luni, 25 august 2008

Pasărea Phoenix

Pasarea Phoenix este pasarea legendara despre care se spune ca ar învia din propria ei cenusa.

Pasarea Phoenix la greci
Pasare alegorica ce renastea din propria cenusa. Aceasta seamana ca forma cu vulturul,dar se deosebeste de acesta prin penajul splendid colorat, cu pete de purpura si aur(doua culori nobile si cu o evidenta semnificatie simbolica), ceea ce o face mai frumoasa decât cel mai minunat paun.Are o longevitate extraordinara, ce difera de la autori la autori, unii afirmand ca traieste de la 500 la 13000 de ani. Este singura din specia ei, desi nu se poate reproduce.Atunci cand lunga sa viata este pe terminate si pasarea isi simte sfarsitul, aceasta isi face un cuib din plante aromatice si tamaie; da foc apoi cuibului, se intinde, arzand odata cu cuibul, iar din cenusa sa se formeaza o alta pasare. Noua pasare o ingroapa pe cea precedenta, punandu-i ramasitele iintr-un invelis de smirna si tamaie in forma de ou si ducandu-le la sanctuarul din Heliopolis.

Pasarea Phoenix la egipteni
Cunoscuta vechilor egipteni si ca Benu, pasare mitica, care simboliza nemurirea, si care (potrivit traditiei din Heliopolis) a aterizat pe colina primordiala aducând lumina zeului solar Ra Atum. Înfatisata sub forma unui bâtlan sacru care poarta coroana zeului Osiris, reprezenta puterea de regenerare (auto-creare) si de resurectie. Grecii au asociat-o pasarii Phoenix, emblema ciclurilor vietii si ale mortii, a eternelor renasteri din propria cenusa.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online