vineri, 7 noiembrie 2008

Directori şi economişti falşi pentru credite false


Procurorii DIICOT Cluj au trimis în judecată patru persoane care au înşelat CEC Bistriţa-Năsăud cu două milioane de euro. Capii operaţiunii sunt două surori, Irina Carsai şi Maria Moraru.

În rechizitoriul din dosarul Mariei Moraru se arată că aceasta a luat un împrumut de 2,9 milioane de lei, cu care a deschis o pensiune pe marginea drumului naţional care leagă Bistriţa de Cluj-Napoca.

Salarii fictive cuprinse între 6.900 şi 9.000 de lei

În prima fază au fost identificaţi zece romi, din colonia Sărata, de la marginea municipiului Bistriţa. Romii erau angajaţi fictiv, ca directori sau directori economici la diferite firme din Bistriţa, cu salarii cuprinse între 6.900 şi 9.000 de lei.

Ei mergeau apoi la CEC, unde semnau actele pentru creditele de nevoi personale, iar sumele ajungeau ulterior în contul deschis de Maria Moraru. Procurorii spun că Maria Moraru a avut ajutorul unui funcţionar de la CEC, Viorica Fustoş. Aceasta este trimisă în judecată alături de soţii Maria şi Eugen Moraru şi de contabilele familiei. DIICOT Cluj lucrează la un al doilea dosar legat de CEC Bistriţa-Năsăud. Este vorba despre reţeaua condusă de Irina Carsai, sora Mariei Moraru, care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

„Nu ştiam unde eram angajat“

Afacerea „a transpirat“ în urma unui denunţ depus de unul dintre romi, Oscar Cengheri (foto). El a fost de acord să ia credit, în schimbul plătirii unei operaţii de transplant renal.

„Am luat dosarele şi ne-a indicat funcţionarul de la ghişeu la care trebuia să mergem. La mine în cerere nu era trecut salariul. Eu nu ştiam unde eram angajaţi, dar toţi eram directori şi economişti. Doamna de la ghişeu mi-a spus că trece ea salariul, că ştie cât trebuie, ori 6.700 ori 7.600 de lei. Când am văzut atâta salariu, mi-am dat seama că nu puteam fi girant“, a spus Cengheri.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online