joi, 6 noiembrie 2008

Tinerii trimisi in strainate la studii, bataia de joc a guvernului




Guvernul de la Bucureşti, care-şi trimite tinerii la studii în afara ţării pe milioane de euro, nu dă doi bani pe ei când se întorc acasă, deşi au un bagaj de cunoştinţe extrem de încărcat, pe care l-ar putea pune în slujba ţării, numai dacă ar exista şi voinţă în acest sens. Aceasta este concluzia la care a ajuns chiar unul dintre bursieri, Codrin Ştefan Arsene, citat de hotnews.ro. Codrin este unul dintre băieţii deştepţi ai României, care a plecat în 2005 în America cu o bursă guvenamentală. Însă, ulterior a conştientizat că Executivul nu-şi dă interesul nici pentru a plăti la timp taxele pentru studii, dar nici pentru a încadra oamenii care studiază în universităţi prestigioase ale lumii în instituţiile statului român, unde ar fi nevoie de ei.
Codrin Ştefan Arsene este unul dintre băieţii cu adevărat deştepţi ai României, care este bursier acum la University of Chigago şi care deplânge modul în care Guvernul român îşi tratează oamenii care ar putea ajuta ţara să iasă din impas. Potrivit hotnews.ro., Codrin este unul dintre puţinii români care a obţinut în 2005 o bursă guvernamentală, prin intermediul căreia a putut studia în America. A călătorit prin 64 de ţări, se implică activ în politicile de tineret de la Bruxelles şi, din 2007, face cercetări economice în Africa.
Acesta povesteşte despre faptul că a aplicat la bursa oferită de guvernul României ca fiind una dintre puţinele greşeli pe care le regretă din tot sufletul. "Am considerat că pot face parte ditr-o generaţie a schimbării, că merită să aplic pentru această bursă, deoarece Guvernul român trebuie să aibă personalul specializat pentru a face faţă dificultăţilor pe care le impune condiţia de membru al Uniunii Europene", şi-a argumentat Codrin decizia. Însă ulterior, în 2008, a conştientizat că alţi absolvenţi care s-au întors în ţară, după trei ani de muncă şi studii, sunt şomeri. "Milioane de euro irosiţi datorită faptului că această guvernare este incapabilă să înţeleagă că aceşti tineri pot schimba percepţia lumii cu privire la ţara noastră. Odată întorşi, aceşti tineri sunt în cel mai bune cazuri trataţi ca nişte simple secretare", a explicat Codrin. Acesta continuă prin a explica că vorbeşte cinci limbi străine, capacităţi lingvistice pe care le-ar pune în slujba statului român, însă nu există voinţă în acest sens.

Mai bine femeie de serviciu în America, decât înapoi în România

Ba mai mult, potrivit lui Codrin, Guvernul "şi-a bătut joc" de aproximativ 13 dintre bursieri, deoarece nu au plătit la timp facultatea, ci cu patru luni întârziere. "De obicei Comisia de Implementare este complet ineficientă, iar prin comportamentul derizoriu nu face decât să ne alieneze din ce în ce mai mult", a explicat Codrin. Şi, potrivit spuselor lui, are dreptate, deoarece un alt bursier care a venit în timpul primăverii şi nu şi-a primit taxele de şcolarizare la timp a spus că ar prefera să fie femeie de serviciu în America decât să se întoarcă în România.

Niciun comentariu:

Bancuri Cu Alinuta Bancuri Cu Americani Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Despre Armata Bancuri Comuniste Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Celebritati Bancuri Cu Chuck Norris Bancuri Cu Nebuni Bancuri Cu Negri Bancuri Cu Prostii Bancuri Cu Soferi Bancuri Cu Unguri Bancuri Cu Betivi Bancuri Cu Blonde Bancuri Cu Bula Bancuri Cu Canibali Bancuri Cu Chelneri Bancuri Cu Ciobani Culmi Bancuri Cu Doctori Bancuri Cu Elevi Bancuri Despre Internet Bancuri Cu Moldoveni Bancuri Cu Mosnegi Bancuri Cu Politisti Bancuri Cu Popi Bancuri Despre Scoala Bancuri Cu Scotieni Bancuri Cu Sport Bancuri Cu Studenti Bancuri CU Tigani Glume Si Perle Bancuri Cu Academicieni Bancuri Cu Actori Bancuri Cu Adam Bancuri Cu Albanezi Bancuri Cu Arabi Bancuri Cu Ardeleni Bancuri Cu Aviatori Bancuri Cu Avocati Bancuri Cu Balbaiti Bancuri Cu Bancheri Stiri Despre Vedete Stiri Socante Stiri Diverse Stiri Haioase Stiri Sociale Filmulete Haioase Seriale Si Cd Key-uri Promovare Blog Topul Celor Mai Tari Sms-uri Funny SMS Sms-Uri In engleza Sms-uri Amuzante Sms-uri de dragoste Texte Haioase |jocuri online