duminică, 17 august 2008

Primul robot din lume controlat de un creier biologic


Cercetătorii au creat pentru prima dată în istorie un robot controlat de un creier biologic, realizat din neuronii unui şobolan.

Robotul, denumit Gordon, nu este chiar un Einstein însă reprezintă o remarcabilă punte de trecere între biologie şi tehnologie. Gordon reacţionează la semnalele electrice generate de celulele creierului său, prin intermediul a 60 de electrozi.

Creierul coordonează absolut toate mişcările robotului.

De fiecare dată când robotul se află în preajma obiectelor, creierul său trimite semnale către roţi în aşa fel încât să nu se ciocnească de ele, au explicat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Reading din Anglia.

Robotul acţionează singur, nefiind sub controlul unui computer sau al unui om.

"Această cercetare ne va face să înţelegem mai bine cum funcţionează creierul şi va avea un efect profund în multe arii ale ştiinţei şi medicinei. Vom afla cum învaţă creierul şi cum îşi memorează experienţele", a declarat Kevin Warwick de la Universitatea de Sisteme şi Inginerie din Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online