marți, 21 octombrie 2008

O fetita de cinci ani ar putea ramane fara jumatate de creier


O fetita scotiana de cinci ani care sufera de cea mai grava forma de epilepsie risca sa ramana fara jumatate din creier. Medicii sustin ca aceasta este ultima ei sansa sa scape de crizele epileptice frecvente.

Millie MacKenzie trebuie sa se supuna acestei operatii medicale pentru ca boala ii cauzeaza 19 crize zilnic, precizeaza Daily Record. Ea foloseste un scaun cu rotile, nu poate vorbi si merge la o scoala speciala, insa este posibil ca operatia sa ii ofere sansa unei vieti mai bune.

Fetita a fost diagnosticata cu aceasta boala cand avea doar 6 saptamani si va fi prima scotiana cu o varsta atat de frageda care va suferi interventia chirurgicala rezervata doar pentru cazurile foarte grave care nu au putut fi tratate prin alte mijloace medicale.

Propunerea doctorilor i-a socat pe parinti. Mama ei, Kelly, a declarat: "Cand ni s-a propus pentru prima data am spus ca nu vom accepta asa ceva niciodata, dar am realizat ca eram egoisti si ca aceasta serie de operatii ar putea sa o ajute pe Millie".

Intr-o prima etapa i se va indeparta mai bine de un sfert din creier care ii dau sanse de 30% ca va scapa de crize.
Operatia se va face la spitalul Great Ormond Street din Londra. Medicii i-au avertizat pe parinti ca s-ar putea sa nu fie suficienta aceasta prima interventie.

In Scotia unul din 130 de oameni sufera de epilepsie, in timp ce in Romania se estimeaza ca traiesc 250.000 de persoane afectate de aceasta boala, insa o statistica exacta este imposibil de realizat.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online