luni, 18 august 2008

Bill Gates, povestea unui miliardar filantrop















Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reuşit să devină în 30 de ani o legendă a informaticii, unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă şi, în acelaşi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.

Bill Gates şi-a luat rămas bun cu lacrimi în ochi de la Microsoft după 33 de ani de la înfiinţarea cunoscutei companii, care i-a adus o avere estimată la peste la 58 miliarde de dolari.


Billl Gates s-a născut pe 28 octombrie 1955 într-o familie modestă, având tatăl avocat şi mama profesoară, aceştia acceptând de la început nevoia de cunoaştere a copilului, lasându-l să descopere aparate şi programe electronice.

În 1973, la 18 ani, intră la prestigioasa instituţie Harvard dar după doi ani renunţă la studii, luând decizia să-şi înfiinţeze propria firmă alături de prietenul său Paul Allen. Astfel a luat fiinţă, la 4 aprilie 1975, compania Microsoft.

Cei doi parteneri de afaceri cumpără un software, îl modifică, îl redenumesc MS-DOS şi îl propun gigantului de pe atunci, IBM, fără a uita să aibă grijă şi de drepturile intelectuale de autor. IBM nu cere exclusivitate şi permite celor doi să îşi instaleze programul pe propriile lor calculatoare şi pe calculatoarele concurenţilor, urmând ca în scurt timp un număr foarte mare de computere să utilizeze acest program.

Grupul Microsoft va fi cotat la bursă în 1986 şi devine vedeta valului tehnologic în anii '90, acţiunile lor crescând de la 0,09 dolari în 1986 până la 29 de dolari în prezent.

Imensa avere deţinută de Bill Gates i-a permis să pătrundă şi în acţiuni caritabile, în 1994 înfiinţând alături de soţia sa fundaţia "Bill and Melinda Gates". Fundaţia a devenit un gigant în 2006, când prietenul familie Gates, Warren Buffet, al doilea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, a promis că le va da o parte din averea sa, însemnând peste 10 milioane de acţiuni.

Cea mai mare donaţie pe care fundaţia "Bill and Melinda Gates" a făcut-o, peste 1,5 miliarde de dolari, a fost pentru Alianţa GAVI, care reuneşte multe opere umanitare şi care se dedică vaccinării copiilor din zonele defavorizate.

Principalul ţel al familiei şi al fundaţiei Gates a fost acela de a propune obiective ambiţioase cu speranţa că acestea vor aduce mai mult bine în lume. "Vedem zilnic imagini ale nedreptăţii şi avem convingerea că putem opera schimbări semnificative", a declarat Melinda într-un interviu la începutul acestui an.

Cea mai mare parte a venitului familiei, 58 de miliarde de dolari, provine din acţiunile Microsoft, planul soţilor Gates fiind acela de a dărui într-un final, 95% din tot ceea ce deţin.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online