marți, 21 octombrie 2008

Noul meu website www.sfarsit.com

Daca vreti acum puteti trece si pe noul meu website www.sfarsit.com
Va astept cu mare drag, iar daca aveti propuneri e-mailul meu este sfarsit@sfarsit.com
Sfarsit.com

Un roman a aflat de la Politie ca este mort de 14 ani


Un barbat din Timisoara este considerat mort de 14 ani, iar vestea a fost primita de acesta in momentul in care a mers la Politie sa isi schimbe buletinul, pentru ca s-a casatorit.
In varsta de 65 de ani, pe nume Gheorghe Hus, s-a casatorit in 2007, cu o femeie cu care a locuit 35 de ani, iar dupa casatorie acesta a vrut sa isi schimbe buletinul, pentru a prelua numele sotului. Cei doi au mers la politie, unde a aflat ca, in registrele de evidenta populatiei, barbatul figura ca fiind decedat in urma cu 14 ani. Desi a incercat sa afle cum a fost declarat decedat, nimeni nu i-a dat nici o explicatie concreta. Certificatul de deces va fi anulat in instanta judecatoreasca.

La 91 de ani, si-a lansat primul album de rock


Varsta nu constituie o problema daca vine vorba de muzica rock. Un exemplu care sprijina aceasta afirmatie este formatia britanica The Zimmers. Trupa are ca solist un barbat in varsta de 91 de ani iar alti doi membrii au depasit varsta rotunda de 100 de ani. Ei au lansat la Berlin albumul de debut "Lust for Life", care " contine cover-uri dupa The Beatles, Eric Clapton si Frank Sinatra.
"Suntem batrani, dar nu suntem morti", a declarat managerul grupului, Dave Palmer, pentru Reuters.
Membrii grupului au ales sa-si lanseze albumul in Germania, considerand ca publicul german este mai respectuos decat cel britanic.
The Zimmers, este un grup de batrani care numara 50 de membrii, media de varsta fiind 80 de ani.

“Experimentul secolului”, amanat pentru 2009


Cel mai puternic accelerator de particule din lume, Large Hadron Collider, nu va putea fi repornit pana in primavara anului 2009, din cauza unei defectiuni. Centrul European pentru Cercetare Nucleara a facut anuntul miercuri seara, la Geneva.

Lansat la 10 septembrie, acceleratorul s-a defectat pana acum de doua ori si nu a funcţionat mai mult de patru zile. Vinerea trecuta, instalatia a fost oprita din cauza unei scurgeri de heliu, gaz folosit pentru a raci tunelul la minus 271 de grede Celsius.
S-a preconizat faptul ca cea mai probabila cauza a defectiunii a fost o conexiune electronica defectuoasa dintre doi magneti. Cercetatorii sunt nevoiti acum sa readuca acele sectoare ale tunelului la temperatura camerei si sa deschida magnetii pentru a fi inspectati, operatiune ce va dura trei-patru saptamani.
Aceasta investigatie, plus reparatiile, urmate de perioada de intretinere, vor amana repornirea acceleratorului pana in primavara anului viitor.

Pentagonul ascunde faptul ca apa de la robinet este contaminata


In apa potabila din SUA a fost descoperita o substanta toxica ce provine de la combustibilul folosit pentru lansarea rachetelor in spatiu.
Agentia de Protectie a Mediului (EPA) din SUA nu ia nici o masura, considerand ca apa este potabila, informeaza San Francisco Chronicle. Conform raportului realizat nu sunt necesare masuri speciale, desi poluantii incriminati au fost depistati in 395 de locuri din 35 de state, iar nivelul de poluare se ridica peste limitele admise.
Substanta toxica depistata este percloratul, care determina tulburari serioase ale glandei tiroide, iar pentru gravide si copii, riscul de a-si pune sanatatea in pericol este extrem de mare.
Democratii acuza insa ca Agentia americana de Mediu vrea sa musamalizeze scandalul, fiind presata de Pentagon.

