miercuri, 25 iunie 2008

Poti sa cumperi droguri de pe internet?



E foarte simplu si perfect legal sa te droghezi: ai nevoie doar de un card bancar cu echivalentul a 20-30 de euro in cont si acces la internet. Dai un „search” pe unele cuvinte-cheie, cum ar fi kratom sau salvia, intri pe site-uri specializate, plasezi comanda si drogul iti vine par avion, iar postasul ti-l livreaza acasa!

Noi asa am procedat, experimental, comandand 10 grame de kratom la un magazin virtual olandez. Acesta are o oferta extrem de bogata, de sute de produse, zeci de soiuri de droguri legale - acolo, in Olanda, ca si aici, in Romania. Salvia divinorum, respectiv Salvinorin-A, extractul cu efect halucinogen (asemanator LSD), din aceasta specie de menta mexicana, se gaseste deja si in magazine virtuale romanesti! Ca sa faci comert legal cu asemenea droguri noi, netrecute pe lista narcoticelor interzise in Romania si considerate simple suplimente alimentare, iti trebuie doar niste avize legale (in primul rand de la Ministerul Agriculturii!), care se obtin la fel ca si pentru orice aliment.

Kratom-ul, un drog substitut pentru opiu si marijuana, este frunza unui copac asiatic – Mytragina speciosa. Tocmai in Thailanda si Malaiezia, tarile de origine ale acestui arbore, comertul cu kratom este interzis – in Thailanda se pedepseste cu moartea. In majoritatea celorlalte tari este inca legal, unele restrictii fiind impuse in Australia, Norvegia, Burma si, mai nou, Statele Unite. Cum spuneam, in Romania, kratom-ul, ca si alte droguri, se pot consuma si trafica fara probleme.

Efectele kratom-ului, respectiv ale ceaiului obtinut din aceste frunze de Mytragina speciosa, sau ale fumului inhalat din tigarile preparate cu ele, sunt oarecum similare cu ale opiului si opiaceelor, doar ca trebuie consumate cantitati ceva mai mari. Consumul regulat de kratom duce la dependenta, ca si in cazul altor narcotice. Kratomul le provoaca dependentilor numeroase tulburari: senzatie de gura uscata, anorexie, constipatie, insomnie, depresie, pete intunecate pe piele etc.

Supradozajul (de la 5 grame in sus, in conditiile in care 10 grame costa 10-20 de euro, in functie de sursa) produce ameteli puternice, halucinatii, intetiri ale ritmului cardiac, respiratie ingreunata, supraincalzire, senzatie de voma, atac de panica etc. Iar tentativele de renuntare ale dependentilor se soldeaza, adesea, cu sevraj puternic si de lunga durata (de ordinul saptamanilor), manifestat prin agresivitate sau cel putin ostilitate, dureri musculare si de oase, incapacitate de munca, tremuraturi incontrolabile, depresii, lacrimari etc. Iata ce scrie un dependent pe un blog dedicat kratom-ului in Anglia: „Renuntarea mi-a dat zile de iad pe pamant – tortura pura a mintii si sufletului. Cu o saptamana in urma, am avut o alta tentativa, dar am renuntat dupa doua zile agonizante. Sevrajul s-a instalat dupa 20 de ore si a fost de nesuportat, asa ca am ajuns sa consum si mai mult Kratom. De data asta, am aruncat restul drogului la gunoi.

Dupa o zi, m-a cuprins o senzatie de teroare, la care s-au adaugat dureri de stomac, tremuraturi si insomnie”. Este limpede ca batalia impotriva drogului, purtata cu armele de acum, e pierduta. Fara o campanie sustinuta de informare a populatiei, in special a tinerilor, cu privire la riscurile la care se pot expune, viitorul se arata sumbru. Substitute ale drogurilor clasice (interzise) apar in permanenta si sunt comercializate in toata lumea, pana ce savantii epuizeaza testele care sa stabileasca efectul nociv al noilor produse, iar guvernele le pun pe listele lor negre. Acum, e ilegala marijuana – nu-i nimic, exista kratom! Nu se mai poate LSD? – „trecem” pe Salvia sau ciuperci halucinogene!

