vineri, 7 noiembrie 2008

Românii returnează maşinile companiilor de leasing pentru că nu mai pot plăti ratele






În ultimele luni, pe străzile din Bucureşti au apărut tot mai multe maşini achiziţionate în leasing care au anunţuri de vânzare în geam. Realitatea este însă şi mai dură, atrage atenţia Ziarul Financiar, care informează că numărul maşinilor care se întorc la companiile de leasing, în urma incapacităţii clienţilor de a mai plăti ratele, a înregistrat un salt de circa 25% în octombrie. Motivele? Evident, criza financiară, deprecierea abruptă a leului în anumite momente şi majorarea dobânzilor.

Nu toate companiile simt această creştere a returnărilor de maşini, ci doar acelea care au practicat avansuri foarte mici sau deloc. "Aceste companii au câştigat portofolii de mii de maşini în acest fel, iar acum recuperează zeci de maşini pe lună, în creştere cu 20-25% faţă de lunile precedente", a declarat pentru Ziarul Financiar Septimiu Postelnicu, directorul general al UniCredit Leasing. Clienţii care au plătit avansuri mari nu sunt însă disponibili să renunţe prea uşor la contractele de leasing, mai spune Postelnicu.

Situaţia se va înrăutăţi în perioada următoare, pentru că dobânzile vor din nou majorate. Dacă la începutul anului aceasta era în medie de 7% la euro, acum este de peste 9%, iar la sfârşitul lui decembrie va ajunge la 10-11%, Ziarul Financiar. Clienţii care nu îşi mai pot plăti ratele ajung astfel să fie executaţi siliţi de compania de leasing şi pierd nu doar maşina, ci şi avansul şi ratele plătite până în acel moment. Cele mai afectate sunt persoanele fizice cu venituri medii, care au cumpărat maşini la preţuri de 8.000-10.000 de euro. Cei care şi-au cumpărat maşini de lux nu îşi permit să piardă avansul şi astfel încearcă să cesioneze contractul de leasing altcuiva, în cazul în care nu şi-l mai permit.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online