marți, 21 octombrie 2008

Cea mai mare cladire din lume va masura un kilometru


Compania Nakheel va construi in Dubai un zgarie cu o inaltime de 1.000 de metri, informeaza Daily Mail.
Firma este compania care a construit complexul de insule personale in forma de palmier. Noua cladire va avea mai mult de 200 de etaje si 150 de lifturi.
"Vom construi o cladire care va avea 1 kilometru inaltime. Momentan va fi cea mai inalta cladire construita pana acum. Cineva ar putea sa construiasca in timp o cladire mai mare", a declarat Christopher O’Donnell, directorul executiv la companiei.

Cladirea va fi construita din aproximativ 500.000 de metri cubi de material. Constructia va beneficia de instalatii de climatizare necesara la 14.000 de locuinte moderne.

Temperatura de la ultimele etaje ale cladirii nu va depasi 10 grade Celsius. O’Donell nu s-a aratat deloc ingrijorat de faptul ca noua cladire va fi construita in plina criza economica.

"Este un proiect care va dura aproximativ 10 ani. Cand vrei sa obtii finantari pentru un astfel de proiect gigant trebuie sa iei in calcul si eventualele tulburari economice", a afirmat directorul Nakheel.

Turnul va gazdui peste 55.000 de oameni care vor locui in constructie si peste 45.000 de angajati ai firmelor care vor avea un sediu in noua cladire.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online