marți, 21 octombrie 2008

Ghetarii din Islanda se topesc intr-un ritm alert


Majoritatea ghetarilor din Islanda se topesc intr-un ritm fara precedent. Vatnajokull, cel mai mare ghetar al Europei, isi reduce dimensiunile cu un metru pe an, iar rapiditatea cu care se topeste ingrijoreaza oamenii de stiinta, informeaza antena3.

Organizatia Internationala pentru Protejarea Naturii (International Union for Conservation of Nature -IUCN) incearca sa traga un semnal de alarma in acest sens in cadrul summit-ului de la Barcelona care are loc intre 5 si 14 octombrie.

"A ramas foarte putin timp pentru a remedia criza naturala actuala provocata de disparitia unor specii de animale si plante." Aceasta a fost concluzia participantilor la summitul IUCN care a inceput duminica in Barcelona. Vali Moosa, presedintele Organizatiei, a declarat:"Trebuie sa facem fata urgent acestor amenintari inspaimantatoare provocate de schimbarile climatice si degradarea ecosistemului."

Schimbarile climatice, poluarea, distrugerea habitatului natural al speciilor sunt numai cateva dintre cauzele acestei diminuari a biodiversitatii. Potrivit expertilor, ritmul in care speciile de animale dispar este foarte accelerat. "Ceea ce stiam de foarte mult timp a devenit acum un lucru acceptat de toti. " a spus in deschiderea summitului presedintele Organizatiei Internationale pentru Conservarea Naturii, care este si fostul ministru al mediului din Africa de Sud. Insa, potrivit acestuia, "lucrurile pot fi rederesate intr-o anumita masura. Tranzitia catre o dezvoltare durabila presupune o "decarbonizare" a economiei mondiale". Presedintele UICN a facut aluzie la cantitatea mare de dioxid de carbon din aer care provine de la utilizarea energiei de natura fosila din societatile industrializate.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online