luni, 18 august 2008

Cercetătorii au descoperit medicamentul care vindecă timiditatea

Mulţi dintre noi facem parte din categoria celor lipsiţi de îndrăzneală, iar acest lucru transformă un interviu pentru un loc de muncă sau reuniunile de famile, în adevărate coşmaruri. Pentru toţi cei care se regăsesc în aceste rânduri, oamenii de ştiinţă au găsit remediul.

Cercetătorii au descoperit un leac, care este produs chiar de corpul nostru în timp ce facem sex sau în timpul travaliului. Este vorba de oxitocină, un hormon natural secretat de către hipofiză care are rolul de a stimula şi elibera secreţia de lapte a glandei mamare şi le ajută pe mame să "conecteze" cu nou-născutul.

Se pare că oxitocina reduce anxietatea şi ameliorează fobiile. Oamenii de ştiinţă susţin că acest hormon este o alternativă la alcool pentru a depăşi o problemă şi lucrează în acest moment pentru a-l putea scoate pe piaţă sub formă de medicament şi spray nazal.

Dar nu numai timiditatea va fi rezolvată cu medicamentul minune, ci şi autismul, depresia şi anxietatea, susţin cercetătorii. Şi. extrem de importanat este că nu are efecte adverse şi nu crează dependenţă.

Produs pe cale naturală de creier în timpul interacţiunilor sociale, oxitocina îţi provoacă sentimente romantice, le ajută pe mame să creeze legătura cu bebeluşul şi îi face pe oameni mai sociabili. Oxitocina este eliberată şi în timpul orgasmului.

"Am văzut cum te face să îţi pese mai mult de persoana de lângă tine şi cum generozitatea este mai mare. De aceea facilitează relaţiile interumane", a explicat profesorul Paul Zak.

Pacienţii autişti cărora li s-a administrat acest medicament minune au reuşit să identifice din tonul unei persoane dacă aceasta este fericită sau nervoasă


Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online