vineri, 7 noiembrie 2008

Marsul prostituatelor pe strazile din Barcelona


Pe străzile din cartierul Raval din Barcelona se găsesec zilnic aproximativ 400 de prostituate, dintre care peste 30% sunt românce, potrivit estimărilor asociaţiilor din cartier.

În urma amenzilor tot mai numeroase aplicate femeilor care practică prostituţia în Raval, trei asociaţii care luptă pentru apărarea drepturilor femeilor s-au unit pentru a le sprijini pe prostituate. În toate cele trei organizaţii există câte o româncă angajată pentru a le ajuta şi consilia pe cele care provin din ţara noastră.

La Asociaţia Lloc de la Dona, unde lucrează de câţiva ani şi Carmen Stănescu, apelează o mare parte dintre prostituatele românce. Fetele care frecventează asociaţia beneficiază de consultanţă din partea unui avocat, li se face card de sănătate şi sunt monitorizate pentru a fi protejate de eventualele exploatări din partea proxeneţilor.

Se simt hărţuite de poliţie

Potrivit prostituatelor, în ultimele săptămâni, poliţia, pe lângă faptul că le împiedică să-şi exercite meseria, le amendează şi le tratează nerespectuos. “Sunt din ce în ce mai mulţi poliţişti în zonă, ne amendează de câte ori ieşim din casă şi n-avem actele la noi. Şi ne vorbesc urât, ne tratează fără respect”, se plânge Diana. Amenda este între 120 şi 375 de euro.

Cer condiţii de lucru decente

Româncele care au participat la marşul de protest, în jur de 20, povestesc de înrăutăţirea situaţiei cauzate de amenzile tot mai multe primite în ultimul timp. “Noi nu resimţim criza, clienţi avem. Însă amenzile poliţiştilor ­ne-au adus într-o situaţie de criză”, explică Florina, în vârstă de 30 de ani.

De cinci ani practică prostituţia în Barcelona şi spune că este mulţumită de cât câştigă, în jur de 1.000 de euro lunar. Fetele au cerut ajutorul asociaţiilor pentru un miting de protest. “Am hotărât să le oferim sprijinul nostru. Ne-am ocupat de redactarea unui protest şi de difuzarea lui timp de trei zile pe străzile din cartierul Raval”, spun organizatorii din partea asociaţiilor.

Purtând măşti, peste 100 de prostituate au ieşit pe străzi în seara de miercuri, 5 noiembrie, pentru a protesta împotriva tratamentului la care sunt supuse din partea poliţiştilor. Manifestul redactat a fost citit în faţa Institutului Oficial de Protecţie a Femeii, organism al Guvernului Catalunyei. Protestatarele au cerut dreptul de a lucra în condiţii demne, de a fi respectate şi au militat pentru legalizarea prostituţiei

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online