

Insa ce mi-a atras atentia a fost faptul ca un prieten de al meu mi-a povestit cum te poti "sparge" legal si anume cu salvia , care nu se incadreaza in lista narcoticelor deci este legala si care se poate comanda direct de pe internet.
Dupa mai multe cautari pe internet am gasit:

Poti sa cumperi droguri de pe internet?



E foarte simplu si perfect legal sa te droghezi: ai nevoie doar de un card bancar cu echivalentul a 20-30 de euro in cont si acces la internet. Dai un „search” pe unele cuvinte-cheie, cum ar fi kratom sau salvia, intri pe site-uri specializate, plasezi comanda si drogul iti vine par avion, iar postasul ti-l livreaza acasa!

Noi asa am procedat, experimental, comandand 10 grame de kratom la un magazin virtual olandez. Acesta are o oferta extrem de bogata, de sute de produse, zeci de soiuri de droguri legale - acolo, in Olanda, ca si aici, in Romania. Salvia divinorum, respectiv Salvinorin-A, extractul cu efect halucinogen (asemanator LSD), din aceasta specie de menta mexicana, se gaseste deja si in magazine virtuale romanesti! Ca sa faci comert legal cu asemenea droguri noi, netrecute pe lista narcoticelor interzise in Romania si considerate simple suplimente alimentare, iti trebuie doar niste avize legale (in primul rand de la Ministerul Agriculturii!), care se obtin la fel ca si pentru orice aliment.

Kratom-ul, un drog substitut pentru opiu si marijuana, este frunza unui copac asiatic – Mytragina speciosa. Tocmai in Thailanda si Malaiezia, tarile de origine ale acestui arbore, comertul cu kratom este interzis – in Thailanda se pedepseste cu moartea. In majoritatea celorlalte tari este inca legal, unele restrictii fiind impuse in Australia, Norvegia, Burma si, mai nou, Statele Unite. Cum spuneam, in Romania, kratom-ul, ca si alte droguri, se pot consuma si trafica fara probleme.

Efectele kratom-ului, respectiv ale ceaiului obtinut din aceste frunze de Mytragina speciosa, sau ale fumului inhalat din tigarile preparate cu ele, sunt oarecum similare cu ale opiului si opiaceelor, doar ca trebuie consumate cantitati ceva mai mari. Consumul regulat de kratom duce la dependenta, ca si in cazul altor narcotice. Kratomul le provoaca dependentilor numeroase tulburari: senzatie de gura uscata, anorexie, constipatie, insomnie, depresie, pete intunecate pe piele etc.

Supradozajul (de la 5 grame in sus, in conditiile in care 10 grame costa 10-20 de euro, in functie de sursa) produce ameteli puternice, halucinatii, intetiri ale ritmului cardiac, respiratie ingreunata, supraincalzire, senzatie de voma, atac de panica etc. Iar tentativele de renuntare ale dependentilor se soldeaza, adesea, cu sevraj puternic si de lunga durata (de ordinul saptamanilor), manifestat prin agresivitate sau cel putin ostilitate, dureri musculare si de oase, incapacitate de munca, tremuraturi incontrolabile, depresii, lacrimari etc. Iata ce scrie un dependent pe un blog dedicat kratom-ului in Anglia: „Renuntarea mi-a dat zile de iad pe pamant – tortura pura a mintii si sufletului. Cu o saptamana in urma, am avut o alta tentativa, dar am renuntat dupa doua zile agonizante. Sevrajul s-a instalat dupa 20 de ore si a fost de nesuportat, asa ca am ajuns sa consum si mai mult Kratom. De data asta, am aruncat restul drogului la gunoi.

Dupa o zi, m-a cuprins o senzatie de teroare, la care s-au adaugat dureri de stomac, tremuraturi si insomnie”. Este limpede ca batalia impotriva drogului, purtata cu armele de acum, e pierduta. Fara o campanie sustinuta de informare a populatiei, in special a tinerilor, cu privire la riscurile la care se pot expune, viitorul se arata sumbru. Substitute ale drogurilor clasice (interzise) apar in permanenta si sunt comercializate in toata lumea, pana ce savantii epuizeaza testele care sa stabileasca efectul nociv al noilor produse, iar guvernele le pun pe listele lor negre. Acum, e ilegala marijuana – nu-i nimic, exista kratom! Nu se mai poate LSD? – „trecem” pe Salvia sau ciuperci halucinogene!

„Am impresia ca o mana mi se roteste in permanenta, iar picioarele mi se lungesc...Imi pierd echilibrul... trebuie sa fie de la mescalina... Mizerabil miracol... Ma intreb dac-am incuiat usile perceptiei... Parc-as fi Molly Bloom pe messenger... ” – scrie un toxicoman roman, sub influenta mescalinei, pe un blog autohton.






