vineri, 7 noiembrie 2008

Ce salarii au grevistii


Din păcate, până acum, pasienţele nu le-au ieşit. După întâlniri şi negocieri cu reprezentanţii Ministerului Muncii, singurul lucru bătut în cuie pentru perioada imediat următoare e proiectul pentru legea unică de salarizare a bugetarilor. La ultima întrunire, sindicaliştii au cerut mult şi au primit... nimic. Visează la creşteri între 25 şi 50%, însă procentul vehiculat de partea guvernamentală pentru majorarea salariilor e de maximum 15%, şi numai pentru cei care au venituri foarte mici.

Persoanele care depăşesc salariul mediu pe economie, de 1.300 lei, nu vor primi nimic. În ceea ce priveşte legea salarizării unice, aceasta va fi funcţională în maximum şase luni. Astăzi va fi finalizat textul de lege, iar la începutul săptămânii viitoare ar trebui semnat actul de către toate partidele politice. “S-a urmărit micşorarea diferenţei dintre salariul minim şi cel maxim, şi asta pentru că unii bugetari trăiesc cu doar 600 de lei, iar alţii cu 9.000 de lei”, a spus Marius Petcu, preşedintele CNSLR Frăţia.

Deşi angajaţii din sănătate, învăţământ şi funcţionarii publici sunt cei care şi-au cerut drepturile ieşind în stradă, bugetari sunt şi militarii, poliţiştii, magistraţii şi chiar diplomaţii. Şi ei aşteaptă majorări de salarii. Libertatea a vrut să afle cât câştigă de fapt cei care ameninţă cu greve. Spre surpriza noastră, unele salarii de bugetar sunt chiar de invidiat! De prevederile noii legi ar urma să beneficieze un milion de angajaţi, majoritatea fiind funcţionari publici, urmaţi de 300.000 de salariaţi din educaţie şi 200.000 din sănătate.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online