vineri, 19 septembrie 2008

Sfarsitul vine prin asta


Acceleratorul de particule al Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare (CERN) a fost repus în funcţiune astăzi, după ce s-a oprit din cauza unei "probleme tehnice", la doar câteva zile de la inaugurare, defecţiune pe care CERN nu a anunţat-o decât joi, transmite AFP.

LHC, cel mai mare instrument de fizică din lume, a avut o "problemă electrică" care a afectat sistemul de răcire a circuitului de 27 de kilometri aflat la 100 de metri sub pământ, a anunţat CERN. Tranformatorul de 30 de tone, care s-a defectat săptămâna trecută în noaptea de joi spre vineri, a fost schimbat, dar a fost nevoie de o săptămână pentru a readuce circuitul la temperatura necesară, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al CERN, James Gillies. Organizaţia nu a anunţat public defecţiunea decât joi. LHC este ca "un frigider imens şi formidabil, iar o parte din alimentarea sa cu energie s-a defectat", a adăugat purtătorul său de cuvânt. Acceleratorul LHC este "încă în faza de testare, este un instrument foarte complex...

Procuror bataus

Procuror de la DNA, bataus in fata politistilor

Pentru Dragos Cojocariu, procuror in Directia Nationala Anticoruptie, legea pare sa nu existe. Suparat ca cineva i-ar fi zgariat masina, anchetatorul a batut, intr-una din serile trecute, un baiat de 16 ani, in fata Primariei sectorului 1, din Bucuresti. Inexplicabil, doi politisti, aflati la fata locului, nu au ridicat un deget in apararea liceanului. Dupa cum au aflat reporterii Libertatii, agresorul incearca acum sa-si musamalizeze fapta.

'Sunt procuror si oricum nu aveti ce sa-mi faceti!'. Cuvinte socante, 'aruncate' de Dragos Cojocariu celor doi politisti de la Sectia 4 ce asistau neputinciosi la corectia corporala primita de Stefan Petrescu, un baiat de numai 16 ani. Intimidati, oamenii chemati sa apere legea au tacut. Nu acelasi lucru l-a facut victima procurorului...

'Duminica seara, pe la noua si jumatate, langa primarie, stateam de vorba vreo zece baieti. La un moment dat, au aparut doi agenti de politie (n.red. ? chemati, potrivit martorilor, chiar de catre procuror, prin serviciul 112) si dupa ceva timp a venit si un barbat imbracat in costum. Le-a aratat o legitimatie politistilor si, dupa ce le-a zis ca e procuror, a inceput sa-mi vorbeasca urat.

M-a injurat de mama si ma tot intreba de ce i-am zgariat masina. Ca stie el ca eu am fost. (n.red. - procurorul are depusa la Sectia 4 o plangere in care mentioneaza ca o persoana necunoscuta i-a zgariat masina). Apoi, de fata cu oamenii legii, mi-a bagat mana in gat si m-a lovit puternic in fata', ne-a povestit Stefan Petrescu.

'A cazut chiar la picioarele politistilor, care nu au facut absolut nimic', ne-a povestit, emotionat, George Olaru, unul dintre prietenii tanarului.

Alertat de fiul sau, Nicolae Petrescu, tatal victimei, a ajuns in fuga langa cladirea primariei. 'L-am gasit pe Stefan zgariat pe gat, lovit la fata si cu tricoul sfasiat. Era batut. ?sta e un lucru care doare', si-a amintit Petrescu.
La insistentele barbatului si ale martorilor, politistii l-au condus pe procuror la sectie pentru declaratii. Totusi, potrivit legii, procurorul nu poate fi anchetat decat de colegii sai de la parchetul instantei supreme.

Procurorul Dragos Cojocariu isi tinea masina, un BMW, chiar in parcarea Primariei sectorului 1. Zgarietura pe care a gasit-o pe portiera din dreapta spate l-a facut sa reactioneze nejustificat de brutal, mai ales ca nici el nu era sigur ca pustiul pe care l-a pocnit are vreo vina

Are salariu de 6.300 de lei pe luna

Procurorul Dragos Cojocariu (foto) nu e unul din truditorii Directiei Nationale Anticoruptie. In fapt, in ultima perioada, barbatul, platit cu 6.300 de lei pe luna pentru prestatia sa, a avut numai calificative proaste. In schimb, procurorul are - potrivit declaratiei sale de avere - un BMW de lux si doua apartamente.