Un alt site scrie :
Vanzarea de droguri pe internet este facilitata de motoarele de cautare unde este suficient sa cauti un anumit medicament interzis si vei gasi cateva mii de farmacii clandestine gata sa iti vanda produsul. Persoanele dependente care se tem de sanctiuni pot insa apela la substitute ale drogurilor clasice.

Nu sunt pe lista narcoticelor interzise
Acestea au efecte asemanatoare si produc cam aceleasi senzatii. Dar sunt inca legale. Substitute ale drogurilor clasice apar in permanenta si sunt comercializate in toata lumea, pana ce savantii epuizeaza testele care sa stabileasca efectul nociv al noilor produse. Unele droguri nu sunt trecute pe lista narcoticelor interzise in Romania. Site-urile si forumurile de discutii din Romania incurajeaza amatorii de "efecte tari": ca sa faci comert cu aceste substante ai nevoie doar de niste avize, care se obtin la fel ca si pentru orice aliment. Site-uri specializate pot fi gasite pe google. Aici, se plaseaza comanda si drogurile ii vin direct acasa, livrate de postas in cateva zile. Farmaciile virtuale au oferte extrem de bogate. Pe langa drogurile cunoscute si interzise prin lege, apar si altele, care pot substitui opiul sau marijuana. Spre exemplu, Kratom-ul, care e obtinut dintr-un arbore care creste in Thailanda. In tara de origine a acestui drog, traficul cu kratom se pedepseste cu moartea. In celelalte tari este insa perfect legal.

Salvia divinorum
Pe un site, de exemplu, se pot gasi de vanzare tot felul de plante cu efecte mai mult sau mai putin halucinogene, care nu sunt inca ilegale la noi in tara. Printre acestea se afla si Salvia divinorum (Salvinorin-A), un soi de extract obtinut din menta. Planta era utilizata de mexicani in ritualurile spirituale, fie mestecand frunze proaspete, fie band sucul obtinut prin zdrobirea frunzelor. Americanii au descoperit mai multe modalitati de consum, printre care se afla si fumarea. Internautii romani sunt foarte bine documentati despre acest subiect. Daca tastezi pe google "salvia divinorum", esti directionat automat catre sute de forumuri de discutii din Romania. Chiar si pe site-urile de avocatura exista intrebari referitoare la legalitatea acestui drog.



Vanzarea de droguri pe internet este facilitata de motoarele de cautare unde este suficient sa cauti un anumit medicament interzis si vei gasi cateva mii de farmacii clandestine gata sa iti vanda produsul. Persoanele dependente care se tem de sanctiuni pot insa apela la substitute ale drogurilor clasice.









Salvia - planta care salveaza viata"Dorinta salviei este sa-i faca pe oameni nemuritori", se spunea in Evul Mediu. O credinta straveche, inscrisa chiar in numele plantei. "Salvia" vine din latinescul "salvare" - a fi sanatos, a vindeca, a salva. La romani, era o planta sacra, culeasa cu protocol.

Nu promovez nimic cu acest articol ...doar mi`a parut interesant.

Pentru Cititori

Vrei ca poza ta sa apara pe blog?Ai un articol de publicat ?
Ai orice care vrei sa fie publicat pe blog?
Trimite un e-mail la legenda.46@gmail.com si de restul ne vom ocupa noi
Mersi.

Che Guevara

Pe multi dintre noi am vazut ca idolatrizeaza pe renumitul Che Guevara.Au chiar tricouri cu imaginea lui ... dar de fapt este chiar imaginea lui sau una facuta pentru comercializare?Cine a fost el de fapt? Sa Aflam!


Nu mergi prea mult pe stradã fãrã sã dai de un tânãr care are imprimat pe tricou chipul lui Che Guevara. Nu mai vorbesc de rockoteci, discoteci si cluburi, unde Guevara se simte ca la el acasã. Tricouri, bluze, sepci, insigne etc., sunt doar câteva suporturi pentru chipul lui Guevara. O întreagã industrie s-a creat în jurul acestei persoane charismatice. Si atunci te întrebi: este Che Guevara, un erou atât de iubit? Este el modelul tineretului? Sau e doar rodul unui capriciu, al unei creatii mediatice în scop comercial sau pur si simplu o modã? Cu sigurantã cã întruneste elementele fiecãrei categorii. Tocmai datoritã intensei lui mediatizãri printre tineri, am încercat si noi sã aflãm de ce este atât de mãret în ochii atâtor generatii, de ce e un criminal cu sânge rece în ochii altora si de ce altii pur si simplu nu-l cunosc.

