joi, 6 noiembrie 2008

Detinutii romani cu alambicul sub pat




În închisorile din Spania, deţinuţii români au reuşit, chiar sub ochii gardienilor, să producă ţuică în cantităţi însemnate. Autorităţile au început să îşi dea seama de amploarea fenomenului după ce, în ultima vreme, mai mulţi deţinuţi au intrat în comă alcoolică.

Pentru a-şi produce băutura, compatrioţii noştri au folosit fructele şi în special prunele primite la desert la masa de seară la cantina închisorilor.

Deţinut în comă alcoolică

Lică Gheoghe, 38 de ani, a fost condamnat de justiţia spaniolă la doi ani de închisoare pentru furt. Executarea pedepsei a efectuat-o în închisoarea din localitatea Foncalet, Comunitatea Valenciană.

După două luni de detenţie, Lică a fost repartizat la cantina închisorii, împreună cu alţi doi români şi un cubanez. Aici a aflat că fructele servite ca desert sau cartofii cruzi sunt aur curat în penitenciar.

“La o masă de 150 de persoane, se adună cam 8-10 kilograme de fructe într-o singură zi. Pentru distilare este nevoie de complicitatea celor care fac de serviciu la cantină după ultima masă de seară.

De obicei se foloseşte cea mai mare oală sub presiune pentru o tranşă de 50 de kilograme de borhot de fructe bine fermentat. Se pun la fiert în oala sub presiune, iar supapa prin care ar trebui să iasă presiunea este înlocuită cu o ţeavă de 60 - 80 de centimetri, care trece printr-un vas cu apă rece, pentru ca vaporii de alcool rafinat să se transforme din nou în lichid”, povesteşte Lică.

Alcoolul rezultat are cam 40-50 de grade şi în afară de consum este folosit ca monedă de schimb pentru diferite mărfuri de contrabandă.

La sfârşitul lunii trecute, un deţinut din închisoarea Topas, Salamanca, a fost găsit întins pe jos în celula sa, în comă alcoolică. Iniţial, angajaţii penitenciarului au crezut că băutura a fost adusă din afara închisorii, dar în urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul s-a îmbătat cu ţuică fabricată chiar în puşcărie.

“Este ştiut faptul că deţinuţii fabrică băuturi alcoolice, de aceea gardienii verifică periodic celulele. De obicei, fructele sunt puse
într-un lighean şi lăsate la macerat cel puţin două săptămâni.

Majoritatea celor care fabrică băuturi sunt români şi sud-americani”, spune Alberto Teiez, reprezentant al sindicatului lucrătorilor din închisori din Spania. În închisorile din Spania, un litru de ţuică poate costa aproximativ zece euro în timpul anului, iar în perioada sărbătorilor poate ajunge până la 15 euro.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online