Inspirat de Codul lui Da Vinci, un italian a injunghiat un preot


Un barbat de 25 de ani a incercat sa omoare un preot, intr-o biserica din Roma, considerandu-se Anticristul.
Preotul a fost internat in stare critica, intr-un spital din Roma, dupa ce a fost injunghiat in gat de mai multe ori, informeaza Reuters.

Politistii au descoperit in buzunarele lui Marco Luzi, atacatorul, un bilet pe care scria:
"Acesta este numai inceputul, 666". Atacatorul le-a declarat politistilor ca s-a inspirat din filmul “ Codul lui Da Vinci”, inainte de a comite actul, pelicula pe care o vizionase in noaptea dinaintea atacului. Anchetatorii au descoperit in casa lui Luzi diverse pasaje din cartea lui Dan Brown si o copie scoasa la imprimanta cu “Cina cea de taina”.
Pe unul dintre biletele descoperite de agenti in casa tanarului scria: "Eu sunt anticristul".
Filmul si cartea ”Codul lui Da Vinci", au fost criticate de oficialii Vaticanului, considerand ca ataca biserica.

O carte s-a vandut in peste 1 milion de exemplare, in 24 de ore de la lansare


Cel mai recent volum din ciclul Mostenirea, de Christopher Paolini, intitulat "Brisingr", s-a vandut in SUA in peste un milion de exemplare in doar 24 de ore de la lansare.
Ciclul Mostenirea l-a facut celebru pe scriitorul adolescent Christopher Paolini. A avut succes enorm inca de la primul volum, „ Eragon”, publicat in 2003, pe cand autorul avea doar 16 ani.
El a decis sa scrie o carte asa cum si-ar fi dorit el sa citeasca, fara sa banuiasca succesul fulminant de care se va bucura romanul sau, "Eragon" fiind vandut in peste 6 milioane de exemplare numai in Statele Unite.
Volumul "Eragon 2" s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare, iar in urma succesului, cartile au fost traduse in 50 de limbi si s-au vandut in intreaga lume. "Brisingr" continua povestea si va raspunde multor intrebari aparute in "Eragon" si "Eragon 2", dar va lasa altele fara raspuns. In consecinta, autorul a marturisit ca a scris deja primul rand din cartea a patra, cea care va incheia ciclul, dar nu a fost inca stabilita o data pentru lansarea lui.

Publicat la sfirsitul saptamanii trecute simultan in Australia, Canada, Anglia si Noua Zeelanda, romanul va fi tradus si in Romania si va aparea la editura RAO, in luna noiembrie a acestui an.

Un sos iute a omorat un britanic


Un bucatar amator din Marea Britanie a murit dupa ce a mancat sos iute la un concurs organizat intre prieteni.

In varsta de 33 de ani,Anrew Lee, a facut un pariu cu fratele prietenei sale. Ei vroiau sa vada cine poate sa faca cel mai iute sos cu ardei. El a mancat sosul pe care l-a gatit, iar la scurt timp suferit un atac de cord si a decedat. Mamei sale nu i-a venit sa creada ca baiatul a murit doar dupa ce a mancat sos.

"Era perfect sanatos, fusese la medic de curand. E bizar, doar a mancat niste sos iute si s-a stins", a declarat mama sa, pentru mirror.co.uk.

Cel mai mare dovleac din Europa cantareste 608 kilograme


Doi fermieri britanici au reusit sa creasca la ferma lor din Dorset un dovleac de 608,22 kilograme. Mark si Frank Baggs, tata si fiu, sunt detinatorii celui mai mare dovleac care a crescut vreodata in Europa, informeaza "Daily Mail". Recordul precedent fiind stabilit de un belgian la 588,31 de kilograme.
Pentru ca dovleacul sa ajunga la aceste dimensiuni, a fost nevoie de sute de litrii de apa pe zi si sase tone de ingrasamant. Desi nu planuiau sa il "culeaga" atat de repede, intantionand sa il expuna abia peste cateva saptamani, la Hampshire, proprietarii dovleacului au fost nevoiti sa il arate lumii imediat. Acesta incepuse deja sa putrezeasca. Si asta, dupa o viata de numai cateva luni, samanta fiind plantata in aprilie, anul acesta.
Mark Beggs, in varsta de 25 de ani, mai are un record la activ, el fiind crescatorul celui mai mare castravete din lume, record stabilit tot luna aceasta.