Fãrã a avea pretentia unei tratãri exhaustive a acestui personaj istoric si fiind constienti cât de greu este sã discerni tot adevãrul dintre atâtea relatãri care merg de la adulare pânã la invectivele cele mai grave, ne-am propus sã creionãm pe scurt personalitatea si activitatea acestui atât de controversat personaj, lãsându-vã pe voi, cei care-i purtati chipul pe haine si în inimã, sã hotãrâti dacã meritã sau nu.


Martir sau asasin?



Dr. Ernesto Rafael Guevara de la Serna (n. 14 iunie 1928 – d. 9 octombrie 1967 în Rosario-Argentina) mai cunoscut sub porecla sa de Che Guevara sau el Che a fost un revoluţionar de stânga, lider al regimului comunist cubanez şi insurgent sud-american. Numele sãu adevãrat este Ernesto Guevara de la Serna. Porecla “Che” o primeste încã din copilãrie de la tatãl sãu. “Che” este un cuvânt/ expresie argentinianã traducându-se prin “hei, tu…”, “hei, prietene”. Che s-a nãscut într-o familie liberalã de conditie mijlocie. La vârsta de doi ani se îmbolnãveste de astm, boalã ce îl va însoti pânã la moarte.

În anul 1947 începe studiile de medicinã la Universitatea din Buenos Aires. În acelasi timp conduce un dispensar dintr-o leprozerie argentinianã. În acelasi an, Che îsi începe cãlãtoriile pe motocicletã, ajungând pânã în Chile, Peru, Columbia, Venezuela si Miami. Anul 1952 îl gãseste în Guatemala unde îsi terminã studiile în medicinã.

Tot în Guatemala, Che începe sã îsi clarifice pozitia fatã de americani dupã ce este martorul unei actiuni CIA de rãsturnare a guvernului din Guatemala. Actiunea CIA este urmatã de represalii împotriva rezistentei guatemaleze. Che petrece anul 1954 luptând de partea rezistentei, plecând apoi în Mexic îl întâlneste pe Fidel Castro.

Che avea sã scrie ulterior: “Prima noastrã ceartã s-a referit la politica internationalã, însã pânã la ivirea zorilor stiam cã voi lua parte la expeditiile lui Fidel”.

Pe 26 iulie 1956, Fidel Castro creeazã Miscarea Revolutionarã, în care Guevara juca un rol dublu: medic si luptãtor de gherilã. În scurt timp întreaga organizare a luptei de gherilã este asumatã de cãtre Che. Atacul împotriva regimului Batista se soldeazã cu un esec rãsunãtor, din cei 82 de oameni implicati supravietuiesc doar 12. Revolutionarii se regrupeazã si în scurt timp reusesc sã strângã de partea lor un grup de 3.000 de persoane. Che este rugat de Fidel sã preia comanda acestor oameni.

“Mã confruntam cu o dilemã: sã îmi dedic viata medicinii sau datoriei mele de soldat revolutionar? Aveam în fata mea rucsacul plin cu medicamente si lada de munitie, erau prea grele si nu le puteam cãra pe amândouã. Am luat lada si am lãsat rucsacul în urmã”.
Acesta este momentul în care Guevara se transformã în “El Comandante”. El Che preia conducerea trupelor de gherilã si devine în scurt timp un tactician fãrã milã, capabil sã ordone executii masive în rândul inamicului si, dupã unii, chiar în rândul populatiei civile. Che introduce teoria bazatã pe urã ca instrument de lucru. “O urã groaznicã fatã de dusman îl face pe om sã depãseascã limitele naturale, transformându-l într-o masinã de ucis, violentã, rece si eficientã”.

Che introduce si teoria rãzboiului total, a rãzboiului de gherilã: “Trebuie sã ducem rãzboiul acolo unde este inamicul: în casa lui, în locurile unde se distreazã, un rãzboi total”.

În 1958 USA acapareazã economia cubanezã datoritã unei întelegeri cu Batista care primeste din partea statului american un milion de dolari pentru operatiuni militare. În acelasi timp eforturile lor sunt zadarnice, nereusind sã înfrângã revolutia.

Cei 3000 de oameni ai lui Che reusesc sã învingã armata mult mai numeroasã a lui Batista, care pãrãseste tara. Pe 2 ianuarie 1959 Guevara intrã în Havana si se instaureazã regimul de dictaturã a lui Fidel Castro. Fidel dã celebra lege a nationalitãtii: „Sunt cubanezi prin nastere strãinii care au luptat contra tiraniei învinse pe 31 decembrie 1958, timp de doi ani, în rândurile Armatei Rebelilor si au obtinut gradul de Comandante”. Legea aceasta este dedicatã lui Che, acesta fiind singurul care întrunea conditiile respective.

