miercuri, 25 iunie 2008

Arestat ca a salvat un urs?


Un caz cel putin bizar a avut loc recent in India si a atras atentia organizatiilor internationale, dupa ce un barbat de 35 de ani a fost arestat pentru ca a salvat de la moarte un pui de urs orfan, anunta FoxNews.
Ram Singh Munda, un barbat originar din triburile care traiesc in padurile din apropierea orasului Bhubaneswar, descoperea in urma cu cateva luni un pui de urs a carei mama fusese ucisa de braconieri. Tanarul a adoptat ursul pe care l-a adus acasa si la tratat asemenea unui membru al familiei. Declaratiile barbatului sunt cu atat mai emotionante cu cat fiica sa in varsta de 6 ani gasise in puiul de urs alinarea durerii pricinuita de recenta pierdere a propriei mame.

Cu toate acestea, oficialitatile locale, afland stirea din presa, l-au arestat pe barbatul in varsta de 35 de ani pentru violarea legilor privind protectia animalelor. Ursul a fost trimis la o gradina zoologica din apropiere, acolo unde acesta continua sa refuze hrana data de ingrijitori, in timp ce fiica lui Ram Singh Munda a fost inchisa la un orfelinat.

Organizatiile internationale pentru protectia animalelor, impresionate de drama familiei Munda, incearca sa obtina libertatea barbatului si sa il aduca alaturi de cei dragi.
„Condamnam vehement modul in care autoritatile au inteles sa reactioneze vis-a-vis de acest barbat sarac si analfabet, care nu cunostea legile guvernamentale”, declara Jiban Ballav Das, liderul unei organizatii pentru protectia animalelor din India.

Oficialii din Bhubaneswar par insa de neinduplecat. Conform acestora, barbatul a incalcat legile care interziceau pastrarea animalelor salbatice in spatiile domestice si anunta ca Munda este pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 3 ani. De altfel, reactia ursului de a refuza mancarea li se pare acestora absolut normala:”Este stiut ca ursii pot dezvolta sentimente asemanatoare cu ale oamenilor, de aceea ei sunt foarte atasati de ingrijitorii lor”, declara Biswajit Mohanty, secretarul Organizatiei pentru Protectia Vietii Salbatice din Orissa, India.

Imaginile difuzate in premiera la televiziunea locala arata insa o familie fericita, cu Munda alaturi de fiica sa si de ursul poreclit Rani (regina) plimbandu-se impreuna cu bicicleta sau harjonindu-se in curtea casei.

Procesul se afla inca in desfasurare iar organizatiile internationale sunt hotarate sa il apere pe Munda cu orice pret. „Barbatul nu a torturat niciodata un animal si nici nu l-a folosit in scopuri comerciale. Asadar, el nu ar trebui sa se afle in inchisoare”, sustine unul dintre avocatii sai.

Ram Singh Munda a primit mai multe oferte de a lucra ca ingrijitor la centrele de protectie a animalelor din India.

Sursa:FoxNews




Cand vezi un asemenea articol te gandesti?Unde ajunge omenirea asta?
Adica daca faci un bine unui ANIMAL ajungi sa faci puscarie?
Sau daca am un caine sau vad pe strada unul si il bat fac puscarie?
Dar daca ma musca el?Face Puscarie?Sau macar 2 luni de botnitza?
De cand s-au ajuns animalele sa fie mai presus de OM?
Idioti cu drepturile animalelor cu tot
Cu ocrotirea lor sunt de acord , cu specile pe cale de disparitie.
Dar las-o drac` de treaba ca ajungem prea departe.

4 comentarii:

Unknown spunea...

De ce unii oameni se cred mai presus decat animalele??in fond nu suntem cu nimik mai speciali...si ele sunt fiinte ca si noi...si ele respira,mananca,simt,merg si gandesc...oamenii care chinuie animalele mai pot fii numiti fiinte??deki animalele trebuie protejate de astfelde oameni....

Eu Si Google spunea...

Totusi nu cred ca ai citit articolul.Acel om a fost arestat pentru ca a salvat un urs.Nu e braconier , sau acuzat ca a omorat nu stiu ce specie pe cale de disparitie.

Anonim spunea...

o sa incep prin a te plagia putin. "Unde ajunge omenirea asta?"
dupa cum spui, ai avea dreptul sa bati un animal fara sa patesti nimic, ca-i animal, deee, poate sa duca, ce inainte oamenii nu bateau si schingiuiau animalele, pai ce, sa fim noi mai prosti?
si animalul ala pe cale de disparitie de ce sa fie ocrotit si celalalt nu, are alta substanta interioara, e mai nobil cumva, sau de fapt ei sunt seci pe dinauntru, avand decat carne si blana?! hmmm, nu articoulul, cat mai repede intamplarea f interesanta, si merita o alta linie de dezbatere, nu neaparat cat de vinovat sau nevinovat este omul, pentru ca are si el vina, indiferent ca a fost bine intentionat, dar nu trebuie trecuta cu vederea nici legatura dintre tribali si animale pe care nici o justitie, fie ea cat de indiana, nu o poate intelege. s-ar putea sa fie un pic exagerata extrapolarea, dar mi se pare ca este foarte bine zugravita antiteza dintre arhaic si modern, dintre traditionalismul rural si radicalismul neostatal, dintre vechi si nou.

Eu Si Google spunea...

Este normal ca un om nu ar trebui sa bata un animal fara motiv anume.Dar daca animalul se da la tine, te musca normal ca ii dai una peste bot.
Pana la urma ele nu gandesc nu.
Insa ce vroiam sa scot in evidenta este faptul ca un om face puscarie ca bate un animal, dar animalul care musca omul sau in unele cazuri chiar omoara el face puscarie?Scaunul electric ceva?
Lasa ca o sa public ceva pe blog despre criminali care au omorat sute de oameni si care au facut doar cativa ani de puscarie. De Ce?

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online