O americanca a tinut cadavrele copiilor in frigider


Politistii din Statele Unite au gasit in frigiderul unei femei doua cadavre congelate, despre care aceasta a spus ca sunt copiii ei.

Renee Bowman, in varsta de 43 de ani, avea in subsolul casei un frigider, in care a depozitat cadavrele copiilor sai, morti in circumstante necunoscute. Politistii au descoperit cadavrele copiilor (doua fetite in varsta de 9 si 11 ani) in timp ce perchezitionau locuinta femeii din Maryland.

Perchezitia a fost facuta vineri, dupa ce un al treilea copil, o fetita in varsta de sapte ani, fusese gasita pe strazi in Washington. Aceasta cerea ajutor de la straini, plina de vanatai si imbracata cu un tricou patat cu sange.

Fetita fusese batuta de mama ei si inchisa in dormitor, de unde a reusit sa scape doar dupa ce a sarit pe fereastra de la etajul doi. Fetita a fost data in grija asitentilor maternali iar femeia arestata, relateaza CNN.

Politistii suspecteaza ca femeia este vinovata de moartea copiilor, care fusesera adoptati. Ea a marturisit ca a batut-o pe fetita, insa nu se cunoaste cauza mortii celor doi copii.

Pe Marte ninge in fiecare noapte


Oamenii de stiinta de la NASA au declarat ca pe Marte ar putea exista ierni albe. Un instrument laser de pe sonda Phoenix a detectat fulgi de nea proveniti din norii aflati deasupra locului unde a aterizat sonda.

Jim Whiteway, liderul cercetatorilor care se ocupa de statia meteorologica a sondei, a declarat ca Phoenix a trimis informatii pe Pamant potrivit carora pe Marte exista zapada, gheata iar norii se formează deasupra ei, desi zapada se vaporizeaza inainte sa atinga solul, informeaza "Daily Mail".

"Nu am vazut niciodata asa ceva pe Marte. Speram ca vom gasi si locuri unde zapada atinge solul", a spus Whiteway. Sonda a gasit, de asemenea, si dovezi ca praful de pe suprafata Planetei Rosii se aseamana, in compozitia lui chimica, cu apa de ocean, confirmand astfel teoria ca pe Marte a existat odata apa lichida, ce a putut sustine viata.

NASA a prelungit misiunea Phoenix pana cand sonda va muri in frigul si intunericul iernii martiene. Sonda a functionat deja mai mult decat se astepta, aceasta fiind adusa pe Marte in luna mai, iar cercetatorii au precizat ca se vor folosi de aceasta pana in ultimul moment. Programata sa dureze 90 de zile martiene, cunoscute drept soli, sonda a functionat peste 120.

Un chinez este primul om care scrie cu ochii!


Chinezul Ru Anting, de 56 de ani, a devenit celebru in China dupa ce a facut o demonstratie socanta. Barbatul a scris cu lacrimile pe care s-a antrenat sa le controleze. Mai mult decat atat, Anting poate "plange" cu jeturi de lacrimi aruncate la peste trei metri.
Ru Anting s-a antrenat din frageda pruncie sa "planga" controlat. Inca de pe bancile scolii isi surprindea colegii cu reprezentatii ciudate, scriind pe prosop cu ajutorul lacrimilor.
Chinezul Ru Anting, de 56 de ani, s-a transformat ...

Cancerul se va depista la fel de simplu ca sarcina


Depistarea bolilor precum cancerul, HIV-SIDA si scleroza multipla ar putea deveni la fel de simpla ca si un test de sarcina.

Un proiect realizat de cercetatorii britanici ai Universitatii Leeds confirma acest lucru. Acestia au dezvoltat un sistem bazat pe tehnologia bio-senzorilor, care foloseste anticorpi pentru a detecta celulele bolnave din corpul uman.
Metoda functioneaza ca un test de sarcina si este mult mai rapida decat testele folosite in prezent.

