luni, 18 august 2008

Fetiţa cu 4 mâini şi 4 picioare a făcut primii ei paşi



O fetiţă în vârstă de 2 ani de zile, care s-a născut cu 4 mâini şi 4 picioare, a mers pentru prima dată după ce medicii au operat-o şi i-au salvat viaţa.

Lakshmi Tatma a trecut printr-o intervenţie chirurgicală în noimebrie anul trecut, prin care a fost separată de sora ei gemănă născută fără cap. Locuitorii satului ei natal din India sunt convinşi că micuţa este reîncarnarea zeiţei hinduse cu 8 membre a bunăstării şi a norocului, Lakshmi.

Prăinţii au ezitat să accepte operaţia, fiind convinşi că va aduce ghinion. Dar atunci când au înţeles că fetiţa lor nu va ajunge altfel la maturitate, ei şi-au dat acordul. Acum, Laksmi învaţă să meargă, la 8 luni după operaţia care a durat 27 de ore.

Cazul fetiţei este unul extrem de rar, ea născându-se cu o soră geamănă lipită de splină, numită în termeni medicali, "geamăn parastatic". Fetiţa nu se putea folosi de braţele şi picioarele surorii ei, dar aceasta îi folosea oxigenul şi mâncarea. Fiecare corp avea un rinichi, Lakshimi primindu-l şi pe cel al surorii ulterior.

Un comentariu:

aLiN spunea...

PACAT DE SARACUTZA FETITA . O SA II FIE FORTE GREU DAK NU IMPOSIBIL SA SE INTEGREZE IN SOCIETATE .

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online