Che Guevara devine în 1959 comandatul închisorii Cabana. Timp de sase luni, între 2 ianuarie şi 12 iunie 1959 au fost executaţi acolo cel puţin 156 de prizonieri, în majoritate politici. Documentele vremii, inclusiv declaraţii confidentiale facute de Guevara, sugerează chiar câteva mii de victime.

Dupã instaurarea regimului Casto, revolutionarii încep persecutiile contra sustinãtorilor lui Batista. Guevara, în calitate de conducãtor al tribunalului revolutionar acceptã executarea a peste 500 de persoane, civili si militari.

La 7 octombrie 1959 Che este numit în fruntea Insitutului National de Agriculturã. În aceastã posturã expropriazã terenurile americanilor. Initiazã reforme axând agricultura exclusiv pe productia de trestie de zahãr si tutun. Guevara interzice orice alt gen de culturi, chiar si pe cele experimentate cu succes de cubanezi de-a lungul anilor si care le aduceau un profit bun. De asemenea, aceastã reformã a dovedit lipsa oricãrei culturi politice si economice a lui Guevara, deoarece el leagã astfel economia tãrii sale de SUA, tarã ostilã, unde se exporta aproape întreaga productie de trestie de zahãr si tutun. Ulterior se va vedea cã strategia lui Guevara a distrus pe multi ani de zile economia Cubei.

La 26 noiembrie pãrãseste acest post, fiind numit presedintele Bãncii Nationale a Cubei. Continuã însã sã îsi sustinã reformele economice ceea ce îl va situa pe pozitii de rãzboi cu ceilalti membrii ai guvernului. Sustine totodatã apropierea de Uniunea Sovieticã si transformarea regimului de la Havana într-unul comunist.

Între timp relatiile dintre SUA si Cuba devin tensionate, pe de o parte datoritã înclinatiilor cãtre comunism, iar pe de alta din cauza reformelor lui Che care distruseserã industria si economia, afectând astfel interesele SUA, ca principal importator al Cubei. America priveste totusi cu indulgentã regimul de la Havana datoritã promisiunii lui Fidel de a instaura democratia prin organizarea de alegeri libere.

La începutul anului 1960 Castro semneazã o întelegere cu Uniunea Sovieticã prin care primeste 100 milioane de dolari credit si se perfecteazã schimbul zahãr contra petrol. SUA reactioneazã în luna martie prin încetarea livrãrii petrolului si cumpãrãrii zahãrului cubanez. În mai Cuba stabileste relatii diplomatice cu sovieticii, iar americanii rãspund acestei provocãri pe 19 octombrie când instaureazã un embargo asupra Cubei. Sovieticii rãmân astfel singurul sustinãtor al Cubei si singura piatã de desfacere. Toatã aceastã situatie diplomaticã este cauzatã de obstinatia cu care Guevara si-a urmat ideile. Castro, care pânã la acest moment sustinuse toate actiunile lui Che fãrã sã le comenteze, începe sã realizeze cã sovieticii pot dispune de tara sa în orice moment, dealtfel cum se va si întâmpla. Într-o perioadã foarte scurtã, Guevara a distrus orice posibilitate de însãnãtosire economicã a tãrii prin reformele sale absurde si prin ruperea relatiilor economice cu SUA, urmate de izolarea Cubei pe plan diplomatic de restul lumii civilizate si de aservirea tãrii Rusiei. Rezultatele acestei politici au aruncat tara în foamete si au mentinut-o pânã azi în mizerie.

Relatia lui Che Guevara cu Fidel Castro începe sã fie tensionatã si datoritã aureolei de erou-revolutionar pe care o avea acesta. Anul 1960 este anul în care Che devine mitul care supravietuieste pânã astãzi. În august 1960, revista americanã Times publicã povestea lui Che supranumindu-l “Creierul lui Castro” si demonstrând cã tara este condusã de El Comandante. În acelasi an Guevara terminã de redactat celebra sa operã “Guerra de guerillas”, care este pânã în ziua de astãzi manualul perfect al luptãtorului de gherilã. 1960 este anul în care fotograful Alberto Diaz Guttierez imortalizeazã celebrul portret intitulat “The Heroic Guerilla”. Imaginea l-a fãcut pe Che cunoscut în toatã lumea si i-a întretinut faima pânã în ziua de astãzi, când se confundã cu însusi idealul revolutionar.

Castro este vizibil deranjat de faima pe care Guevara o acumulase si îi sugereazã un turneu prin statele socialiste. Che acceptã sugestia prietenului sãu pe care nu îl poate suspecta de rele intentii. Cãlãtoria nu dureazã foarte mult si Che revine în Cuba în februarie 1961 dupã ce vizitase în calitate de ambasador al revolutiei tãri precum Cehoslovacia sau China.