Aceste teste pot detecta o gama larga de celule bolnave, printre care bio-makerii prezenti la imbolnavirea de cancer de prostata sau ovarian. Cercetatorii considera ca noua descoperire va putea fi folosita si pentru depistarea tuberculozei sau HIV.

" Cred ca descoperirea noastra se va materializa in teste de ultima generatie de depistare a acestor boli, care dau rezultatele in maximum 15 minute. Astfel, vom putea detecta orice tip de analit mai rapid, mai ieftin si mai usor decat prin testele existente in prezent", a declarat Paul Millner, coordonatorul echipei de cercetatori.

Cea mai mare cladire din lume va masura un kilometru


Compania Nakheel va construi in Dubai un zgarie cu o inaltime de 1.000 de metri, informeaza Daily Mail.
Firma este compania care a construit complexul de insule personale in forma de palmier. Noua cladire va avea mai mult de 200 de etaje si 150 de lifturi.
"Vom construi o cladire care va avea 1 kilometru inaltime. Momentan va fi cea mai inalta cladire construita pana acum. Cineva ar putea sa construiasca in timp o cladire mai mare", a declarat Christopher O’Donnell, directorul executiv la companiei.

Cladirea va fi construita din aproximativ 500.000 de metri cubi de material. Constructia va beneficia de instalatii de climatizare necesara la 14.000 de locuinte moderne.

Temperatura de la ultimele etaje ale cladirii nu va depasi 10 grade Celsius. O’Donell nu s-a aratat deloc ingrijorat de faptul ca noua cladire va fi construita in plina criza economica.

"Este un proiect care va dura aproximativ 10 ani. Cand vrei sa obtii finantari pentru un astfel de proiect gigant trebuie sa iei in calcul si eventualele tulburari economice", a afirmat directorul Nakheel.

Turnul va gazdui peste 55.000 de oameni care vor locui in constructie si peste 45.000 de angajati ai firmelor care vor avea un sediu in noua cladire.

Ghetarii din Islanda se topesc intr-un ritm alert


Majoritatea ghetarilor din Islanda se topesc intr-un ritm fara precedent. Vatnajokull, cel mai mare ghetar al Europei, isi reduce dimensiunile cu un metru pe an, iar rapiditatea cu care se topeste ingrijoreaza oamenii de stiinta, informeaza antena3.

Organizatia Internationala pentru Protejarea Naturii (International Union for Conservation of Nature -IUCN) incearca sa traga un semnal de alarma in acest sens in cadrul summit-ului de la Barcelona care are loc intre 5 si 14 octombrie.

"A ramas foarte putin timp pentru a remedia criza naturala actuala provocata de disparitia unor specii de animale si plante." Aceasta a fost concluzia participantilor la summitul IUCN care a inceput duminica in Barcelona. Vali Moosa, presedintele Organizatiei, a declarat:"Trebuie sa facem fata urgent acestor amenintari inspaimantatoare provocate de schimbarile climatice si degradarea ecosistemului."

Schimbarile climatice, poluarea, distrugerea habitatului natural al speciilor sunt numai cateva dintre cauzele acestei diminuari a biodiversitatii. Potrivit expertilor, ritmul in care speciile de animale dispar este foarte accelerat. "Ceea ce stiam de foarte mult timp a devenit acum un lucru acceptat de toti. " a spus in deschiderea summitului presedintele Organizatiei Internationale pentru Conservarea Naturii, care este si fostul ministru al mediului din Africa de Sud. Insa, potrivit acestuia, "lucrurile pot fi rederesate intr-o anumita masura. Tranzitia catre o dezvoltare durabila presupune o "decarbonizare" a economiei mondiale". Presedintele UICN a facut aluzie la cantitatea mare de dioxid de carbon din aer care provine de la utilizarea energiei de natura fosila din societatile industrializate.

Desi lua contraceptive, o tanara a nascut tripleti


O femeie din Marea Britanie a ramas insarcinata si a nascut tripleti, in ciuda faptului ca lua pilule contraceptive.
Kirsty Hale, in varsta de 22 de ani, a ramas insarcinata si a nascut ieri trei copii, desi lua contraceptive.

