joi, 2 aprilie 2009

Familia,viata de cuplu , sfaturi

Cariera si familia: sfaturi utile pentru a profita de o viata personala armonioasa si de o implinire pe plan profesional

Pentru multe dintre femeile din Romania viata inseamna activitate si independenta materiala. De aici apar problemele legate de statutul femeii in societate, de rolul acesteia in viata de familie, dar si in viata profesionala. Cariera si familia iti cer, in egala masura, timp, implicare, atentie si energie. Cum nu toate femeile reusesc sa fie invingatoare in ambele domenii, ia nastere conflictul dintre responsabilitatile de la serviciu si cele familiale. Exista, insa, numeroase metode si tehnici de aplanare a conflictelor ce pot aparea in mod inconstient si care le ofera femeilor sansa de a excela atat in viata de familie, cat si in activitatile profesionale. Una dintre aceste metode si poate cea mai simpla face referire la incercarea de a renunta la sentimentele negative acumulate pe parcursul unei zile de munca atunci cand ajungem acasa, langa cei dragi. Aceeasi metoda sau tehnica poate fi aplicata si in cazul in care problemele de familie influenteaza activitatile profesionale. Chiar daca viata de familie si viata profesionala se influenteaza reciproc, trebuie inteles faptul ca fiecare dintre cele doua activitati merita atentia cuvenita. Capacitatea de a coopera cu stresul legat de profesie si familie depinde in totalitatea de atitudine, de nevoile personale si de resursele de care dispunem.
Activitatile profesionale si viata de cuplu: metode practice de pastrarea a armoniei si echilibrului intre viata personala si cariera!

Fiecare dintre noi viseaza la o viata de cuplu fericita, lipsita de stres sau griji. Acest lucru devine putin mai dificil atunci cand ne confruntam zilnic cu activitati profesionale obositoare. Viata de cuplu presupune comunicare, insa orele petrecute la locul de munca pot constitui factori negativi, astfel ca timpul petrecut alaturi de partenerul de viata devine din ce in ce mai scurt. Metodele care vin in ajutor vietii de cuplu sunt diverse si depind in foarte mare masura de gradul de implicare al partenerilor in activitatile domestice si profesionale, de felul in care sunt impartite atributiile in cuplu, de resursele de care dispun in rezolvarea unor conflicte de interes familial sau profesional, de comunicarea pozitiva, dar si de gestionarea timpul liber. In cazul in care ambii parteneri lucreaza in acelasi domeniu, activitatile profesionale pot avea o influenta benefica, contribuind la dezvoltarea comunicarii in cuplu, la schimbul de idei si la ajutorul reciproc in rezolvarea unor sarcini dificile.
Sfaturi Info-ghid :

Oricat de complexe sunt atributiile familiale, viata profesionala are un rol pozitiv, atat timp cat pot fi intelese nevoile celor dragi si atat timp cat atentia acordata carierei nu devine primordiala.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online