Întors în tarã este numit ministru al industriei, calitate în care contribuie la colapsul sistemului economic prin tratarea necorespunzãtoare a impozitelor si controlul capitalului privat acumulat. Aceste mãsuri duc la un deficit în productia industrialã si la reducerea importurilor. La 26 iulie 1961 Cuba este declaratã stat socialist, iar în octombrie explodeazã criza rachetelor din Cuba. Pozitia lui Che este favorabilã unei confruntãri nucleare.

Anii 1962-1963 se desfãsoarã sub impactul reformelor implementate de Guevara. În 1964 Che hotãrãste cã revolutia trebuie sã se extindã dincolo de granitele Cubei. Anii urmãtori îi va petrece pe drum, între diferitele tãri sud americane, proclamând revolutia si atacând furibund imperialismul americanilor. Revine în Cuba de câteva ori, dar de fiecare datã Fidel îl întâmpinã cu rezerve. În aprilie 1965 Castro îl roagã pe Che sã redacteze o scrisoare din care sã reiasã cã toate actiunile pentru implementarea revolutiei nu tin de Cuba, ci doar de persoana sa.

Che îi face pe plac vechiului sãu prieten, nestiind cã Fidel va folosi respectiva scrisoare pentru a-i bloca accesul în Cuba. Scrisoarea este adresatã lui Fidel si poporului cubanez si urma a fi cititã numai cu acordul lui Che. În octombrie 1965, Castro dã publicitãtii scrisoarea fãrã acest acord.

Acesta scrisese: “Renunt la pozitia mea de lider al partidului cubanez, la postul de ministru, la gradul de maior, la cetãtenia mea cubanezã. Legal, nimic nu mã mai apropie de Cuba. Eliberez Cuba de orice responsabilitate“.

Anuntarea oficialã a textului scrisorii îl obligã pe Guevara sã rãmânã în exil. Bunul sãu prieten, dictatorul Castro, îi refuzã posibilitatea de a-l apãra sau gãzdui în caz de nevoie. Revolutia nu se bucurã însã de succes, iar în 1967 Guevara hotãrãste cã locul propice luptei este Bolivia. Anterior primise semnale din aceastã tarã, Che era convins cã aici revolutia va reusi. Evenimentele ulterioare nu îi vor da însã dreptate. Bolivia nu rãspunde chemãrilor lui Che: “Viva la revolution!”. Dupã câteva luni de luptã, Che pierduse majoritatea soldatilor. Nici un bolivian nu trecuse de partea sa. Cei câtiva supravietuitori erau înfometati si hãituiti de armatã. Pentru Che era limpede cã pãdurile boliviene îi vor fi ultima adãpostire. În data de 8 octombrie 1965 soldatii bolivieni vor semnala prezenta unor luptãtori strãini, îi atacã si îi iau prizonieri. Pentru scurt timp nu au stiut cã este vorba despre El Comandante. Guevara era total schimbat: murdar, foarte slab, cântãrea în jur de 50 de kilograme. Esecul lui Guevara în Bolivia nu se datoreazã unor impedimente militare sau de altã naturã, ci pur si simplu faptului cã nu era iubit acolo. Experimentele nefaste încercate de el în Cuba, l-au arãtat bolivienilor ca pe un rãzboinic incapabil sã facã ceva bun pe timp de pace.

Pe 9 octombrie CIA ordonã asasinarea lui Guevara. Acesta moare în aceeasi zi în jurul prânzului, împuscat de patru ori în piept. Dupã unele mãrturii, Che ar fi spus când a fost prins: “Sunt Che Guevara, nu mã omorâti, valorez mai mult viu decât mort”. Desigur, s-a gândit la prietenia pe care i-o purtau rusii, ca si la cât de important era el, exportatorul comunismului în America Latinã, pentru distrugerea imperialismului american. Che ar fi murit terorizat, în genunchi, implorând pentru viata sa. Dar agentul CIA, care a fost de fatã la arestarea si executia sa, avea sã povesteascã faptul cã, vãzându-l pe Che, si-a dorit sã îl îmbrãtiseze, si cã acesta a murit “ca un adevãrat bãrbat”, înfruntând moartea cu demnitate si curaj: “Stiu cã ai venit sã mã omori. Trage, lasule, nu ai sã omori decât un om”. Cuvintele sale sunt exacte: omul Che a fost eliminat, mitul sãu însã se mãrea din ce în ce mai mult. Abilitatea lui Fidel a fost maximã, reuseste sã-l condamne pe Che la moarte, spãlându-se pe mâini. Dar Fidel a gresit, moartea lui Guevara nu îi va putea sterge mitul si imaginea din memoria colectivã. Vestea mortii lui El Comandante a fãcut înconjurul lumii. Oamenii refuzau sã creadã cã liderul revolutionar nu mai e în viatã. Nu puteau întelege cum invincibilul Che, a fost omorât de slab pregãtita armatã bolivianã.