Sansa ca acest lucru sa se intample era de una la 200 de milioane, informeaza DailyMail.

Ea si logodnicul ei au ramas uimiti, insa s-au bucurat cand au aflat ca vor fi parinti. Cele trei fetite s-au nascut cu doua luni inainte de termen prin cezariana si sunt sanatoase, desi sunt foarte mici. Ele sunt tinute sub observatie la spital.

O romanca a fost devorata de pisici


Cadavrul devorat al unei femei din localitatea timiseana Tomnatic a fost gasit de fiica acesteia in holul casei in care locuia. Ingrozita, fiica l-a contactat telefonic pe medicul de familie. Acesta a chemat imediat politia, spunand ca "la un imobil se gaseste Livia M., de 58 ani, care a decedat".

Un echipaj de politie a ajuns la fata locului unde a gasit cadravul femeii se afla pe podea cu fata in jos. Potrivit primelor cercetari, femeia prezenta numeroase leziuni la nivelul fetei, scalpului si cefei, leziuni provocate prin "devorare de animale avand mandibula lipsa".

Politistii nu au observat urme vizibile de violenta, iar in imobil nu s-au constatat urme de ravasire sau lipsa unor bunuri. Fiica femeii de 58 de ani le-a declarat politistilor ca, in momentul in care a facut macabra descoperire, pe cadavrul mamei sale misunau mai multe pisici.
Trupul neinsufletit al femeii a fost transportat la morga Spitalului Orasenesc din Sannicolau Mare in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, informeaza antena3.

Virgina la varsta de 105 ani!


Cea mai batrana virgina din Marea Britanie implineste 105 ani. Ea declarat sa secretul longevitatii sale este abstinenta sexuala.
Clara Meadmore este foarte mandra ca nu a facut niciodata sex, informeaza Metro. Clara s-a hotarat la 12 ani ca va ramane singura si s-a concetrat pe alte lucruri care sa o ajute sa isi castige existenta.

"Oamenii m-au intrebat daca nu sunt gay si eu le spuneam mereu ca nu sunt. Nu am fost niciodata interesata sa fac sex. Am fost ocupata tot timpul cu alte lucruri. Nu am avut niciodata un iubit si nici nu mi-am dorit o relatie.
Cand eram eu tanara, sexul se facea doar intre sot si sotie, si nu am fost casatorita niciodata. Am avut relatii platonice cu barbati, dar nu am vrut niciodata sa ma casatoresc", a declarat Clara.

Desi a primit mai multe cereri in casatorie, ea a refuzat de fiecare data. Clara va celebra cei 105 ani de viata impreuna cu prietenele ei.

Exista un analgezic de opt ori mai puternic decat morfina


S-a descoperit in Statele Unite un analgezic de opt ori mai puternic decat morfina.
Descoperirea este cu atat mai importanta cu cat efectul analgezicului dureaza trei zile, de 14 ori mai mult decat cel al morfinei, si nici nu a inregistrat efecte secundare.

Este sub forma de solutie injectabila si poate neutraliza compusii chimici ce transmit semnalele suferintei fizice la creier. Se bazeaza pe o asa-numita "proteina a durerii" existenta in celulele nervoase ale organismului uman, informeaza Realitatea Tv.

La aceasta se adauga o metoda de a inversa efectele proteinei. Numele substantei miraculoase este fosfataza acida prostatica si, in curind, va fi produsa si sub forme de pilule.

Si virginitatea romancelor e la mare pret


O timisoreanca, studenta la Stiinte Economice, a hotarat sa sa isi scoata virginitatea la licitatie pentru a-si putea continua studiile. Pretul de pornire fiind 5.000 de euro.
Oferta a fost facuta saptamana trecuta, in timpul unei campanii desfasurate de un post de radio, scrie Bihoreanul.
Moderatorii emisiunii "Super Weekend" au promovat, in ultimele saptamani, campania "O virgina pentru Romania" incercand sa dovedeasca ca inca mai exista astfel de romance. Ele au fost fiind invitate sa povesteasca in direct, ascultatorilor, care au fost motivele pentru care au ales sa nu isi inceapa viata sexuala.

