duminică, 22 iunie 2008

Asa 'boteaza' Ion Tiriac



Incredibil! In Romania secolului XXI, al treilea cel mai bogat roman altoieste un barbat la fundul gol, in timp ce altii ii privesc si rad cu gura pana la urechi. Personajul din rolul principal e Ion Tiriac, iar bataia, chiar daca e mai mult o gluma, face parte din ritualul de botez al tanarului vanator.



Intamplarea a avut loc cu ceva vreme in urma, in timpul unei vanatori de ursi si mistreti, care s-a desfasurat in judetul Mures. Participanti, unul si unul! Dupa ce si-au lasat masinile de sute de mii de euro la marginea padurii, si-au luat pustile si au tabarat pe animale. Dintre ei nu putea lipsi miliardarul Ion Tiriac, unul dintre cei mai respectati vanatori de pe la noi. Si cum ar putea fi altfel, cand aproape in fiecare an ucide lei in Kenya? Sigur, vanatoarea poate fi considerata o arta, un mod prin care se indreapta dezechilibrele naturii. Omul a gasit intotdeauna suficiente motive pentru a ucide. Exista insa un ritual al crimei, pe care il cunosc si il inteleg doar cei initiati.

Botezul vanatoresc e o traditie straveche, care azi ar putea fi considerata barbara. Acesta e, uneori, destul de dureros, intensitatea loviturilor depinzand de 'mana' celui care le aplica. Ion Tiriac a participat activ, el fiind 'nasul', adica parintele spiritual al celui care, de bunavoie, si-a dat pantalonii jos, s-a culcat peste un hoit si a acceptat bataia. Nasul e considerat cel mai experimentat dintre vanatori si e cel care dirijeaza jocul. De obicei, vanatorul e pus sa jure ca va respecta 'regulile'. 'Juri sa nu chinui vanatul?'. 'Jur!', e raspunsul finului. Un semn de la nas si, jap, una peste fundul gol: 'Sa nu uiti'. Vanatorii mai pun si intrebari-glume, de genul: 'Juri sa nu te duci la femeia altui vanator, cand acesta e la vanatoare?' 'Jur'. 'Minti', urla asistenta, in timp ce nuiaua se indreapta amenintator spre fundul gol al celui intins. Toata lumea rade si intreaga poveste se incheie in jurul unui foc de tabara, cu fripturi si multa tuiculita. Asa petrec oamenii cu bani in Romania!

Vaneaza pe domeniul lui Ceausescu!

Ion Tiriac e celebru pentru partidele de vanatoare organizate la Balc, judetul Bihor, si considerate adevarate genocide de reprezentantii organizatiilor de protectie a animalelor. La acestea participa, anual, cei mai bogati oameni de afaceri si politicieni din Europa. Domeniul de vanatoare Balc a fost terenul preferat 'de joaca' al lui Nicolae Ceausescu, iar in 2002 a fost concesionat lui Ion Tiriac.

160 mistreti ucisi la vanatoarea din ianuarie de la Balc
7.500 ursi bruni mai traiesc pe teritoriul Romaniei
2,4 miliarde $ are in cont Ion Tiriac

"Victima" e tot un miliardar
Personajul care a mancat bataie la fundul gol nu e un simplu invatacel in ale vanatorii. El este un cunoscut businessman, cu cifre de afaceri de peste un miliard de dolari pe an. Legenda spune ca respectivul a fost iubitul unei vedete din showbizul romanesc. Din dorinta de a nu-l umili, nu-i vom face publica identitatea, mai ales ca aceasta pozitie ar putea fi considerata jenanta pentru necunoscatorii in ale vanatorii.
Articol semnat de Radu Filip .





Deţinuţii din Penitenciarul Arad vor juca pe scena Teatrului Nottara

Trupa de teatru Blitz, formată din persoane aflate în detenţie în Penitenciarul Arad vor susţine, luni, la Teatrul Nottara din Bucureşti, spectacolul cu piesa „Joi", care a fost scrisă de un deţinut, transmite NewsIn.


Directorul Penitenciarului din Arad, Dan Halchin, a declarat că reprezentanţiile anterioare ale acestei trupe de teatru, susţinute pe diverse scene, s-au bucurat de un succes deosebit în rândul spectatorilor prezenţi la eveniment. „Evoluţia pe scena teatrului constituie un nou prilej de afirmare şi recunoaştere a performanţelor atinse în cadrul programelor derulate în penitenciar şi implicit de creşterea şanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate", a afirmat Dan Halchin.


Trupa de teatru Blitz a fost înfiinţată în anul 2004 şi, în prezent, este coordonată de Sorina Ţogoie, director adjunct pentru Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.



Piesa de teatru „Joi", scrisă de deţinutul Cristian Bârsan, zis Gardianul este, în opinia lui, „o lecţie de realism". Acţiunea piesei redă o serie de situaţii trăite de deţinuţi, iar autorul piesei spune că a ales ziua de joi pentru derularea evenimentelor din scenariu eoarece aceasta este singura zi din săptămână în care la Penitenciarul din Arad se decid eliberările condiţionate.




Ziarist macedonean, asasin în serie


Vlado Taneski, un jurnalist în vârstă de 56 de ani din Macedonia, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, după ce poliţia a descoperit că este autorul a cel puţin trei crime despre care a scris pe larg. Taneski, corespondent al cotidianului Nova Makedonija, ar fi răpit, violat sălbatic şi asasinat victimele la Kicevo, în sud-vestul ţării, înainte de a împrăştia în locuri diferite fragmente din corpurile lor, a declarat pentru AFP Ivo Kotevski, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Crime la indigo

Presa de la Skopje relatează că toate cele trei crime au fost comise după acelaşi scenariu, iar legăturile dintre jurnalist şi victime au fost puse în evidenţă de testele ADN. Victimele aveau toate acelaşi profil, prezentând o asemănare frapantă cu cel al mamei jurnalistului. Poliţia a dezvăluit că victimele jurnalistului erau femei în vârstă, toate locuind în aproapiere de localitatea Kicevo. Taneski avusese o relaţie dificilă cu mama lui, potrivit anchetatorilor.

O a patra femeie, în vârstă de 78 de ani, dată dispărută, ar putea fi încă o victimă a lui Taneski, potrivit poliţiei. Jurnalistul, numit de presa locală ‘’monstrul din Kicevo’’, a publicat frecvent articole despre cele trei crime, comise între 2003 şi 2008, furnizând detalii despre anchetele poliţiei. Anchetatorii au început să îl suspecteze când în articolele sale au apărut detalii despre asasinate pe care poliţia nu le făcuse publice.

Un comentariu:

Anonim spunea...

sunt absolut de acord cu tine referitor la "protectia animalelor". N-am nimic cu ele, imi plac animalele, dar cred ca se face mult prea mare caz pentru asta si in principal, tot noi oamenii suntem de vina pentru ca indiferent daca cainii ne-au muscat copii, nepotii, bunicii sau un alt cunoscut, ii hranim pe la colturile blocurilor si protestam la venirea hingherilor!

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online