marți, 26 august 2008

Internetul Si Google


Internetul incepe sa se confunde cu Google!


Ideea de a scri acest articol mi-a venit zilele trecute. Eram in oras, la un “Exchange” unde era si un CopyCenter si in timp ce imi asteptam banii am vazut undeva un spatele zonei de “Exange” un domn care statea pe calculator, era domnul care se ocupa de CopyCanterul de acolo si probabil era intr-o mica pauza si se relaxa pe calculator/internet.

Ce m-a impresionat este faptul ca, indiferent pe ce site nu intra, nu tasta direct numele site-ului in browser ci intra mai intai pe Google (il avea deschis de fapt in primul tab de la Mozilla), scria numele site-ului, Google i-l gasea (bineinteles in prima pozitie) apoi de pe Google el intra pe site-ul ce il dorea. Site-urile pe care intra el erau unele megacunoscute (gsp.ro, prosport.ro etc), insa el prefera sa intre pe ele din Google.

Am citit si pe la noi, si mai mult pe la americani unele inceputuri de discutii pe tema asta, si nimeni inca nu afirma cu tarie, poate imi iau curaj sa o fac eu primul zicand ca : Google incepe sa fie confundat cu internetul in sine. Lumea incepe sa vada (din punct de vedere al subconstientului) Google atunci cand se gandesc la internet. Sincer, si eu daca stau sa ma gandesc si sa asociez internetul cu un cuvant, primul care imi vine in minte cu siguranta este Google. Este o procedura bine-cunoscuta in Psihologie iar oamenii au aceasta calitate de a asocia obiecte cu trairi, nuante cu stari sufletesti si asa mai departe.

De la ce sa vina aceasta asociere oare?

Ei bine e simplu :

  • Google este tot timpul (sau de cele mai multe ori) “inceputul” pe internet. Google este cel de unde se porneste in majoritatea cazurilor pe internet, fie ca se cauta o simpla informatie, un soft de downloadat, un joc de cautat etc etc etc. Oamenii au fost invatati de Google un singur lucru : cu siguranta daca doresti sa gasesti rapid ceea ce cauti, Google este instrumentul ptin care poti ajunge fara echivoc la ceea ce urmaresti sa gesesti.
  • Google este un brand. Ca si Coca-Cola, Pepsi, si alte branduri puternice, Google este bine-intiparit in mintile oamenilor, Google este iubit de toata lumea, suna bine (in orice limba), arata bine (design-ul site-ului in sine), si ca si orice brand are tone de markenting in el.
  • Google este foarte foarte util. Oamenii au nevoie de el la orice pas.
  • Goolge are in spatele dezvoltarii sale fulminoase, si o dezvoltare de tip “booming” a internetului.
  • Google da oamenilor elemente gratuite care in mod normal sa platesc cu bani multi sau care se gasesc foarte greu : prin Google se gasesc torenti de downloadat (fimle, muzica, softuri etc), Google are traduceri automate, dictionare, harti, vederi din satelit, vederi din anumite orase, chiar vederi spatiu, Google are (fara indoiala) cel mai bun sistem de email creat vreodata, editoare de text si gazduire de documente, cautari de imagini, resurse pentru webmasteri foarte pretioase, posibilitate de a face publicitate sau a castiga din a face publicitate altora si o multime de alte urilitati pe care le voi detalia intr-un alt articol. In concluzie? Google are cate ceva util si foarte necesar pentru fiecare.

Daca vor ajunge copii nostri sa zica in loc de “am intrat pe internet” - “am intrat pe Google” nu este ceva de neasteptat sau de necrezut. Daca Google va continua sa acapareze teren, se va dezvolta pe an ce trece in ritmul anilor ce au precedat infiintarii lui, daca brandul Google va fi si el mai puternic in viitor, cu siguranta cei de la Google se vor mandri ca au reinventat internetul intr-o buna zi. Cel putin din punct de vedere ideologic daca nu din punct de vedere tehnic.


Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online