Ideea declansarii acestei campanii a pornit de la aparitia in presa a cazurilor a doua tinere, una din America si una din Italia, care si-au scos virginitatea la licitatie.

In acest context, in emisiune a venit Alina Gheorghe, de 22 de ani, care a spus ca e virgina si, mai mult decat atat, a hotarat ca a asteptat destul, vrea sa-si inceapa viata sexuala si spera sa obtina un profit substantial. Ea a anuntat ca isi scoate virginitatea la licitatie si ca asteapta sa primeasca oferte pe e-mail.

Licitatia va fi deschisa timp de doua saptamani, sustine Alina. Ea avertizeaza, mai in gluma mai in serios, ca lui Gigi Becali i-ar cere mai mult de un milion de euro, pentru ca ar avea de unde sa ofere.

O fetita de cinci ani ar putea ramane fara jumatate de creier


O fetita scotiana de cinci ani care sufera de cea mai grava forma de epilepsie risca sa ramana fara jumatate din creier. Medicii sustin ca aceasta este ultima ei sansa sa scape de crizele epileptice frecvente.

Millie MacKenzie trebuie sa se supuna acestei operatii medicale pentru ca boala ii cauzeaza 19 crize zilnic, precizeaza Daily Record. Ea foloseste un scaun cu rotile, nu poate vorbi si merge la o scoala speciala, insa este posibil ca operatia sa ii ofere sansa unei vieti mai bune.

Fetita a fost diagnosticata cu aceasta boala cand avea doar 6 saptamani si va fi prima scotiana cu o varsta atat de frageda care va suferi interventia chirurgicala rezervata doar pentru cazurile foarte grave care nu au putut fi tratate prin alte mijloace medicale.

Propunerea doctorilor i-a socat pe parinti. Mama ei, Kelly, a declarat: "Cand ni s-a propus pentru prima data am spus ca nu vom accepta asa ceva niciodata, dar am realizat ca eram egoisti si ca aceasta serie de operatii ar putea sa o ajute pe Millie".

Intr-o prima etapa i se va indeparta mai bine de un sfert din creier care ii dau sanse de 30% ca va scapa de crize.
Operatia se va face la spitalul Great Ormond Street din Londra. Medicii i-au avertizat pe parinti ca s-ar putea sa nu fie suficienta aceasta prima interventie.

In Scotia unul din 130 de oameni sufera de epilepsie, in timp ce in Romania se estimeaza ca traiesc 250.000 de persoane afectate de aceasta boala, insa o statistica exacta este imposibil de realizat.

Paralizia s-ar putea "tratata" cu ajutorul unui dispozitiv computerizat


Cercetatorii britanici au gasit o modalitate prin care ar putea sa ajute milioanele de oameni aflati in scaune cu rotile, din cauza paraliziei picioarelor.

Acestia au creat un dispozitiv care conecteaza creierul la masa musculara cu probleme si care reuseste sa provoace miscare, scrie Daily Mail.

Tehnica presupune implantul unor electrozi in creier, care sunt conectati la cumputer si care inlesnesc miscare picioarelor.

Experimentul a facut pe maimute si ar putea folosit cu succes si pe oameni, sustin expertii.

Noua tehnologie l-ar fi putut ajuta si pe actorul din Superman, Christopher Reeve, care a murit in 2004, la noua ani dupa ce a paralizat in urma unui accident de masina.

Dupa ce s-a imbatat, si-a pus fiica de 9 ani sa conduca


O femeie din Ontario care a petrecut o noapte intreaga si a consumat alcool a fost arestata, dupa ce si-a pus fiica in varsta de noua ani sa conduca in drum spre casa.

"Femeia era ingrijorata ca nu va fi in stare sa conduca, mai ales dupa o noapte de betie", au declarat oficialii politiei din Toronto, informeaza Reuters.

Fetita conducea masina cu viteza redusa pe un drum de tara, cand agentii de politie au observat cat de mica era si au tras-o pe dreapta.

