vineri, 7 noiembrie 2008

Delta va fi populata cu casute albe cu prispa



În Deltă nu se vor mai putea construi pensiuni cu mai mult de 20 de camere, iar toate clădirile vor trebui decorate în proporţie de minimum 80% în alb.

06 Noi 2008
Delta


Cei care vor să construiască în Rezervaţie vor trebui să respecte norme stricte atât în ceea ce priveşte arhitectura, cât şi materialele folosite, dacă Guvernul va aproba noul Regulament general de urbanism al Deltei Dunării. Astfel, cei care îşi vor construi case şi pensiuni ar putea fi obligaţi să utilizeze ceamur, chirpici sau paiantă pentru a le ridica, iar pentru fundaţie, doar piloni din lemn bătuţi, piatră cu mortar de var sau cimenturi. „Se poate folosi lemnul la ridicarea pereţilor casei, care ulterior este acoperit cu tencuială zugrăvită în alb sau în culori tradiţionale“, se mai specifică în proiectul de hotărâre de guvern. Publicitate



Cei care vor construi ar putea folosi pe viitor lemnul doar sub aspectul său natural sau vopsit, la prispe, acoperişuri şi în decoraţia acestora - trafoare, timpane. Pe de altă parte, proprietarii nu îşi vor putea placa pereţii exteriori cu materiale ceramice şi nu vor putea folosi materiale ce conţin azbest şi poliesteri. „Finisajele exterioare vor fi de culoare albă în proporţie de minimum 80%, fiind interzise culorile tari, puternic constrastante, cu excepţia celor caracteristice zonei“, se mai precizează în proiect. Nici inoxul, baluştrii din beton şi piatră nu vor putea fi utilizaţi pentru construirea balustradelor de la pensiuni sau case. „Clădirile vor avea prispa sau terasa deschisă pe minimum 5% din lungimea faţadei“, mai prevede actul normativ.

Ferestrele nu vor putea fi prea mari. Suprafaţa vitrată a clădirii nu va depăşi 50% din suprafaţa faţadei, iar amplasarea lor trebuie să ţină cont de direcţia vântului dominant, crivăţul, care bate de la nord spre est. Ramele ferestrelor vor fi doar din lemn, iar antenele satelit şi cablurile vor trebui ascunse.

Nici tavanele şi acoperişurile caselor nu vor mai putea fi făcute după placul proprietarului. În interior ele vor trebui construite din „grinzi de lemn peste care se vor bate scânduri şi se va aşterne un strat de ceamur, iar pe dedesubt, o căptuşeală de trestie cu drişcuială de ceamur“, se specifică în normele de construire. Pentru acoperire se vor utiliza: stuf, ţiglă sau olane, fiind interzise tabla zincată, ţigla metalică emailată şi membranele bituminoase. Turnuleţele sunt interzise. Tâmplăria exterioară va putea fi vopsită în nuanţe de albastru, verde, gri, în funcţie de specificul fiecărei localităţi.

Autorităţile nu au uitat nici de împrejmuirile caselor. Gardul va trebui să aibă la bază soclu din piatră peste care să fie montate scândurile, sau va fi din stâlpi zidiţi din cărămidă, văruiţi, între care să fie material lemnos vopsit în albastru sau verde, sau dat cu var, se mai precizează în proiect. Dacă nici una din aceste opţiuni nu este pe placul proprietarului, autorităţile mai dau voie ca gardul casei să fie din plasă de sârmă dublat de vegetaţie sau din stuf. Totodată, spaţiul liber dintre clădire şi aliniament va fi plantat cu arbori în proporţie de minimum 25%, iar pentru siguranţa clădirii, primul pom va fi pus la 5 metri de casă.

Hotelurile nu vor putea avea mai mult de 20 de camere, iar pensiunile şi motelurile, maximum 10 încăperi.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online