Viaţa de familie
În Guatemala o cunoaşte pe Hilda Gadea, prima soţie. În Cuba, Pe 2 iunie 1959 o ia de nevastă pe Aleida March, după ce, la 22 mai 1959 divorţase de Hilda, cu care avea o fetiţă, Heldita. Cu cea de-a doua soţie are 4 copii: Aleidita, Camilo, Celia şi Ernesto.

Fotografiile lui Che asasinat devin simbolul nedreptãtii si al opresiunii. Asezat pe o masã de lemn, cu ochii larg deschisi, extrem de slab si de senin, Che impresioneazã generatii întregi. Interesant este faptul cã fotografia respectivã suferã o serie de transformãri în timp: pletele lui Guevara se alungesc, bratele sale sunt acum asezate ca la rãstignire, hainele sale se transformã în cârpe, dupã care într-un fel de giulgiu. În timp, imaginea sa este modificatã esential nepãstrand aproape nici o trãsãturã originalã. Imaginea ultimã este o clasicã imitatio Christi.

Astãzi, aproape toatã lumea îl iubeste pe Che Guevara, fãrã sã mai stie mãcar cine a fost, pentru ce a luptat sau pentru ce a murit. De ce? A fost într-adevãr un om hotãrât, a luptat pentru ideile sale pânã la moarte. A fost un autentic lider legendar. Însã nu trebuie uitat faptul cã Guevara a condamnat la moarte sute de oameni si chiar i-a executat cu propriile mâini. Nu trebuie uitat cã odatã desãvârsitã revolutia s-a dovedit incapabil de a construi, distrugând prin reformele sale viata a generatii întregi de cubanezi. Nu trebuie uitat cã, desi nu era comunist la origine, s-a fãcut portdrapelul comunismului în rândul Americii Latine. Numai o tarã care nu a cunoscut stãpânirea „iadului rosu” poate privi cu simpatie sau cu indulgentã ideologia rãspânditã de Guevara. Ca personaj istoric, Guevara va fi perceput în adevãrata sa dimensiune nefastã: de luptãtor perfect de guerillã, de criminal, de om de stat incapabil si comunist de marcã. Cu timpul, poate va fi dat uitãrii.

Însã pentru generatiile tinere el va personifica pentru mult timp de acum înainte o idee: revolutia, sau, mai exact, opozitia fatã de sistem, fatã de tot ceea ce este prestabilit si încorseteazã libertatea individualã. Este Che Guevara un asasin cu sânge rece, sau un erou? Alegerea vã apartine.


Filme cu şi despre Che Guevara
El Che Guevara (1968); regia Francisco Rabal
Che! (1969); regia Richard Fleischer; Omar Sharif în rolul lui Che
Evita (1996); regia Alan Parker; Antonio Banderas în rolul lui Che
Hasta la victoria siempre (1997); regia Juan Carlos; Alfredo Vasco în rolul lui Che
El Dia Que Mw Quieras (1999), documentar cinematografic despre moartea lui Che; regia Leandro Katz
Fidel (2002); regia David Atwood; Gael Garcia Bernal în rolul lui Che
Diarios de motocicleta (2004); regia Walter Salles
Che: Filmul (2006); regia Steven Soderberg

Che Guevara









marți, 24 iunie 2008

Fara personalitate !

S-au adus multe reprosuri cum ca acest blog nu este original, ca trebuie sa venim cu o idee interesanta sa nu mai copiem de pe alte site`uri si asa ca mi-au venit cateva idei.Una dintre ele este aceea de a va posta niste carti f. bune pe care le-am citit anterior si care le recomand.Vreau sa incep cu cartile lui Sven pentru ca mi s-au parut intesante , frumoase si pline de haz.
Cum le voi publica?
Bineinteles ca nu le voi scrie la calculator ....voi incerca sa fac poze la fiecare pagina.
Voi incepe cu Blindatele Mortii.... si sper sa iasa ceva frumos.
Daca sunteti interesati astept comenturi sau e-mail`uri pentru a posta si alte carti interesante.

Sven Hassel

Sven Hassel, născut la 19 Aprilie 1917, fost soldat danez, devine scriitor de nuvele (pseudo-autobiografice) bazate pe experienţa sa de-a lungul delui de-al doilea război mondial.


