joi, 6 noiembrie 2008

Dupa numai o zi m-am saturat de OBama

Ieri l-am vazut pe Barack Obama pe toate posturile de televiziune romanesti. L-am vazut pana cand figura mi s-a intiparit in retina. Cand nu mai puteam sa-l vad, aparea din alta parte, ca si cum pentru o zi s-a mutat cu mine acasa, la serviciu, s-a plimbat cu mine si catelul prin parc, ca apoi sa se intinda langa mine in pat ca sa-mi vegheze si ghidoneze visele. Prea mult! Fiecare celula romaneasca din mine tipa: “Prea mult Obama!” Ma astept ca multe emisiuni sa-si schimbe numele. Daca te uiti doar la televizor, poti crede ca in curand vom avea “Din dragoste pentru Obama”, “Obama zilei”, “Dansez pentru Barack”, “Dimineata cu Razvan, Dani si Obama” si lista ar putea continua. Totusi nu televiziunile mi-au pus ieri capac, ci politicienii care au vorbit despre victoria lui Obama ca si cum ar fi fost a lor. Unii anuntau si planuri de viitor pe care micutul avocat cu descendenta kenyana le-ar avea impreuna cu ei. A fost dezgustator spectacolul incercarii de a culege ceva din gloria unui om care, sigur, nu stie cine sunt personajele respective. Nu sunt partizan al niciuneia dintre cele doua teorii care strabat ca un fior toata suflarea politica romaneasca de mai bine de o luna, nu cred nici ca Obama sau McCain si-ar fi inceput mandatul cu o declaratie in care sa ne laude sau sa ne injure, nici ca trebuie sa privim impasibili cum se scrie istoria. Cred ca alegerea lui Barack Obama ne va influenta prin ricoseu. Vor fi consecinte economice, militare, sociale, dar – ca si in cazul crizei asteia blestemate - vom afla de ele prea tarziu. Le vom trai ca atare si nu le vom putea influenta in niciun fel. Le vom supravietui asa cum am scapat din trei razboaie dictate de familia Bush. Dar o vom face singuri, jucand cum ne taie capul, dar dupa niste reguli impuse!
P.S.: Cine cunoaste istoria Americii stie ca Barack Obama nu reprezinta o victorie asupra istoriei sclavilor, ci o infrangere a urii, puternic influentate mediatic, impotriva musulmanilor. Barack nu are nicio legatura cu negrul oprimat pentru culoarea pielii, silit sa joace baschet toata viata. Asa cum e croita America acum, alegerea de ieri nu demonstreaza ca americanii au trecut peste povesti ca “Radacini” sau “Mississippi in flacari”, ci peste atentatele din 11 septembrie! Treceti dincolo de propaganda ieftina si veti vedea ca trasatura de baza a lui Obama nu e culoarea pielii, ci islamismul tatalui care l-a parasit. Ea isi va spune cuvantul in urmatorii ani!
P.S. la P.S.: S-a spus ca Hollywoodul ne-a pregatit mental pentru alegerea unui presedinte de culoare, cel mai citat fiind serialul “24”. Poate nu stiti, dar, in seria a V-a, presedintele afro-american David Palmer este asasinat. De un tip numit Haas.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online