marți, 1 iulie 2008

Emotion



Emo....ce inseamna a fi emo?!

In primul rand,sa definim acest termen : Genul şi cultura Emo este ceva uşor de definit. Ca atare, depistarea rădăcinilor este dificilă. Numeroşi pretinşi "cunoscători" citează scena D.C. hardcore/punk - şi mai specific formaţia Rites of Spring - ca fondatorii Emo, dar istoria arată că e pripit a se pune formarea unui gen pe seama unei anumite formaţii. Whateva, cred ca v-am plictisit cu definitia asta aiurea.

Nu cunosc prea bine aceasta cultura, dar o cunosc destul de bine incat sa-mi fac o parere.

Ora 20 si 5 min, ma trezesc dupa o noapte alba si o zi grea de munca. Fac dus, intru putin pe net si ies afara la o bere ca un bun cetatean. Ma uit in jur.... vad "negru" in fata ochilor. Peste tot, copii de la 13 pana la 18 ani imbracati in negru, pantaloni in carouri si freze asa zise "emo".
Ce se intampla dom'le, ce a patit tineretul?! In fine, trec pe langa curtea scolii. Goala!!! Unde-s toti copiii?! Acum cativa ani era plina curtea scolii de copii care jucau fotbal, baschet. Unde-s toti?

Ajung acasa, ametit bineinteles si dau sa caut pe google : "emo". Citesc ce citesc si imi dau seama ca "emo" e un fel de cultura. Pic putin pe ganduri...si-mi dau seama ca acesti emo-kids iau "cultura emo" ca un stil de viata. Parerea mea.

Dar, cum sa ajuns ca un stil muzical, cultura asa distructiva sa ajunga un stil de viata? Daca stau sa ma gandesc, in orice stil muzical exista o melodie mai depresiva, sa zicem "emo", putem spune ca exista si manele emo, dar uite ca doar rock-ul a influentat cel mai mult tineretul (nu ca as avea ceva cu rock, chiar imi plac unele melodi) Dar, totusi, ma intreb de ce?

Exista chiar si "emo rap" ! In acest stil muzical rapperul isi scuipa pe un negativ, defectele, nerealizarile, dezamagirile.etc. Dar totusi nu vad nicaieri rapperi emo. Iarasi ma intreb de ce? Daca sunteti chiar curiosi cum suna emo rap cautati pe net Sage Francis, Atmophere. Dar in fine ca deja deraiez de la subiect si poate nici macar nu va intereseaza.

Vad peste tot, faza ca mai bine s-ar omora toti emo-kids, un emo mai putin e o lume mai buna si cate altele. Ce sunt acesti emo kids mai exact? Si eu ma simt cateodata "emo", la 20 de ani... toti ne simtim cateodata. Cum putem sa-i ajutam?
Chiar am multe intrebari, iar daca gresesc rog insistent sa ma corectati.Probabil o sa revin cu alt post "Emotion part 2" sau chiar mai multe parti.
Hai sa gandim toti rational !

Cam atat deocamdata, ca deja sunt prea ametit si lipsit de idei. Astept pareri.

Multumesc anticipat.
***

6 comentarii:

Anonim spunea...

Deci ai mare dreptate sincera pe mine ma sperie cand ii vad.cum potzi sa ai ganduri de sinucidere la 13 ani din te miri ce tampenii..nush ce se poate face ptr ei..dar eu nu ii vad bine :d:d uni chiar exagereaza :d

Anonim spunea...

imi place ce ai scris;)
hai sa ne taiem venele:))

Anonim spunea...

esti macabra , domnisoara ! daca faci " copy and paste" macar corecteaza ortografia... daca le-ai compus tu... esti dusa rau ...pacat :(
ps... a fi ..verb la infinitiv , se scrie doar cu un "i"
la reflexiv primeste doi "i"
ex : sa fii... ( destept e greu..hahah

Eu Si Google spunea...

Imi place de tine ca ai stat sa examinezi tot textul sa gasesti o greseala. :)))
Asta este, se mai greseste.
Doar nu suntem toti trasi din neamu` lu` pruteanu ca tine.

Anonim spunea...

Foarte bine zis..ai un umor cinic;)

Anonim spunea...

Faptul că EMO ar desemna nişte persoane mai emotive poate fi o definitie acceptabilă.

Am văzut o emisiune tv despre EMO la care a fost invitat şi Lenti Chiriac, şi unde s-a ajuns la concluzia ca mişcarea EMO este carcaterizată mai degrabă printr-o stare de spirit şi prin modă.

Faptul că se face referire la EMO că ar fi un subgen al muzicii rock este cu totul eronat. Aşa cum a spus şi Lenti Chiriac, nu există un astfel de gen, deoarce ptr aparitia unui subgen este necesar ca o trupa sau nişte trupe să aducă o inovatie în muzică, iar formatiile care sunt prezentate că ar fi emo nu au adus nimic nou în felul lor de a cânta, aceste formatii încadrându-se în subgenurile de rock deja existente.

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online