[modifică] Cărţile lui Sven
Sunt scrise într-o manieră deosebită, în care cititorul are parte din plin de ororile războiului alături de umorul (câteodată macabru) al personajelor. Războiul este văzut din partea germană, de către simplul oştean care degustă şi se agaţă de fiece clipă de viaţă pe care o mai poate trăi. Cu toate că imaginile descrise sunt extrem de "vii" (pe cât se poate numi viu un decor plin de moarte), scriitorul urmăreşte prin aceasta, nu a construi o nouă înfăţişare a soldatului german, ci mai degrabă un reportaj de dincolo de uşa (capacul) sicriului, în aşa fel încât cititorul să nu îşi dorească participarea într-un război, ci acapararea sa în universul virtual al epocii naziste.

Legiunea blestemaţilor (De fordømtes Legion) - 1953
Blindatele morţii (Døden på LarvefødderDe fordømtes Legion) - 1958
Camarazi de front (Frontkammerater) - 1960
Batalion de marş (Marchbataillon) - 1962
Gestapo (Gestapo) - 1963
Monte Cassino (Monte Cassino) - 1963
Lichidaţi Parisul (Likvidér Paris) - 1967
General SS (SS-Generalen) - 1969
Imperiul iadului (Kommando Reichsführer Himmler) - 1971
Moarte şi viscol (Glemt af Gud) - 1976
Drum sîngeros către moarte (Jeg saa dem dö) - 1977
Curtea marţială (Krigsret) - 1979
Inchisoarea OGPU (GPU-Fængslet) - 1981
Comisarul (The Commissar) - 1985

Sven Hassel - Scena Din Film.



Sven Hassel, scene finale din film
Vezi mai multe video din Film »

10 Criminali in Serie

Daca nu aveti macar 18 ani va rugam sa nu cititi ceea ce urmeaza!!!


1. Gilles de Rais, nascut in 1404

Gilles de Rais este considerat a fi precursorul ucigasului in serie modern. Inainte de prima victima a sa, de Rais a fost capitan in armata condusa de Ioana D’Arc. A fost acuzat, si in cele din urma condamnat la moarte pentru torturarea, violarea si uciderea a zeci, daca nu sute de copii, in special baieti.

Potrivit martorilor oculari, Gille de Rais ii atragea pe copii in locuinta sa – in special baieti blonzi, cu ochii albastri –, dupa care ii viola, ii tortura, ii mutila si ii omora. De regula ejacula pe cadavre. Nu se stie numarul precis al victimelor pentru ca multe dintre ele au fost arse. Oricum, se estimeaza ca ar fi fost intre 80 si doua sute. Unii spun chiar 600. Victimele, atat baieti cat si fete, aveau varste cuprinse intre sase si optsprezece ani.




2. Richard Trenton Chase, nascut in 1950

Richard Trenton Chase, supranumit „Vampirul din Sacramento”, a omorat sase oameni din California, in decurs de o luna. Criminalul obisnuia sa bea sangele victimelor sau chiar sa manance cadavrele. Conform declaratiilor sale, „Vampirul din Sacramento” a comis cele sase crime pentru a-i preveni pe nazisti sa-i transforme sangele in praf, printr-o otrava pe care nazistii ar fi pus-o in detergentul de vase.

Pe 29 decembrie 1977, Chase a facut prima victima – Ambrose Griffin, un inginer de 51 de ani, tata a doi copii. Urmatoarea victima a lui Chase a fost Teresa Wallin. Femeia era insarcinata in trei luni. Dupa ce a omorat-o, Chase a facut sex cu cadavrul ei, a mutilat-o si a facut baie in sangele victimei.

Pe 8 mai, Chase a fost gasit vinovat de crima de gradul intai, si a fost condamnat la moarte, prin gazare. Pe 26 decembrie, Chase a fost gasit mort in celula sa. In urma autopsiei, s-a stabilit ca asasinul s-a sinucis printr-o supradoza de antidepresive pe care le pastrase de cateva saptamani.



3. Jeffrey Dahmer, nascut in 1960

Intre 1978 si 1991, Dahmer a ucis peste saptisprezece persoane - barbati si baieti. Criminalul se face vinovat de sodomie, necrofilie, dezmembrare a victimelor si canibalism. Dahmer a comis prima crima cand avea 18 ani, ucigand un autostopist. Criminalul l-a invitat pe Hicks acasa la el, dupa care l-a omorat, motivand ca nu voia ca victima sa-l paraseasca.

In 1988 a fost arestat pentru ca a incercat sa faca sex cu un baiat de 13 ani, din Milwaukee. Dupa zece luni, Dahmer a fost eliberat pe motiv de buna purtare. Odata iesit din inchisoare, asasinul si-a continuat seria de crime, care a incetat in 1991, cand a fost arestat. Politistii au gasit cincisprezece cadavre in casa lui, dezmembrate si depozitate in diferite locuri. Scalpurile victimelor erau depozitate in closet, iar capetele in frigider. Criminalul a fost condamnat la 937 de ani de inchisoare, insa a murit inainte de a-si ispasi pedeapsa J, ucis de alt condamnat.