La doar 13 ani poarta la picior marimea 52


Ollie Abbott, din Marea Britanie, e foarte suparat pe faptul ca in timp ce colegii lui joaca fotbal, el trebuie sa stea pe bara. Si nu pentru ca ar fi ranit sau ca ar suferi de vreo boala, ci pur si simplu pentru ca piciorul lui e prea mare, iar parintii sai nu-i gasesc ghete pe masura. La 13 ani, el poarta marimea 52 la picior, iar mama sa nu a reusit
sa-i daruiasca ghete de fotbal pentru a face performanta. Pentru parintii lui Ollie e un adevarat chin sa ii cumpere acestuia incaltaminte, abia reusind sa-i faca rost de pantofi de scoala.

Raport sexual

Ioan Rus va fi judecat pe 15 octombrie

Ioan Rus (foto), romanul acuzat ca la 16 aprilie 2008 a violat si injunghiat o studenta africana, la periferia Romei, va fi judecat pe data de 15 octombrie, a anuntat judecatorul pentru anchete preliminare, citat de ziarul Il Messaggero. Initial, Rus a afirmat ca nu-si aminteste ce s-a intamplat in acea seara, iar ulterior a marturisit ca a avut cu studenta africana un raport sexual la care ea a consimtit.

Proastele traiesc mult. Cheeky Girls isi schimba look-ul

Cheeky Girls isi schimba look-ul

Se pare ca pentru surorile Cheeky Girls a venit vremea schimbarilor. Dupa ce Gabriela a avut parte de o despartire urata de parlamentarul britanic Lembit Opik si a impanzit ziarele cu declaratii care mai de care mai scandaloase si mai socante, romancele vor sa isi spele imaginea si se pare ca primul pas in acest demers ar fi o schimbare de look. Gabriela si Monica Irimia au declarat, recent, ca isi pregatesc in mare secret un nou look. Cantaretele au decis sa renunte la fustite scurte, tinute decoltate si extravagante sau sutiene 'la vedere'.

Numa tu esti Grabit?

Giovani Becali a vrut sa traverseze Podul Grant pe linia de tramvai

Giovani Becali s-a crezut vatman, miercuri seara, si a ajuns cu Range Rover-ul pe linia de metrou usor (traseul lui 41), in zona Podului Grant, blocand mijloacele de transport ale RATB, pline ochi cu calatori. Incidentul s-a petrecut in jurul orei 20.00. Grabit sa ajunga cat mai repede la meci, pe stadionul Steaua, fostul impresar a mers pe linia de tramvai pana cand a observat ca acestea nu mai erau ingropate in pamant.

Atunci, Becali a intors, cu greu, masina si a facut drumul inapoi, fara sa tina cont ca in spatele sau era un tramvai, iar din sensul opus se mai apropia altul.

Milioane de vodca

Rusii 'scurg' vodca prin conducte

Descoperire incredibila la granita dintre Rusia si Estonia intre orasele Ivanograd si Narva. Vamesii estonieni aflati in patrulare pe malul raului Narva au dat peste o conducta suspecta si, la o analizare atenta, au descoperit ca prin aceasta curgea? vodca. Urmand traseul conductei, granicerii au observat ca dispozitivul avea o lungime de 1,6 kilometri, mare parte aflandu-se sub apele raului care desparte Estonia de Rusia.

Cum Estonia este membra a Uniunii Europene, traficul cu vodca ieftina provenita de la vecinii rusi a devenit foarte dificil si riscant, legile fiind mult mai aspre. Astfel, 11 contrabandisti rusi au pus la cale montarea conductei prin care sa transfere vodca de cea mai proasta calitate in Estonia, unde sa o vanda la suprapret, in sticle etichetate cu marci faimoase.

Debitul conductei era, conform presei ruse, de nu mai putin de 1.000 de litri pe ora, 'marfa' provenind dintr-un urias rezervor clandestin. Pretul 'apei de foc' a crescut de trei ori in Estonia, de la intrarea sa in UE, iar consumatorii au ajuns sa cumpere vodca 'la negru', traficantii castigand astfel milioane de euro. Cei 11 suspecti, despre care se crede ca sunt proprietarii conductei cu vodca, risca acum cel putin 5 ani de inchisoare.

