joi, 6 noiembrie 2008

Spitalele carne de tun pentru Oprescu si Nicolaescu

În timp ce premierul Călin Popescu Tăriceanu este dispus să-i îndeplinească visul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, în schimbul sprijinului în campanie, nu acelaşi lucru este dispus să-l facă ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut ieri guvernanţilor să dispună măsurile necesare privind trecerea spitalelor în administrarea comunităţii locale, arătând că discuţiile pentru preluarea unităţilor se vor relua de la preluarea tuturor celor 42 de spitale, cu spitale de urgenţă cu tot. "Eu nu vă cer să-mi daţi mie un spital, cinci spitale, să faceţi un proiect-pilot privind trecerea spitalelor în administrarea comunităţii locale doar pentru a-i închide gura lui Oprescu, ci vă cer să luaţi exact măsurile care trebuie, să faceţi ce fac autorităţile de stat şi locale din alte ţări, astfel încât din banii Sănătăţii să se plătească sănătatea şi nu curentul, gazele, lumina, reparaţia acoperişului sau vopsitul gardului. Discuţia noastră se reia de unde a plecat: 42 de spitale, cu spitale de urgenţă cu tot", a declarat primarul Capitalei. În replică, ministrul sănătăţii a declarat că vrea să treacă spitalele în patrimoniul autorităţii locale şi chiar a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă privind descentralizarea în sistemul sanitar, dar medicina de urgenţă este, potrivit Constituţiei, în atribuţia exclusivă a statului. "O primă etapă a procesului de descentralizare este pregătirea unui act normativ prin care spitalele trec din patrimoniul Ministerului Sănătăţii, respectiv al Autorităţii de Sănătate Publică, în cel al autorităţii locale. În acest moment, domnul Oprescu nu are niciun spital, iar noi pregătim un act normativ care să permită preluarea spitalelor, inclusiv descentralizarea managementului. Nu înţeleg afirmaţiile primarului general, cred că sunt răutăcioase'', a declarat pentru Mediafax ministrul sănătăţii publice, Eugen Nicolăescu. Potrivit acestuia, asistenţa medicală de urgenţă este atributul exclusiv al statului. "Nu ştiu ca undeva, în alte ţări, medicina de urgenţă să fie la primării", a adăugat ministrul.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online