Statul ofera bani pentru montarea de panouri solare


90% din suma necesara pentru instalarea panourilor solare pentru incalzire va fi finantata nerambursabil de catre stat, dupa aprobarea reglementarilor necesare.

Romanii vor putea sa-si completeze sau sa-si inlocuiasca sistemele clasice de incalzire cu panouri fotovoltaice, daca vor face dovada ca au posibilitatea sa contribuie cu 10% din suma totala pentru realizarea investitiei si daca vor face o cerere in acest sens, informeaza Realitatea Tv.

Banii pentru realizarea de proiecte de incalzire din resurse alternative (panouri solare, instalatii eoliene, surse geotermale) ar putea fi alocati in noiembrie sau decembrie, dupa finalizarea Ghidului de finantare si parcurgerea ultimelor aprobari. Fondurile necesare pentru panouri vor proveni si din taxa de poluare auto.

Conform reglementarilor Uniunii Europene (UE), Romania va trebui sa produca 20% din energie prin resurse regenerabile pana in anul 2020.

S-a nascut primul bebelus selectionat genetic pentru a-si vindeca fratele


Serviciul Andaluz de Sanatate a anuntat nasterea primului bebelus spaniol creat in-vitro special pentru a-i salva viata fratelui sau care sufera de o forma grava de anemie genetica. Medicii spera sa vindece fratele bebelusului prin injectarea sangelui din cordonul ombilical al acestuia. Este prima procedura de acest fel realizata in intregime in Spania.

Javier este numele bebelusului care la nastere avea o greutate de 3,4 kilograme, informeaza "Evenimentul Zilei". El a fost creat prin selectionarea in-vitro a unui embrion fara anomalia genetica de care suferea fratele sau. Embrionul astfel rezultat a fost implantat in uterul mamei sale.

Fratele lui Javier, in varsta de sase ani, sufera de forma rara de de anemie genetica, aparuta in urma unei anomalii a genelor hemoglobinei. Doctorii spanioli spera sa-l vindece pe copil prin injectarea sangelui din cordonul ombilical al fratelui sau. Celulele sanatoase ale nou-nascutului ar trebui sa colonizeze maduva osoasa a fratelui bolnav, permitandu-i acestuia sa fabrice, la randul lui, globule rosii sanatoase.

Acest tip de nastere selectionata se practica atunci cand nu se poate gasi un donator pentru de maduva osoasa compatibil cu bolnavul. Este pentru prima oara cand o procedura de acest fel are loc in intregime in Spania.

Specialistii vor studia amintirile persoanelor aflate in moarte clinic

Descrierile lumii "de dincolo", facute de cei care s-au aflat in moarte clinica uimesc, sperie sau dau nastere unor critici vehemente.

O echipa de medici britanici si americani va incerca sa solutioneze misterul experientelor a 1.500 de pacienti aflati in moarte clinica, dupa ce au suferit atacuri de cord.

Dupa cum scrie publicatia Daily Mail, cercetarile, care se vor concentra in special asupra modului in care sufletul se desprinde de trup, vor fi coordonate de Universitatea din Southampton (Marea Britanie) si vor dura trei ani.

Studiul isi propune sa constate daca oamenii fara puls sau activitate cerebrala pot avea experiente in afara corpului.

Fenomenul "desprinderii de corp" ii intriga din ce in ce mai mult pe specialisti. De aceea, zeci de medici britanici si de peste Ocean vor sa demareze un studiu al acestui fenomen, informeaza publicatia "Courrier International". Cercetarile, care vor dura trei ani, vor fi coordonate de Universitatea din Southampton.

Unii dintre pacientii care au trecut pe langa moarte afirma ca au vazut un tunel sau o lumina puternica ori au observat de la inaltime ce facea personalul medical.

De aceea, in cadrul studiului, in salile de operatie si in cele de reanimare va fi amplasat mobilier special, care va permite vizualizarea de detalii doar de la nivelul tavanului.

"Daca putem demonstra ca ramanem constienti chiar si dupa incetarea activitatii cerebrale, asta ar putea insemna ca starea de constienta este o entitate distincta", subliniaza dr. Sam Parnia, seful echipei de medici care participa la aceasta cercetare.
Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online