4. Albert Fish, nascut in 1870

Albert Fish, cunoscut si ca Gray Man, Varcolacul din Wysteria si Vampirul din Brooklyn a molestat peste 100 de copii - dupa spusele sale - si a fost principal suspect in peste cinci cazuri de crima. Fish a recunoscut trei dintre crimele descoperite de politie si a marturisit ca ar fi injunghiat alte doua persoane. A fost judecat pentru uciderea lui Grace Budd, pentru care a si fost executat. Ca si ceilalti criminali in serie, lui Fish ii placea sa bea sangele victimelor, sa le taie si sa manance diferite parti din corpul acestora.



5. Andrei Chikatilo, nascut in 1936

Andrei Chikatilo a fost un criminal in serie de origine ucraineana, cunoscut sub numele de „Macelarul din Rostov” (Butcher of Rostov) si ‘The Red Ripper.’ A fost condamnat pentru uciderea a 52 de persoane - femei si copii. Crimele au avut loc intre 1978 si 1990. In 1978, Chikatilo s-a mutat in Shakhty, un oras neinsemnat de pe langa Rostov, unde a comis prima sa crima – o fetita de noua ani. Criminalul nu putea ajunge la orgasm decat in timp ce isi injunghia victimele. Pe 14 februarie 1994, Andrei Chikatiloa fost omorat de un pluton de executie (impuscat in ceafa), dupa ce presedintele rus Boris Eltin i-a refuzat ultimul apel la clementa.




6. Joachim Kroll, nascut in 1933

Kroll a fost un ucigas in serie si canibal de origine germana, cunoscut si ca „Ruhrkannibale” sau „Duisburger Menschenfresser”. A fost condamnat pentru opt crime, insa a recunoscut treisprezece. Obisnuia sa-si taie victimele in bucati si sa le conserve in frigider, pentru a economisi banii care i-ar fi dat pe carne, dupa cum a marturisit criminalul. In aprilie 1982, dupa un proces care a durat 151 de zile, Joachim Kroll a fost condamnat la inchisoare pe viata... mai precis la inchisoare pe noua vieti. In 1991, criminalul - aflat in inchisoarea Rheinbach - a murit in urma unui atac de cord.



7. Dennis Rader, nascut in 1945

Rader este un criminal in serie american, care a ucis pe putin zece persoane in Kansas, intre anii 1974 si 1991. Era cunoscut sub numele de BTK Killer - BTK vine de la bind, torture, kill (a strangula, a tortura, a omori). Imediat dupa ce isi ucidea victimele, criminalul trimitea numeroase scrisori catre politie si ziarele locale, in care descria cu mandrie faptele sale. A fost arestat in 2005 si condamnat la inchisoare pe viata. Criminalul este inca in viata.




8. John Haigh, nascut in 1909

John George Haigh, cunoscut ca „Acid Bath Murderer”, a fost un criminal in serie care a actionat in Anglia anilor `40. A fost condamnat pentru uciderea a sase persoane. Criminalul dizolva trupurile victimelor in acid sufluric, crezand ca poate fi condamnat doar daca se gasesc cadavrele. Dupa ce dizolva cadavrele in acid, falsifica actele de proprietate ale victimelor, pentru a obtine substantiale sume de bani. Haigh a fost gasit vinovat si in consecinta executat pe 10 august 1949.




9. Javed Iqbal, nascut in 1956

Javed Iqbal Mughal a fost un cunoscut criminal in serie, din Pakistan. Conform spuselor sale, asasinul ar fi ucis 100 de baieti, intr-o perioada de 18 luni. A fost arestat in 1998, pentru molestarea a doi copii. A iesit pe cautiune si a inceput sa ucida. Iqbal a fost condamnat la moarte, prin strangulare, cu toate ca judecatorul a spus ca i-ar fi placut ca asasinul sa fie strangulat de 100 de ori, taiat in 100 de bucati si pus in acid. Criminalul a fost gasit spanzurat cu cearsafuri, in celula sa.




10. Ted Bundy, nascut in 1946

Theodore Robert „Ted” Bundy este unul dintre cei mai cunoscuti ucigasi in serie din SUA. Bundy a violat si omorat un numar impresionant de femei intre anii 1974 si 1978. Criminalul a marturisit ca a omorat 30 de femei, insa numarul real al victimelor este inca necunoscut. Asasinul obisnuia sa depoziteze corpurile pe muntele Taylor, unde mergea dese ori pentru a petrece timp alaturi de ele. Bundy statea ore in sir printre cadavre, le machia si apoi facea sex cu ele, chiar si in cazul in care erau intr-un stadiu avansat de putrefactie.
Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online