duminică, 17 august 2008

Pierderea timpului poate fi fatală

















Scrisul e-mail-urilor, al mesajelor pe telefonul mobil sau navigatul pe interent au creat o adevărată epidemie de pierdere a timpului care poate avea repercusiuni grave asupra sănătăţii sau care poate fi chiar fatală.

Profesorul Joseph Ferrari de la Universitatea DePaul din Chicago trage un semnal de alarmă şi avertizează că pasiunea din ce în ce mai răspândită pentru gadget-uri te poate arunca într-o cumplită depresie, îţi poate scădea încrederea de sine şi îţi provoacă insomnii.

"Subiectul este tratat ca o glumă, dar implicaţiile sunt imense. Aceşti oameni au nevoie de terapie. Trebuie neapărat să-şi schimbe modul de gândire şi acţiune", a declarat profesorul Ferrari.

Dacă staţi pe gânduri neştiind dacă faceţi parte din categoria pierzătorilor de vreme, răspundeţi sincer la câteva întrebări.

1. Luaţi greu decizii?

2. Întârziaţi de cele mai multe ori la întâlniri?

3. Faceţi cumpărături doar atunci când frigiderul e gol?

4. Plătiţi facturile în ultimul minut sau după data scadentă?

5. Sunteţi bun la a inventa scuze?

Dacă aţi răspuns afirmativ la majoritatea întrebărilor, ar trebui să ţineţi cont de următoarele:

1. Gândiţi pozitiv şi încetaţi să mai inventaţi scuze de genul : "nu depinde de mine".

2. Împărţiţi-vă o sarcină pe care o aveţi de dus la capăt în sarcini mai mici pentru a nu vi se părea copleşitoare.

3. Nu evitaţi să începeţi ceva pentru că nu aveţi chef. Începeţi şi vă veţi simţi bine pe parcurs. Doar pofta vine mâncând!

4. Faceţi-vă o listă cu priorităţile, ţinând cont de ceea ce vreţi nu de ceea ce se aşteaptă alţii să faceţi.

5. Priviţi timpul ca pe ceva continuu, nu ca pe nişte calupuri divizate. Aşa vă veţi da seama mai bine de timpul pe care îl pierdeţi.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online