Mamele Curve nu ar trebui sa nasca

Bomba SIDA a fugit din spital!

Prostituata de 14 ani bolnava de SIDA si care, acum doua saptamani, a nascut un baietel infectat si el cu HIV a fugit, zilele trecute, de la maternitatea din Brasov, unde era internata cu fiul ei. Adolescenta a fost gasita beata crita, in satul Teliu.

Dupa ce a tot amenintat medicii ca va parasi maternitatea atunci cand nu se vor astepta, Mihaela B. (14 ani) si-a pus in aplicare planul, zilele trecute. 'Miercuri a fugit de la maternitate in Teliu, acasa la ea. Am gasit-o spre seara beata crita, era in coma alcoolica si am chemat Salvarea. Abia se putea tine pe picioare, era intr-o stare jalnica.

Nu stiu daca s-a imbatat in drum spre casa sau atunci cand a ajuns la destinatie. A fost internata la Spitalul Judetean, unde este tinuta sub observatie si astazi (n.r. - ieri)', ne-a povestit, ieri, asistentul maternal care se ocupa de cazul Mihaelei B. .

'In fiecare zi ne spunea ca vrea neaparat sa plece din spital. Ne ameninta ca ne musca daca nu-i dam drumul. Miercuri, la ora 12.00, a spus ca se duce pana la chiosc si a fugit. Fata este un pericol pentru societate: are SIDA, e alcoolica si prostituata', a declarat purtatorul de cuvant al Maternitatii Brasov, dr. Gheorghe Preda. Medicii spun ca Gheorghe Alexandru, bebelusul Mihaelei, va mai sta la maternitate inca 10 zile. In aceste zile se va hotari daca prostituata de 14 ani si fiul ei, amandoi infectati cu HIV, vor fi internati intr-un centru de ingrijire. De asemenea, reprezentantii de la Protectia Copilului urmau sa decida, ieri, daca parintii Mihaelei vor fi decazuti din drepturi.

Se imbata si in timpul sarcinii

'Minora avea imbibatie alcoolica atunci cand a fost ridicata de un echipaj de-al nostru, insa nu este pentru prima data cand se intampla asa. Cred ca a fost ridicata cel putin o data de fiecare echipaj de-al nostru, chiar si in perioada in care era insarcinata', a declarat si dr. Nicolae Oltean, de la Serviciul de Ambulanta Brasov.

Romancele Curve? Ele nu...poate altele

146 de amenzi pentru curvele romane

Haos pe strazile rau-famate de la marginea capitalei Italiei, Roma. De doua zile, pe Via Salaria, unde isi fac veacul zeci de romance care se prostitueaza, politia imparte sute de amenzi. 146 dintre acestea au fost numai pentru prostituatele romane, care au declarat furioase ca nu vor plati nici un cent din amenda de 500 de euro primita. Mai mult, barbatii prinsi pe langa prostituate au fost amendati si ei, desi unii se aflau in masini la cateva zeci de metri de 'nucleul' femeilor usoare.

Poveste Tragica

Ajutati-l pe Andu!

Nu se poate spune in cuvinte drama pe care o traiesc, insa datoria de parinte ma obliga sa las deoparte lacrimile si sa va cer cu disperare ajutorul. Drama noastra a inceput acum trei ani cand fiul meu, Theodor Andrei (6 luni pe atunci), a fost diagnosticat cu beta-talasemie majora. La inceput mi s-a parut un simplu diagnostic, dar cand doctorul mi-a spus ca mergem la Institutul National de Hematologie si Transfuzii pentru a fi luati in evidenta, groaza mi-a incoltit sufletul.

O singura fraza imi aparea in fata ochilor: "Persoanele cu aceasta boala nu ajung la varsta adulta". Vindecarea consta intr-un transplant de maduva osoasa, care se poate realiza cu succes la Clinica Mediteraneeana din Roma. Interventia costa insa 150.000 de euro. Noi n-am reusit sa strangem nici macar cei 10.000 de euro necesari pentru investigatii, deoarece baie-telul urmeaza numeroase tratamente. Facem un apel disperat la dumneavoastra. Ajutati-l pe Andu sa-si traiasca linistit copilaria, fara perfuzii si furtunele in fiecare noapte.

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online