marți, 22 iulie 2008

Top 10 cele mai ciudate atracţii


Site-ul IgoUgo.com a făcut un top al celor mai ciudate locuri vizitate de turişti, de la restaurante unde mănânci pe toaletă până la cocktailuri cu degete de om.
Pentru călătorii care caută activităţi deosebite, site-ul IgoUgo.com a întocmit o listă cu cele mai ciudate evenimente căutate de turişti, relatează Reuters. Lista a fost creată pe baza recomandărilor cititorilor săi, şi variază de la bătăi cu frişcă până la curse de gândaci.

1. Marea Bătălie cu Frişcă - Olomouc, Republica Cehă.

“Voluntarii sunt împărţiţi în echipe adverse şi li se cere să se înarmeze cu tăvi cu frişcă. Are loc o numărătoare inversă, apoi echipele aleargă unele spre altele. Când se întâlnesc în centru, frişca începe să zboare”.

2. Restaurantul Modern al Toaletei – Taipei, Taiwan.

“Să mănânci aici este o experienţă unică, asta ca să fim moderaţi.
Stai la o cadă (masa ta), înconjurată de vase de toaletă (scaunele). Mâncarea vine într-un vas de toaletă”.

3. Ziua de naştere a lui Iior – Austin, Texas.

În Austin, adulţii şi copiii îl folosesc pe prietenul fictiv al ursuleţului Winnie drept scuză pentru a petrece.
“Ziua lui Iior se celebrează de peste 40 de ani aici, în Austin. Se intră gratuit, iar banii strânşi din vânzarea de mâncare, băuturi, picturi pe faţă şi altele sunt donaţi organizaţiilor locale non-profit. Sărbătoarea se ţine în Pease Park, aproape de centru”.

4. Cocktailul degetului acru de la picior – Dawson City, Alaska.

Oricine are un stomac puternic poate primi dreptul de a intra în Clubul “Sourtoe Cocktail” la Downtown Hotel. Pentru aceasta, trebuie să soarbă dintr-o băutură care conţine un deget de la priciorul unui om, păstrate de hotel pentru aceste ocazii. Regulile spun că buzele trebuie să atingă degetul sărat.

5. Restaurantul Verzelor şi Prezervativelor – Bangkok, Thailanda.

“Nu vă lăsaţi induşi în eroare de numele ciudat al restaurantului sau de vânzările de metode de contracepţie care au loc acolo. Acest loc foarte popular strânge fonduri pentru Asociaţia de Dezvoltare a Populaţiei şi Comunităţii. La cină, împreună cu cafeaua este servit un prezervativ”.

6. Marţea Clătitelor – Londra, Marea Britanie

În această zi de marţi, caracterizată prin clătite de secole, au loc curse. Tot ce-ţi trebuie este un costum dubios şi o echipă şi poţi participa la Cursele Clătitelor.

7. Shot Cafe – Riga, Letonia

“Shot Cafe are cea mai tare toaletă din lume. Este iluminată în funcţie de starea de spirit şi schimbă culoarea, de la roşu aprins la albastru închis sau verde pal. Vasul de toaletă este transparent şi se poate vedea sârmă ghimpată şi lame de ras. Ne-am îndrăgostit de această toaletă”.

8. Hakone Kowakien Yunessun Wine Spa – Hakone, Japonia.

Aici, oricine se poate relaxa într-o piscină cu vin roşu în umbra muntelui Fuji. “Cred că cineva fie ar urî, fie ar iubi Yunessun Spa cu intensitate”.

9. Cafe Gratitude – San Francisco, California.

“Acesta este un loc foarte, foarte ciudat. Nu pot să trec de numele date mâncărurilor. Au o salată care se numeşte “Sunt abundentă”. Dacă un chelner te întreabă pentru ce eşti recunoscător astăzi, trebuie să răspunzi pentru a primi mâncare”.

10. Curse de gândaci – Brisbane, Australia.

În Brisbane există un hotel care îi încurajează pe vizitatori să ia parte la “BYO Roach”, curse de gâdaci de bucătărie. Cu maeştri de ceremonii care citesc numele participanţilor, cimpoaie şi tot tacâmul.

Un comentariu:

Laura spunea...

ia uite ma ai si tu blog ce tare:))) toata lumea buna se cunoaste dupa "blog" acum sau cum sta treaba? te pup boss:) sa ai spor si inspiratie la scris:)

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online