„Am impresia ca o mana mi se roteste in permanenta, iar picioarele mi se lungesc...Imi pierd echilibrul... trebuie sa fie de la mescalina... Mizerabil miracol... Ma intreb dac-am incuiat usile perceptiei... Parc-as fi Molly Bloom pe messenger... ” – scrie un toxicoman roman, sub influenta mescalinei, pe un blog autohton.






Un alt site scrie :
Vanzarea de droguri pe internet este facilitata de motoarele de cautare unde este suficient sa cauti un anumit medicament interzis si vei gasi cateva mii de farmacii clandestine gata sa iti vanda produsul. Persoanele dependente care se tem de sanctiuni pot insa apela la substitute ale drogurilor clasice.

Nu sunt pe lista narcoticelor interzise
Acestea au efecte asemanatoare si produc cam aceleasi senzatii. Dar sunt inca legale. Substitute ale drogurilor clasice apar in permanenta si sunt comercializate in toata lumea, pana ce savantii epuizeaza testele care sa stabileasca efectul nociv al noilor produse. Unele droguri nu sunt trecute pe lista narcoticelor interzise in Romania. Site-urile si forumurile de discutii din Romania incurajeaza amatorii de "efecte tari": ca sa faci comert cu aceste substante ai nevoie doar de niste avize, care se obtin la fel ca si pentru orice aliment. Site-uri specializate pot fi gasite pe google. Aici, se plaseaza comanda si drogurile ii vin direct acasa, livrate de postas in cateva zile. Farmaciile virtuale au oferte extrem de bogate. Pe langa drogurile cunoscute si interzise prin lege, apar si altele, care pot substitui opiul sau marijuana. Spre exemplu, Kratom-ul, care e obtinut dintr-un arbore care creste in Thailanda. In tara de origine a acestui drog, traficul cu kratom se pedepseste cu moartea. In celelalte tari este insa perfect legal.

Salvia divinorum
Pe un site, de exemplu, se pot gasi de vanzare tot felul de plante cu efecte mai mult sau mai putin halucinogene, care nu sunt inca ilegale la noi in tara. Printre acestea se afla si Salvia divinorum (Salvinorin-A), un soi de extract obtinut din menta. Planta era utilizata de mexicani in ritualurile spirituale, fie mestecand frunze proaspete, fie band sucul obtinut prin zdrobirea frunzelor. Americanii au descoperit mai multe modalitati de consum, printre care se afla si fumarea. Internautii romani sunt foarte bine documentati despre acest subiect. Daca tastezi pe google "salvia divinorum", esti directionat automat catre sute de forumuri de discutii din Romania. Chiar si pe site-urile de avocatura exista intrebari referitoare la legalitatea acestui drog.



Vanzarea de droguri pe internet este facilitata de motoarele de cautare unde este suficient sa cauti un anumit medicament interzis si vei gasi cateva mii de farmacii clandestine gata sa iti vanda produsul. Persoanele dependente care se tem de sanctiuni pot insa apela la substitute ale drogurilor clasice.









Salvia - planta care salveaza viata"Dorinta salviei este sa-i faca pe oameni nemuritori", se spunea in Evul Mediu. O credinta straveche, inscrisa chiar in numele plantei. "Salvia" vine din latinescul "salvare" - a fi sanatos, a vindeca, a salva. La romani, era o planta sacra, culeasa cu protocol.

Nu promovez nimic cu acest articol ...doar mi`a parut interesant.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Un astfel de site cu alternativa legala la droguri legale este www.ihigh.ro Cred ca ne-am saturat de stresul ca ne urmareste cineva , gen politia ..

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online